Oddskalkylator

Oddsformat

 
Total insats Total avkastning Total vinst
0 0 0
Lägg ett spel
i

Vad är en ackumulator/kombination?

Ackumulatorer, även kallade kombinationer, är mycket populära bland spelare och fungerar på exakt samma sätt som en dubbel eller trippel. När du lägger en ackumulator/kombination spelar du på 4 eller fler olika utfall på 4 eller fler evenemang på samma spelkupong. Alla resultat måste vara korrekta för att du ska vinna på ackumulatorn/kombinationen. De olika oddsen multipliceras med varandra och sedan med insatsen för att avgöra din avkastning.

Exempel på en ackumulator/kombination

Om du till exempel spelar en ackumulator/kombination med en insats på 10 kroner på att Sevilla slår Valencia till oddset 2.50, att Arsenal slår Tottenham till oddset 2.50, att Barcelona vinner över Atlético Madrid till oddset 2.00 och att Manchester City besegrar Liverpool till oddset 2.00, blir din avkastning 250 kroner (25.00 * 10 kroner = 250 kroner) och din vinst 240 kroner (250 kroner - 10 kroner = 240 kroner), om alla 4 lagen vinner sina matcher. Om Los Nervionenses, The Gunners, Barça eller The Citizens inte vinner sin match går din insats förlorad.

Fördelar och nackdelar för en ackumulator/kombination

Fördelen med en ackumulator/kombination är att du kan vinna stort även med en liten insats. Nackdelen med en ackumulator/kombination är den höga risk som det innebär att lägga alla ägg i samma korg.

Illustration av en vinnande ackumulator/kombination

Match och resultat Spel Odds (fraktion) Utfall
Sevilla (1) – Valencia (0) Vinst för Sevilla 2.50 Vinst
Arsenal (3) – Tottenham (2) Vinst för Arsenal 2.50 Vinst
Barcelona (2) – Atlético Madrid (1) Vinst för Barcelona 2.00 Vinst
Manchester City (2) – Liverpool (0) Vinst för Manchester City 2.00 Vinst

Illustration av en förlorande ackumulator/kombination

Match och resultat Spel Odds (fraktion) Utfall
Sevilla (1) – Valencia (0) Vinst för Sevilla 2.50 Vinst
Arsenal (3) – Tottenham (2) Vinst för Arsenal 2.50 Vinst
Barcelona (2) – Atlético Madrid (1) Vinst för Barcelona 2.00 Vinst
Manchester City (2) – Liverpool (2) Vinst för Manchester City 2.00 Förlust

Såhär använder du oddskalkylatorn

Det är enkelt att använda Unibets oddskalkylator. Det första du behöver göra är att bestämma vilket typ av oddsspel du vill spela, och här erbjuder vi allt ifrån singelspel, uträknade spel till Goliaths och Lucky 15, 31 och 63.

När du har valt spel så gå då över till odds kalkylatorn och markera din valda spelform (ett val som är tydligt utmärkt genom länkar i menyn) och bestäm sedan om du vill att oddsen ska visas i bråk – eller decimalformat i kalkylatorns övre högra hörn.

Nu är det dags att lägga in din insats, det vill säga hur mycket du vill spela för. Du får sedan bestämma om insatsen ska vara ”each way”, lägga till valfri regel 4, och ange om du vill se urvals anteckningar eller vikningsalternativ. Om några av begreppen är nya för dig så finner du en förklarande text vid vissa av orden som beskriver vad dom betyder. Till slut, skriv in oddsen och resultatet: vinnare, förlorad, struken och/eller dött lopp.

Om du vill göra flera val så ange då oddsen för var och ett av dom. Klicka sedan på ”räkna ut nu” så visas både din potentiella avkastning och vinst.