Oddskalkylator

Oddsformat

i

Vad är en Lucky 15?

En Lucky 15 är, som namnet indikerar, en kombination av 15 spel som läggs ihop i 1 system. Det fungerar precis som en Yankee, med skillnaden att du här har en extra säkerhet eftersom du även spelar på singlar. När du lägger en Lucky 15 spelar du på 4 utfall på 4 olika evenemang på 15 olika spelkuponger, vilka är uppdelade i 4 singlar, 6 dubblar, 4 tripplar och 1 fyrling. Minst 1 av utfallen måste vara korrekt för att du ska få avkastning på en Lucky 15. Vinnaroddsen multipliceras antingen med varandra eller med insatsen för att avgöra din avkastning.

Ett exempel på en Lucky 15

Om du till exempel spelar en 15 Lucky med en insats på 10 kroner på varje spelkupong (totalt 150 kroner) på att Sevilla slår Valencia till oddset 2.50, att Arsenal slår Tottenham till oddset 2.50, att Barcelona slår Atlético Madrid till oddset 2.00 och att Manchester City slår Liverpool till oddset 2.00, kan din avkastning variera mellan 20 kroner och 1 092,50 kroner beroende på vilka lag som vinner sina respektive matcher. Om inget lag vinner sin match förlorar du din insats.

Fördelar och nackdelar med en Lucky 15

Fördelen med en Lucky 15 är att det fungerar perfekt om man vill spela på relativt höga odds eftersom det är ett väldigt säkert system med singlar. Nackdelen med en Lucky 15 är att du nästan alltid behöver få mer än 1 korrekt utfall för att få din insats tillbaka och potentiellt göra en vinst (såvida du inte bara spelar odds som är 16.00 eller högre).

Illustration av en Lucky 15

Sevilla - Valencia Arsenal – Tottenham Barcelona – Atletico Madrid Manchester City – Liverpool
X
X
X
X
X X
X X
X X
X X
X X
X X
X X X
X X X
X X X
X X X
X X X X

Såhär använder du oddskalkylatorn

Det är enkelt att använda Unibets oddskalkylator. Det första du behöver göra är att bestämma vilket typ av oddsspel du vill spela, och här erbjuder vi allt ifrån singelspel, uträknade spel till Goliaths och Lucky 15, 31 och 63.

När du har valt spel så gå då över till odds kalkylatorn och markera din valda spelform (ett val som är tydligt utmärkt genom länkar i menyn) och bestäm sedan om du vill att oddsen ska visas i bråk – eller decimalformat i kalkylatorns övre högra hörn.

Nu är det dags att lägga in din insats, det vill säga hur mycket du vill spela för. Du får sedan bestämma om insatsen ska vara ”each way”, lägga till valfri regel 4, och ange om du vill se urvals anteckningar eller vikningsalternativ. Om några av begreppen är nya för dig så finner du en förklarande text vid vissa av orden som beskriver vad dom betyder. Till slut, skriv in oddsen och resultatet: vinnare, förlorad, struken och/eller dött lopp.

Om du vill göra flera val så ange då oddsen för var och ett av dom. Klicka sedan på ”räkna ut nu” så visas både din potentiella avkastning och vinst.