En enkel guide till att spela på fotboll

april 13, 2018

Fotbollen är kung – även inom betting då det är den mest populära sporten att spela på. Fotbollen spelas året runt över hela världen och det finns en enorm mängd spelobjekt där spellistorna för fotboll-betting alltid är fyllda till max hos oss på Unibet. Vi täcker allt från de största ligorna och cuperna så som Champions League, till lägre divisioner runt om i världen. Du kan spela på fotboll genom simpla singelspel, eller välja att spela på kombinationsspel där du lägger flera spel som kan täcka olika spelformer på samma kupong. Möjligheterna är enorma inom fotboll-betting då vi erbjuder massvis av olika spelformer så som spel på hörnor, kort, korrekt resultat, målskyttar och mycket mer. Men hur spelar man på fotboll? Läs denna guide till att spela på fotboll för att utveckla din kunskap för fotboll-betting.

Lär dig spela på fotboll

Den vanligaste spelformen när det kommer till att spela på fotboll är matchbetting, även kallat matchspel. Matchbetting är ganska enkelt. Det innebär att du lägger ett bet på utgången av en särskild match – 1X2 – där du spelar på vinst för hemmalaget (1), oavgjort (X) eller att bortalaget vinner (2).

Dubbelchans är en annan populär spelform där du spelar på två utgångar i en och samma match. Du har alltså möjligheten att lägga ett bet på oavgjort och vinst på samma gång. Exempel: Barcelona spelar hemma mot Madrid och du har lagt ett bet på dubbelchans för Barcelona (1X). Du vinner ditt bet om Barcelona vinner eller om matchen slutar oavgjort. Du kan även välja att spela på att ett av lagen kommer gå segrande ur matchen (12). I detta fall förlorar du ditt spel om matchen slutar oavgjort.

Båda lagen gör mål är en mycket enkel och uppskattad spelform. Kort och gott spelar du antingen på att båda lagen gör mål i matchen, alternativt att båda lagen inte kommer göra mål. Busenkelt.  

Inom fotboll-betting är även handicap-betting (3-vägshandicap) ett populärt val. Handicap-betting handlar vanligtvis om målskillnader mellan två lag som ger en hypotetisk fördel eller nackdel för det valda laget innan matchen startar. Du kan exempelvis spela på att Chelsea inleder en match mot Burnley med -1 mål i handicap. I detta fall måste Chelsea vinna matchen med åtminstone två mål för att du skall vinna ditt bet. Asian Handicap är snartlikt handicap-betting med skillnader så som halva- och kvartslinjer. Läs mer om Asian Handicap i vår guide till att spela på Asian Handicap.

Totalt antal mål är en spelform som innebär att du spelar på hur många mål du tror att en specifik match kommer att bjuda på. I den så kallade över/under-spelformen spelar man på om det görs fler eller färre mål än en bestämd linje. Den vanligaste mållinan i fotboll är Över/Under 2.5 mål. Spelar du på över 2.5 mål tror du att matchen kommer innehålla minst tre mål. Spelar du på under 2.5 mål tror du att det blir max 2 mål i matchen.

För att fördjupa dig och lära dig ännu mer om termer, uttryck och spelformer när det kommer till sportspel och betting kan du spana in vår betting- och sport-ordlista.

Unibet erbjuder marknadens bäst odds. Dessutom kan du genom Unibet streama fotboll live via Unibet TVs live stream – där du bland annat kan se alla La Liga-, Bundesliga- och Serie A-matcher. Medan matcherna pågår kan du även spana in våra Liveodds för att tillsätta ännu mer spänning.

Spela på fotboll