Fotboll betting guide

Fotboll är kungen när det kommer till sports betting och det finns många faktorer som gör fotboll till den bästa sporten att spela på. Fotboll spelas året runt över hela världen och erbjuder ett stort antal matcher.

Svenska ligor har ett brett utbud av spel som för Allsvenskan och Superettan, dessutom finns det många internationella turneringar som Champions League, Nations League och allt fler försäsongsturneringar att spela på. Dessutom finns de stora turneringarna för landslag som EM, Afrikanska mästerskapen, Copa América och såklart fotbolls VM.

I den här guiden får du en genomgång av hur du spelar på fotbollsmatcher och några av de metoder du kan använda för att utveckla din kunskap om spel på fotboll.

 

Fotbollsbetting

Här på Unibet finns det tusentals fotbollsmatcher att spela på varje vecka i vår odd sektion, där matcherna listas efter land och liga, så att du enkelt kan hitta matchen du vill spela på.

Vi har allt från de största ligorna som Premier League, Serie A och Bundesliga men givetvis även Allsvenskan, Superettan, svenska cupen och ettan norra och södra. Du kan spela på allt från enkla singelspel, till exempel resultatet av en match, till kombinationsspel där du lägger till flera spel som kan täcka olika typer av fotbollsspel på samma spelkupong.

Möjligheterna är enorma när det gäller spel på fotboll. Vi erbjuder en mängd olika speltyper där du kan satsa på hörnor, kort, rätt resultat, målskyttar, olika typer av spelarspecialer och mycket mer. I nästa avsnitt granskar vi de vanligaste och populäraste speltyperna när det kommer till spel och odds på fotboll.

På Unibet har vi en oddskalkylator som förklarar alla möjliga och olika speltyper, och som ger dig en snabb potentiell vinstuträkning för din valda speltyp och insats.

 

Så här bettar du på fotboll

Det finns bokstavligen hundratals marknader tillgängliga för varje fotbollsmatch som du kan spela på. Här på Unibet jobbar vi hårt för att erbjuda både de bästa oddsen och en mängd olika typer av spel.

 

Spel på fotbollsmatcher

Den vanligaste speltypen på fotbollsmatcher är matchspel, även kallat singelspel. Detta är när du spelar på vad utfallet i matchen ska bli. Det finns tre utfall i fotboll: vinst, oavgjort eller förlust. Det kallas ibland för spel på 1X2. Det beror på att du antingen satsar på att hemmalaget ska vinna (1), satsar på oavgjort (X) eller lägger ett spel på vinst för bortalaget (2).

Vanligtvis kommer du att se matchspel längst upp på en oddssajt med inriktning på fotboll, eftersom hur matchen slutar är vad de flesta vanliga supportrar är intresserade av.

 

Dubbelspel i fotboll

Dubbelspel är en annan populär form av betting där du spelar på två olika utfall i en och samma match. Detta ger dig möjlighet att satsa på oavgjort och vinst samtidigt. Det är ett perfekt spel för spelare som vill minska risken.

Oddsen är naturligtvis lägre än vid matchspel, men chansen att ditt spel vinner kommer att vara avsevärt mycket högre. Om till exempel AIK spelar hemma mot IFK Göteborg i Allsvenskan och du väljer att placera en insats på dubbelchans på AIK (1X), vinner du ditt spel om AIK vinner eller spelar oavgjort. Du kan också satsa på att ett av de två lagen vinner med dubbelchans (12). I sådana fall förlorar du din insats om matchen slutar oavgjort. Så enkelt är det.

 

Sport betting med handikapp

Inom fotbollsbetting är handikappspel (3-vägshandikapp) också ett populärt val. Spel på handikapp innebär vanligtvis målskillnader mellan två lag som ger det valda laget en hypotetisk fördel eller nackdel innan matchen startar.

Du kan till exempel spela på att Arsenal startar en match mot Leicester med ett handikapp på -1 mål när de spelar i Premier League. I detta scenario måste Arsenal vinna matchen med minst två mål för att ditt spel gå in. (Du kan också läsa mer om spel på Premier League i denna guide).

 

Vad innebär asian handicap i bet?

Asiatiskt handikapp, även i Sverige kallat Asian handicap, är en annan form av handikappspel. I spel med asian handicap finns det två möjliga val, och ett handikapp erbjuds så att oddsen för båda lagen jämnas ut. Det skiljer sig från vanlig handikappbetting eftersom du har möjlighet att satsa på halv - och kvartslinor. Dessutom är det vanligtvis möjligt att implementera fler insatstyper som totalt antal mål (asian totalt), kort och hörnor.

Läs mer om spel med asian handicap i vår guide som du hittar här bland våra betting guider.

En av de populäraste insatstyperna när det gäller fotboll – särskilt om du är neutral och inte håller på något av lagen utan bara vill se lite bra underhållning – är att satsa på totalt antal mål. Det är här du spelar på det totala antalet mål som görs i en match. Detta kan dock nästan vara lite för specifikt för vissa supportrar, som istället gillar att satsa på över/under totalt antal mål.

I det här fallet kanske du vill satsa på att över 2,5 mål görs i matchen mellan Hammarby och Elfsborg. Vad du egentligen spelar på är att det görs tre eller fler mål. Detsamma kan fungera i motsatt riktning med ett spel på under 2,5 mål som ger vinst om det görs två eller färre mål i matchen.

Om du vill fördjupa dig i och lära dig mer om termer, uttryck och spelformer när det kommer till sportbetting kan du kolla in vår spel- och sportordlista.

 

Oddsspel på fotbollsturneringar

Att spela på vem som vinner fotbollsturneringar är också ett populärt val bland spelare. Och dessa typer av spel ses vanligtvis som långtidsspel.

Men det är inte bara vinnare av turneringen – som att satsa på att Manchester City ska vinna Premier League, Djurgården att vinna Allsvenskan eller Argentina att vinna Copa América – som du kan satsa på.

Det finns hundratals utfall du kan spela på när det kommer till på spel på fotboll, till exempel ett lags slutplacering i ligan, när de åker ur i en turnering eller vilket av två lag det kommer att gå bättre för.

Inför och under fotbolls vm kommer vi ha en unik spelsida för alla vm odds och matcher. 

 

Spel på individuella spelare

Du kan även satsa på att enskilda spelare vinner en mängd olika utmärkelser. Vi har marknader för bästa målskytt i de flesta stora ligor i världen, så du kan satsa på att en viss spelare vinner guldskon i sin division eller turnering.

Dessutom kan du spela på vem som gör flest assist i en viss tävling och på turneringens bästa spelare. Detta är spel som läggs före turneringen drar igång, men på vissa marknader finns odds även under turneringens gång.

Under matcher kan du spela på att individuella spelare blir varnade först, utvisade och till och med träffar ribban. Beroende på hur stor matchen är kommer vi att erbjuda fler marknader så att du kan spela på nästan allt du kan tänka dig!

 

Specialspel på fotboll

Du kan också i stort sett när som helst spela på fotbollsspecialer. Att spela på nästa Premier League-tränare som får sparken, eller sommarövergångar, är ett bra sätt att krydda din fotbollsbetting på nya och intressanta marknader.

Spel på fotbollstransfers görs genom att spela på den klubb du tror att en spelare kommer att hamna i efter ett visst övergångsfönster. Ibland är favoriterna klubben som spelaren redan spelar för. Men när den nuvarande klubben är nere på 10 gånger pengarna är det ganska troligt att spelaren kommer att lämna.

 

Livestreamad fotboll och livespel

Unibet erbjuder några av de bästa oddsen när det gäller betting i Sverige. Dessutom ger vi dig tillgång till fotboll live via Unibets livestream. Du kan bland annat titta på och spela på matcher från La Liga, Bundesliga och Serie A.

Vi visar också matcher från några av Europas mindre ligor, liksom några av de största ligorna utanför kontinenten. Du kan därför titta och spela på fotboll när som helst, särskilt under helgerna.

Att spela på fotboll live kan vara spännande, eftersom du kan ändra dig mitt i matchen och lägga nya spel. Och givetvis är det alltid bra att titta på matchen du spelar på, det gör det lättare att läsa spelet och göra mer motiverade förutsägelser.

 

Vad är cash out?

Cash out är en bettingterm som används ofta när man spelar på fotboll. Detta är när du bestämmer dig för att ditt spel – som du kanske har lagt före matchen eller till och med när matchen redan är igång – ska stängas. Beroende på vad liveoddsen är och till vilket odds du placerade din insats, kan du göra en vinst när du ”cashar ut” eller stänger spelet. Ibland beslutar sig spelare för att ”casha ut” även när de inte gör någon vinst, för att minska sina förluster.

 

Spela på fotboll!