Oddskalkylator

Oddsformat

i

Vad är en Trixie?

En Trixie används oftast i hästkapplöpning men kan även användas vid spel på andra sporter. När du lägger en Trixie satsar du på 3 olika utfall på 3 olika evenemang på 4 olika spelkuponger, vilka delas upp i 1 trippel och 3 dubblar. Minst 2 av utfallen måste vara korrekta för att du ska få en avkastning på din Trixie. De vinnande oddsen multipliceras med varandra och sedan med insatsen för att avgöra din avkastning.

Exempel på en Trixie

Om du till exempel lägger en Trixie med en insats på 10 kroner på varje spelkupong (totalt 40 kroner) på att Arsenal slår Tottenham till oddset 2.50, att Barcelona slår Atlético Madrid till oddset 2.00 och att Manchester City slår Liverpool till oddset 2.00 kan din avkastning variera mellan 40 kroner och 240 kroner beroende på vilka lag som vinner sina respektive matcher. Om bara 1 av lagen vinner sin match förlorar du din insats.

Fördelar och nackdelar med en Trixie

Fördelen med en Trixie är att du bara behöver 2 korrekta utfall för att få en avkastning medan du vinner ett betydande belopp om alla 3 utfallen är korrekta. Nackdelen med en Trixie är att du måste betala 4 insatser istället för 1.

Illustration av en Trixie

Arsenal – Tottenham Barcelona – Atletico Madrid Manchester City – Liverpool
X
X X
X X
X X X

Såhär använder du oddskalkylatorn

Det är enkelt att använda Unibets oddskalkylator. Det första du behöver göra är att bestämma vilket typ av spel du vill spela, och här erbjuder vi allt ifrån singelspel, uträknade spel till Goliaths och Lucky 15, 31 och 63.

När du har valt spel så gå då över till oddskalkylatorn och markera din valda spelform (ett val som är tydligt utmärkt genom länkar i menyn) och bestäm sedan om du vill att oddsen ska visas i bråk – eller decimalformat i kalkylatorns övre högra hörn.

Nu är det dags att lägga in din insats, det vill säga hur mycket du vill spela för. Du får sedan bestämma om insatsen ska vara ”each way”, lägga till valfri regel 4, och ange om du vill se urvals anteckningar eller vikningsalternativ. Om några av begreppen är nya för dig så finner du en förklarande text vid vissa av orden som beskriver vad dom betyder. Till slut, skriv in oddsen och resultatet: vinnare, förlorad, struken och/eller dött lopp.

Om du vill göra flera val så ange då oddsen för var och ett av dom. Klicka sedan på ”räkna ut nu” så visas både din potentiella avkastning och vinst.