Oddskalkylator

Oddsformat

i

Vad är en dubbel?

En dubbel är det enklaste sättet att skapa en ackumulator/kombination med spel. När du lägger en dubbel spelar du på 2 utfall från 2 evenemang på samma spelkupong. Båda utfallen måste vara korrekta för att din dubbel ska ge vinst. De 2 separata oddsen multipliceras med varandra och sedan med insatsen för att avgöra din avkastning.

Exempel på en dubbel

Om du till exempel lägger en dubbel med en insats på 10 kroner på att Barcelona slår Atlético Madrid till oddset 2.00 och Manchester City slår Liverpool till oddset 2.00, blir din avkastning 40 (4.00 * 10 kroner = 40) och din vinst 30 kroner (40 - 10 kroner = 30 kroner) om båda lagen vinner sina respektive matcher. Om Barça eller The Citizens inte vinner sin match går din insats förlorad.

Fördelar och nackdelar med en dubbel

Fördelen med en dubbel är att du kan få en större vinst jämfört med att lägga 2 singelspel. Nackdelen med en dubbel är att risken är högre eftersom du förlorar du hela insatsen om 1 av resultaten inte går din väg.

Illustration av en vinnande dubbel

Match och resultat Spel Odds (fraktion) Utfall
Barcelona (2) – Atlético Madrid (1) Vinst för Barcelona 2.00 Vinst
Manchester City (2) – Liverpool (0) Vinst för Manchester City 2.00 Vinst

Illustration över en förlorande dubbel:

Match och resultat Spel Odds (fraktion) Utfall
Barcelona (2) – Atlético Madrid (1) Vinst för Barcelona 2.00 Vinst
Manchester City (2) – Liverpool (2) Vinst för Manchester City 2.00 Förlust

Såhär använder du oddskalkylatorn

Det är enkelt att använda Unibets oddskalkylator. Det första du behöver göra är att bestämma vilket typ av oddsspel du vill spela, och här erbjuder vi allt ifrån singelspel, uträknade spel till Goliaths och Lucky 15, 31 och 63.

När du har valt spel så gå då över till odds kalkylatorn och markera din valda spelform (ett val som är tydligt utmärkt genom länkar i menyn) och bestäm sedan om du vill att oddsen ska visas i bråk – eller decimalformat i kalkylatorns övre högra hörn.

Nu är det dags att lägga in din insats, det vill säga hur mycket du vill spela för. Du får sedan bestämma om insatsen ska vara ”each way”, lägga till valfri regel 4, och ange om du vill se urvals anteckningar eller vikningsalternativ. Om några av begreppen är nya för dig så finner du en förklarande text vid vissa av orden som beskriver vad dom betyder. Till slut, skriv in oddsen och resultatet: vinnare, förlorad, struken och/eller dött lopp.

Om du vill göra flera val så ange då oddsen för var och ett av dom. Klicka sedan på ”räkna ut nu” så visas både din potentiella avkastning och vinst.