Elitloppet 2024 - Unibet Odds och speltips

Elitloppet är sveriges största tävling inom trav och följs av miljontals människor varje år. Det är inte bara i Sverige som elitloppet är en stor händelse, det är till och med ett av världens största travlopp och får därför mycket uppmärksamhet även internationellt. Att spela på vinnare elitloppet är mycket populärt och hos Unibet hittar du självklart några av marknadens bästa odds Elitloppet 2024. Vi hoppas också att du ska hitta alla de Trav betting strategier Elitloppet du behöver i denna guide.

Så missa inte svenska travsportens mest spännande event när det kommer till betting. I år blir det dessutom lite extra spännande då Prix de Amérique vinnaren Idao de Tillard kommer att delta. Satsa på den häst du tror blir vinnare elitloppet hos Unibet, när tävlingen går av stapeln 24 – maj på Solvalla. 

Unibet är en stolt sponsor av Svensk Travsport och hos oss kan du streama all spänning under Elitloppshelgen direkt på vår webbsida eller via appen. Genom vårt samarbete kan vi också erbjuda de bästa marknaderna för betting och odds på trav. Läs vidare för att få din ultimata Guide till Elitloppet spel hos Unibet.

 

                                                                       Elitloppet Odds

 

Grundläggande Fakta om Elitloppet

Elitloppet har en lång historia och startade under namnet Jubileumsloppet 1952. Det anordnades då för att fira att Solvalla fyllde 25 år. Sedan dess har detta lopp blivit ett av världens största events inom travsporten där också de allra främsta travhästarna deltar. Loppet anordnas på Solvalla sista söndagen i maj varje år med kuskar och hästar från hela Europa och även från USA. Årligen deltar 16 hästar och av dem kvalar 8 stycken in till finalen där 5 miljoner kronor står på spel. Prissumman hamnar hos en ensam vinnare och äran går i princip inte att mätas i pengar. 

Ungefär 60 000 personer besöker Elitloppet på Solvalla och Stockholm varje år i samband med tävlingen som varar i 3 händelserika dagar. Här kommer man som åskådare nära de fantastiska hästarna som kör en sprinterdistans på 1609 meter. Tävlingens färg är rosa vilket också är en färg många väljer att bära under helgen. Annan kuriosa är att det säljs ungefär 25 000 korvar och 18 000 hamburgare dessa dagar på Solvallas restauranger. Ungefär 2 tankbilar med öl går också åt och 2600 flaskor bubbel. 

Elitlopppet är ett Grupp 1-lopp vilket betyder att det är en travtävling av absolut högsta internationella klass. Det är med andra ord ett av de mest prestigefyllda lopp en häst eller kusk kan delta i. Därför bjuder det här eventet också på några av världens bästa hästar. 

 

Kvalificering till Elitloppet

Elitloppet är ett inbjudningslopp vilket innebär att de hästar som deltar bjuds in baserat på tidigare prestationer. Det finns också 4 lopp som fungerar som ett kval till tävlingen. Du har Finlandialoppet, Paralympia travet, Meadow Roads Lopp och H.K.H Prins Daniels lopp. De hästar som vinner respektive lopp kommer att bjudas in till Elitloppet. De övriga 12 platserna som återstår går till hästar som på något sätt gjort bra ifrån sig under året. Därefter sker en lottning till två heat med 8 hästar i varje. Därifrån kommer 4 hästar från respektive heat ta sig till finalkvalet. Till sist är det 4 hästar som gör försök att ta hem titeln som vinnare elitloppet.

Inbjudningarna för i år är klara och vi kommer att få se en spännande samling hästar och kuskar för odds elitloppet 2024. Den första hästen att bli inbjuden var Idao de Tillard, vinnaren av Prix d’Amerique. Det här väckte såklart stor uppmärksamhet då det här är världens bästa travhäst, alla kategorier. Även fjolårets vinnare Hohneck kommer tillbaka till Solvalla för att försvara sin titel. En annan omtalad häst som kommer att delta på plats nummer 2 är stoet Joviality. Hon har vunnit många prestigefyllda tävlingar både i USA och Europa och dragit in miljontals kronor i prispengar. 

 

 

Unibet Odds på Elitloppet 2024 - Så fungerar betting på trav

Hos Unibet har du många valmöjligheter om du vill spela på elitloppet. Vi erbjuder flera olika marknader som vinnare, nationella segrare och placeringar. Redan innan loppen börjar kan du lägga dina bets. Vi kan också erbjuda ett brett utbud av odds elitloppet under helgen när loppet pågår. 

Det innebär att du kan spela med Unibets liveodds under Elitloppshelgen vilket är det mest spännande bettingalternativet. Sätt din spelstrategi ända fram till slutet av tävlingen och streama hela kalaset live via Unibet TV. Mer fartfyllt än så blir det inte. Vi har alla rättigheter vilket innebär att du kan streama alla spännande lopp direkt hos Unibet. 

 

Spelformer för Elitloppet Betting – Hur spelar man på Elitloppet?

Du kan spela med fasta odds elitloppet där du redan nu kan betta på din favorithäst. Lägg spel på vilken häst som blir elitloppet vinnare av hela tävlingen, eller vem som hamnar på andra eller tredje plats alternativt en annan specifik placering. 

Du kan också spela på head to head vilket betyder att du satsar på vilken av två hästar som du tror placerar sig bäst. Förutom vinnare elitloppet 2024 så finns det alltså många andra marknader att lägga spel på som erbjuder massor av spänning. Ytterligare marknader för elitloppet betting är vilken häst som kommer att bli diskvalificerad, vad banrekordet blir eller pallplats.

Vad du än väljer för typ av odds elitloppet 2024 så finns det ett brett utbud att välja på i vår oddslobby. Om du är en duktig på trav och har koll på hästar och kuskar så är det såklart spännande att göra mer riskfyllda bets. Men det kräver såklart att du har läst på och vet hur de har presterat tidigare och vilken dagsform de har. Om du istället är nybörjare på trav kan det vara en god idé att gå på experternas tips om vilken häst som spås ta hem loppet. 

                                                                   Spela på Trav 

 

Trav Betting i Mobilen med Unibet

Unibets betting app ger dig det bästa av travbetting i mobilen. Genom att ladda ner vår betting app har du tillgång till alla vinnare elitloppet odds direkt i din mobil eller surfplatta. Om du väljer att spela via appen kan du vara mer flexibel i ditt spel. Du kan hänga med i exempelvis live betting Elitloppet och streama all spänning vart du än befinner dig. Att lägga spel via mobilen är precis lika enkelt som om du använder vår webbsida. Du har alla marknader och speltyper tillgängliga samt streaming av samtliga lopp. 

Förutom att spela på unibet elitloppet i din mobil kan du välja på många fler spännande nationella och internationella travlopp. Givetvis erbjuder vi även betting på andra sportevents som fotboll, tennis och hockey. 

 

Förhandstitt på Elitloppet 2024

Om du är intresserad av årets elitlopp så har du kommit till rätt plats. Hos Unibet hittar du allt du behöver för hur man bettar på Elitloppet under årets event. Tävlingen pågår som vi nämnde mellan 24 och 26 maj och prissumman ligger på 5 miljoner kronor. Ta en titt nedan på vilka deltagare som är klara för årets lopp. Den kompletta deltagarlistan publiceras senaste den 19 maj.

  • Idao de Tillard 
  • Francesco Zet
  • Joviality 
  • Hohneck 

 

Enligt Elitloppet betting tips så är en av förhandsfavoriterna Idao de Tillard. En annan är svenska stjärnan Francesco Zet som gjort extremt bra ifrån sig i tidigare tävlingar. Andra hästar som ligger på topp bland våra Elitloppet vinnare odds är fjolårets vinnare Hohneck som spås göra bra ifrån sig även i årets lopp.

 

Varför Elitloppet är en Favorit för betting på hästar

Det finns flera anledningar till varför Elitloppet är så populärt bland oss som älskar betting och spel på hästar. Det är en av travvärldens största events med världens främsta hästar och kuskar. Här bjuds på enormt mycket spänning när de 16 hästarna gör upp i två olika heat för att bara några timmar senare köra finalen. När det kommer till betting på travsport blir det knappast bättre än Elitloppet. 

Betting på hästsport är generellt enormt populärt bland oss svenskar och vill du spela med Elitlopppet vinnare odds har du mycket spänning framför dig. 

 

                                                                  Elitloppet Odds

 

Tips för Ansvarsfullt Spelande

Svenska Elitloppet är som sagt en stor händelse inom travsporten och det här året har vi mycket spänning att se fram emot. Inte minst på grund av att världens bästa travhäst kommer att delta. Men här finns också flera andra fantastiska hästar att hålla ögonen på när du lägger dina bets. Prix dé Amérique vinnaren Idao de Tillard och Francesco Zet benämns som ett drömmöte mellan två av värdens främsta hästar. Kommer du att satsa på ett head to head bet mellan dessa två?  

För att du ska kunna njuta av Elitloppet betting så gäller det också att spela ansvarsfullt. Att spela trav är stor underhållning när den är som bäst men det är viktigt att du känner att du har kontroll på ditt spel. Vi hoppas att du här har fått den Guide till Elitloppet spel som du behöver för att få en riktigt rolig spelstund hos oss på Unibet. 

Trav odds Elitloppet hittar du i vår travlobby men vi har också flera andra underhållande sporter för sportbetting online. Vi erbjuder dessutom ett välfyllt online casino med slots och jackpot-spel. Om du är ny spelare hos oss väntar en välkomstbonus när du registrerar ett nytt konto. Välkommen in till Unibet!