Oddskalkylator

Oddsformat

i

Vad är en trippel?

En trippel är ett populärt sätt för spelare att få större vinster genom att kombinera flera satsningar med varandra. När du lägger en trippel satsar du på 3 utfall på 3 olika evenemang på samma spelkupong. Alla 3 resultat måste vara korrekta för att din trippel ska gå in. De 3 separata oddsen multipliceras med varandra och sedan med insatsen för att avgöra din avkastning och vinst.

Exempel på en trippel

Om du till exempel lägger en trippel med en insats på 10 kroner på att Arsenal slår Tottenham till oddset 2.50, att Barcelona slår Atlético Madrid till oddset 2.00 och att Manchester City besegrar Liverpool till oddset 2.00, blir din avkastning 100 kroner (10.00 * 10 kroner = 100 kroner) och din vinst 90 kroner (100 - 10 kroner = 90 kroner), om alla tre lagen vinner sina respektive matcher. Om The Gunners, Barça eller The Citizens inte vinner sin match går din insats förlorad.

Fördelar och nackdelar med en trippel

Fördelen med en trippel är de höga odds du kan få genom att kombinera 3 satsningar – även om du spelar på favoriter. Nackdelen med en trippel är att alla 3 utfall måste vara korrekta för att du ska få en avkastning.

Illustration av en vinnande trippel

Match och resultat Spel Odds (fraktion) Utfall
Arsenal (3) – Tottenham (2) Vinst för Arsenal 2.50 Vinst
Barcelona (2) – Atlético Madrid (1) Vinst för Barcelona 2.00 Vinst
Manchester City (2) – Liverpool (0) Vinst för Manchester City 2.00 Vinst

Illustration av en förlorande trippel

Match och resultat Spel Odds (fraktion) Utfall
Arsenal (3) – Tottenham (2) Vinst för Arsenal 2.50 Vinst
Barcelona (2) – Atlético Madrid (1) Vinst för Barcelona 2.00 Vinst
Manchester City (2) – Liverpool (2) Vinst för Manchester City 2.00 Förlust

Såhär använder du oddskalkylatorn

Det är enkelt att använda Unibets oddskalkylator. Det första du behöver göra är att bestämma vilket typ av spel du vill spela, och här erbjuder vi allt ifrån singelspel, uträknade spel till Goliaths och Lucky 15, 31 och 63.

När du har valt spel så gå då över till oddskalkylatorn och markera din valda spelform (ett val som är tydligt utmärkt genom länkar i menyn) och bestäm sedan om du vill att oddsen ska visas i bråk – eller decimalformat i kalkylatorns övre högra hörn.

Nu är det dags att lägga in din insats, det vill säga hur mycket du vill spela för. Du får sedan bestämma om insatsen ska vara ”each way”, lägga till valfri regel 4, och ange om du vill se urvals anteckningar eller vikningsalternativ. Om några av begreppen är nya för dig så finner du en förklarande text vid vissa av orden som beskriver vad dom betyder. Till slut, skriv in oddsen och resultatet: vinnare, förlorad, struken och/eller dött lopp.

Om du vill göra flera val så ange då oddsen för var och ett av dom. Klicka sedan på ”räkna ut nu” så visas både din potentiella avkastning och vinst.