Oddskalkylator

Oddsformat

i

Vad är ett Patentspel?

Ett Patentspel är som en Trixie med en extra säkerhet, eftersom det även innehåller singlar. När du lägger ett Patentspel spelar du på 3 olika utfall på 3 olika evenemang på 7 olika spelkuponger, vilka delas upp i 3 singlar, 3 dubblar och 1 trippel. Minst 1 av utfallen måste vara rätt för att du ska få avkastning på ditt Patentspel. Vinnaroddsen multipliceras antingen med varandra eller med insatsen för att avgöra din avkastning.

Exempel på ett Patentspel

Om du till exempel lägger ett Patentspel med en insats på 10 kroner på varje spelkupong (totalt 70 kroner) på att Arsenal slår Tottenham till oddset 2.50, att Barcelona slår Atlético Madrid till oddset 2.00 och att Manchester City slår Liverpool till oddset 2.00 kan din avkastning variera mellan 20 kroner och 305 kroner beroende på vilka lag som vinner sina respektive matcher. Om inget av lagen vinner sina respektive matcher förlorar du din insats.

Fördelar och nackdelar med ett Patentspel

Fördelen med ett Patentspel är att det bara kräver 1 korrekt utfall för att få avkastning. Nackdelen med ett Patentspel är att oddset måste vara ganska högt för att du ska kunna få en potentiell vinst från bara 1 eller 2 korrekta utfall på grund av de 7 olika insatserna.

Illustration av ett Patentspel

Arsenal – Tottenham Barcelona – Atletico Madrid Manchester City – Liverpool
X
X
X
X X
X X
X X
X X X

Såhär använder du oddskalkylatorn

Det är enkelt att använda Unibets oddskalkylator. Det första du behöver göra är att bestämma vilket typ av oddsspel du vill spela, och här erbjuder vi allt ifrån singelspel, uträknade spel till Goliaths och Lucky 15, 31 och 63.

När du har valt spel så gå då över till odds kalkylatorn och markera din valda spelform (ett val som är tydligt utmärkt genom länkar i menyn) och bestäm sedan om du vill att oddsen ska visas i bråk – eller decimalformat i kalkylatorns övre högra hörn.

Nu är det dags att lägga in din insats, det vill säga hur mycket du vill spela för. Du får sedan bestämma om insatsen ska vara ”each way”, lägga till valfri regel 4, och ange om du vill se urvals anteckningar eller vikningsalternativ. Om några av begreppen är nya för dig så finner du en förklarande text vid vissa av orden som beskriver vad dom betyder. Till slut, skriv in oddsen och resultatet: vinnare, förlorad, struken och/eller dött lopp.

Om du vill göra flera val så ange då oddsen för var och ett av dom. Klicka sedan på ”räkna ut nu” så visas både din potentiella avkastning och vinst.