Oddskalkylator

Oddsformat

i

Vad är en Straight Forecast?

En Straight Forecast är det perfekta spelet för häst - och hundkapplöpning eftersom det kräver att du tippar topp-2 i ett givet lopp. När du lägger en Straight Forecast spelar du på vilken häst/hund som slutar på 1:a och 2:a plats i 1 lopp på 1 spelkupong. Det måste dessutom vara rätt ordning för att du ska vinna på en Straight Forecast.

Hur beräknas min avkastning på en Straight Forecast?

Om du vinner på en Straight Forecast kommer din avkastning att baseras på en matematisk ekvation som tar hänsyn till en mängd faktorer, nämligen hur många hästar/hundar som deltar i loppet och deras respektive odds (bl.a.). Detta kallas även för branschens officiella forecast-avkastning.

I Totalisatorspel kommer din avkastning att baseras på hur mycket pengar som förs in i potten och hur många som bidrog till potten.

Fördelar och nackdelar med en Straight Forecast

Fördelen med en Straight Forecast är att du enkelt kan får höga odds genom att spela på det här sättet. Nackdelen med en Straight Forecast är att båda dina utfall måste vara korrekta för att du ska få en avkastning.

Vad är en Reverse Forecast?

En Reverse Forecast fungerar nästan på samma sätt som en Straight Forecast, men skillnaden är att båda dina hästar kan sluta 1:a eller 2:a i loppet. När du lägger en Reverse Forecast, satsar du på vilka hästar som slutar 1:a eller 2:a i 1 lopp på 2 spelkuponger. Om båda dina hästar hamnar topp-2 vinner du på en Reverse Forecast.

Hur beräknas min avkastning på en Reverse Forecast?

Om du vinner på en Reverse Forecast gäller samma regler som vid en Straight Forecast. Det innebär att dina vinster kommer att baseras på en matematisk ekvation och du får branschens officiella forecast-avkastning.

Fördelar och nackdelar med en Reverse Forecast

Fördelen med en Reverse Forecast är att den erbjuder större säkerhet än en Straight Forecast eftersom båda dina hästar kan sluta antingen 1:a eller 2:a. Nackdelen med en Reverse Forecast är att du måste betala 2 insatser istället för 1 för den extra säkerheten.


Såhär använder du oddskalkylatorn

Det är enkelt att använda Unibets oddskalkylator. Det första du behöver göra är att bestämma vilket typ av oddsspel du vill spela, och här erbjuder vi allt ifrån singelspel, uträknade spel till Goliaths och Lucky 15, 31 och 63.

När du har valt spel så gå då över till odds kalkylatorn och markera din valda spelform (ett val som är tydligt utmärkt genom länkar i menyn) och bestäm sedan om du vill att oddsen ska visas i bråk – eller decimalformat i kalkylatorns övre högra hörn.

Nu är det dags att lägga in din insats, det vill säga hur mycket du vill spela för. Du får sedan bestämma om insatsen ska vara ”each way”, lägga till valfri regel 4, och ange om du vill se urvals anteckningar eller vikningsalternativ. Om några av begreppen är nya för dig så finner du en förklarande text vid vissa av orden som beskriver vad dom betyder. Till slut, skriv in oddsen och resultatet: vinnare, förlorad, struken och/eller dött lopp.

Om du vill göra flera val så ange då oddsen för var och ett av dom. Klicka sedan på ”räkna ut nu” så visas både din potentiella avkastning och vinst.