Oddskalkylator

Oddsformat

i

Vad är en Yankee?

En Yankee är ett sätt att kombinera 4 spel med den extra säkerheten av att även ha spelat dubblar och tripplar. När du lägger en Yankee spelar du på 4 olika utfall på 4 olika evenemang på 11 olika spelkuponger, vilka delas upp i 6 dubblar, 4 tripplar och 1 fyrling. Minst 2 av utfallen måste vara korrekta för att du ska få en avkastning på din Yankee. De vinnande oddsen multipliceras med varandra och sedan med insatsen för att avgöra din avkastning.

Exempel på en Yankee

Om du till exempel spelar en Yankee med en insats på 10 kroner på varje spelkupong (110 kroner totalt) på att Sevilla slår Valencia till oddset 2.50, att Arsenal slår Tottenham till oddset 2.50, att Barcelona slår Atlético Madrid till oddset 2.00 och att Manchester City slår Liverpool till oddset 2.00, kan din avkastning variera mellan 40 kroner och 1 002,50 kroner beroende på vilka lag som vinner sina respektive matcher. Om bara 1 av lagen vinner sin match förlorar du din insats.

Fördelar och nackdelar med en Yankee

Fördelen med en Yankee är att bara hälften av dina utfall behöver vara korrekta för att du ska få avkastning. Nackdelen med en Yankee är att du behöver höga odds och/eller många korrekta utfall för att få tillbaka hela din insats och potentiellt göra en vinst.

Illustration av en Yankee

Sevilla - Valencia Arsenal – Tottenham Barcelona – Atletico Madrid Manchester City – Liverpool
X X
X X
X X
X X
X X
X X
X X X
X X X
X X X
X X X
X X X X

Såhär använder du oddskalkylatorn

Det är enkelt att använda Unibets oddskalkylator. Det första du behöver göra är att bestämma vilket typ av spel du vill spela, och här erbjuder vi allt ifrån singelspel, uträknade spel till Goliaths och Lucky 15, 31 och 63.

När du har valt spel så gå då över till oddskalkylatorn och markera din valda spelform (ett val som är tydligt utmärkt genom länkar i menyn) och bestäm sedan om du vill att oddsen ska visas i bråk – eller decimalformat i kalkylatorns övre högra hörn.

Nu är det dags att lägga in din insats, det vill säga hur mycket du vill spela för. Du får sedan bestämma om insatsen ska vara ”each way”, lägga till valfri regel 4, och ange om du vill se urvals anteckningar eller vikningsalternativ. Om några av begreppen är nya för dig så finner du en förklarande text vid vissa av orden som beskriver vad dom betyder. Till slut, skriv in oddsen och resultatet: vinnare, förlorad, struken och/eller dött lopp.

Om du vill göra flera val så ange då oddsen för var och ett av dom. Klicka sedan på ”räkna ut nu” så visas både din potentiella avkastning och vinst.