Champions League Fotboll Guide

Champions League fotboll är fotbollsturneringen som sätter guldkant på tillvaron och säsongen 2022/23 ser ut att kunna bli riktigt intressant. Precis som tidigare säsonger så finns Unibet här som den naturliga plattformen för allt som rör Champions League odds och betting. Blir det Manchester City eller PSG som lyckas ta sin första CL-titeln någonsin? Eller kommer Real Madrid, Bayern München, Liverpool eller något annat lag bärga hem den tyngsta av klubblagstitlar? Den 10:e juni har vi svaret. Men redan nu ska vi guida dig igenom allt du behöver veta och kunna kring Champions League fotboll, så att din betting upplevelse ska bli så rolig som möjligt. 

 

Spela och upptäck våra olika odds för Champions League hos Unibet

Vi på Unibet erbjuder fler än 200 oddsspel på samtliga matcher under Champions League. Odds finns på målgörare, framspelare, vem som blir första målskytt, resultat, antal hörnor och mycket mer. Med konkurrenskraftiga odds finns Unibet där med utmärkta förutsättningar för betting på Champions League från första till sista match.

 

Unibet erbjuder tre olika kategorier av odds på turneringen. Dessa är:

  • Vinnarspel (Outrights) där det genom långsiktiga bets går att betta på vilket lag som vinner turneringen eller vilken nation som vinnarlaget kommer ifrån. 
  • Pre game betting där du hittar odds inför samtliga matcher 
  • Live betting med live odds under alla matcher under Champions League. 

 

Champions League live - oddsa live på matcherna

Unibet har liveodds för den som vill lägga bet på Champions league live direkt under matcherna. Upptäck Champions League live med konkurrenskraftiga odds och löpande statistik som uppdateras i realtid. Med live odds ges unika marknader som inte är tillgängliga inför avspark. Det kan handla om vilken spelare som gör nästa mål eller resultatet under en specifik tidsperiod i matchen. Med hundratals marknader live på Champions League är Unibet perfekt för live odds. 

 

Champions League Grupper och slutspel

Det är 32 lag som har kvalificerat sig till gruppspelet. Dessa lag är uppdelade i åtta champions league grupper där alla möter varandra hemma och borta. Ettan och tvåan från varje champions league grupp går vidare till åttondelsfinal medan trean får fortsätta i Europa League. Samtliga gruppvinnare är seedade i åttondelsfinalen och ställs mot en grupptvåa där gruppettan får avsluta dubbelmötet på hemmaplan. I åttondelsfinal kan inte lag från samma nation möta varandra.

Från och med kvartsfinalerna är det fri lottning. Alla slutspelsmatcher avgörs i dubbelmöten med undantag för finalen som spelas i ett enkelmöte. Numera finns det ingen bortamål regler vilket gör att det blir förlängning om det är oavgjort efter två matcher. Antalet förlängningar och straffläggningar har ökat markant sedan bortamålsregeln togs bort.

 

Champions League vinnare genom åren

Vem som blir Champions League vinnare 2022/23 återstår att se. Real Madrid är regerande mästare och hoppas kunna försvara sin titel. “Los Blancos” har vunnit Champions League 14 gånger vilket är dubbelt så många gånger som AC Milan som är tvåa på listan med sina sju segrar i turneringen. Trea är Bayern München och Liverpool med sex titlar vardera medan Barcelona har fem, Ajax fyra och Manchester United och Inter tre guld vardera. Inget svenskt lag har någonsin stått som Champions League vinnare men Malmö FF spelade final i Europacupen 1979 men föll mot Nottingham Forest med 0-1. 

 

Senaste 15 årens Champions League vinnare

2021/22 - Real Madrid

2020/21 - Chelsea
2019/20 - Bayern München

2018/19 - Liverpool

2017/18 - Real Madrid

2016/17 - Real Madrid

2015/16 - Real Madrid

2014/15 - Barcelona
2013/14 - Real Madrid

2012/13 - Bayern München

2011/12 - Chelsea
2010/11 - Barcelona

2009/10 - Inter
2008/09 - Barcelona

2007/08 - Manchester United

 

Champions League 2022 final 

Säsongen 21/22 var det Real Madrid som vann sin fjortonde titel i Champions League. De besegrade Liverpool i finalen med 1-0. Champions League 2022 final kommer att spelas i Istanbul. Det är samma arena där Liverpool lyckades vända 0-3 till 3-3 och sedan vinna på straffläggning mot AC Milan i CL-finalen år 2005. Matchen har fått epitetet “Miraklet i Istanbul” och det återstår det att se om vi får se ett nytt mirakel vid CL 2022/23.

Arenan i Istanbul som står värd för Champions League finalen är Atatürk Olympic Stadium. Den invigdes 2002 och byggdes för att stärka Turkiets chanser i deras ansökan om OS 2008. Därav namnet Atatürk Olympic Stadium. Men Turkiet fick inte arrangera OS den gången utan får de trösta sig med att vara värd för en andra Champions League final istället. Hos Unibet kan du spela på de lag du tror når finalen i Istanbul långt i förväg. Med våra vinnarspel finns det odds för den som vill följa sina spel under turneringens gång. Förutom Champions League vinnare hittas också odds på bästa målgörare, hur det går i respektive grupp, individuella marknader för samtliga lag, specialspel och mycket mer. 

 

Streama Champions League

Via Unibet TV hittar du all information om vart du kan streama Champions League. Genom en Champions League stream kan du titta på samtliga matcher under turneringen. Unibet TV har all information om var världens sport går att streama.

Du har väl inte heller missat att Unibet TV streamar massor av direktsänd sport från världsfotbollen och andra sporter?! Bland annat Bundesliga, Serie A, Grand Slam-turneringar i tennis och mycket mer finns att titta på. Du som är medlem hos Unibet och har ett positivt spelsaldo, alternativt ett aktivt bet det senaste dygnet, kan streama direktsänd sport dagligen.

 

Champions League spelschema

Det är ett komprimerat spelschema som gäller för Champions League 2022. Detta eftersom VM spelas under vintern vilket gör att gruppspelet spelas färdigt en dryg månad tidigare än vanligt. Sista gruppspelsmatchen spelas den 2 november istället för första veckan i december som brukar vara fallet. Efter gruppspelet är det ett långt uppehåll fram till den 14 februari då åttondelsfinalerna inleds. Därefter väntar en vår fylld med slutspelsmatcher under februari, mars, april och maj. Finalen avgörs den 10 juni 2023 på Atatürk Olympic Stadium i Istanbul. 

 

Upptäck Champions League fotboll hos Unibet

Vi på Unibet älskar Champions League fotboll och bevakar därför turneringen noggrant. Med tre olika kategorier odds finns det utmärkta förutsättningar till betting på Champions League hos Unibet. 

Statistik på samtliga matcher tillhandahålls samt fler än 200 marknader på alla matcher, ofta betydligt fler alternativ än så. Med Vinnarspel och långsiktiga marknader, live betting och traditionell pre game betting finns där Champions League odds så det räcker och blir över.

Glöm inte att ladda hem vår Unibet Sport App för att få hela utbudet av odds och marknader direkt till din smartphone och surfplatta. Det ger en betydligt större frihet och flexibilitet i din Champions League betting.

I vår sportlobby hittar du alla aktuella och kommande odds för fotboll idag. Nu hittar du även en unik spellobby för Fotbolls vm 2022 där du kan spela på all fotboll under vm. Om du behöver hjälp i din betting tipsar vi även om vår guide för fotbolls vm betting

 

Skapa ett spelkonto