eSports betting - En snabb titt på spelet League of Legends

april 13, 2018

League of Legends är det mest spelade datorspelet runt hela världen med över 100 miljoner spelare per månad. Denna siffra är endast en grov uppskattning av spelutvecklaren Riot Games och kan vara påverkad av spelare som har flera konton. Trots detta kan man lugnt påstå att League of Legends är det mest populära spelet världen över. Det har lett till en massiv konkurrensscen med professionella ligor, miljontals fans och spelrundor som ses utav miljontals tittare på en och samma gång. Genom åren har League of Legends även blivit en av de mest populära E-sporterna för E-sports betting.

Vad är League of Legends?

League of Legends, förkortat som LoL, tillhör datorspelsgenren Multiplayer online battle arena (MOBA) där lag om 5 spelare väljer deras egna spelare, även kallade ”Champions”, som har olika stats och färdigheter. Båda lagen startar på motsatt sida av varandra på kartan, nära deras bas som kallas ”Nexus”. När ett lag lyckas förstöra motståndarnas Nexus har de vunnit spelet.

Innan lagen kan ta sig fram till Nexus måste de kriga sig igenom en serie av kanontorn på vägen dit, även kallade ”turrets”. Champions kan gå upp i level och få extra färdigheter genom att döda fiendens champions och minions och besegra neutrala monster. Genom att slutföra dessa mål belönas du med guld som kan användas för att köpa saker för att förbättra dina champions.

En match i League of Legends består vanligtvis av flera spel, där de flesta spelen spelas i ett format som bäst av 3 eller bäst av 5 och där lagen byter sidor på kartan.

Hur spelas League of Legends som en professionell E-sport?

Till skillnad från Counter Strike: Global Offensive där turneringar äger rum över hela världen med deltagande lag från världens alla hörn, spelas League of Legends vanligtvis som ett ligasystem där lag tävlar mot andra lag från samma region i ett uppflyttnings-/nedflyttnings-system. Vanligtvis spelas två säsonger under ett år, under våren och sommaren. De mest populära LoL-ligorna i världen är LCK (Sydkorea), LPL (Kina) och LCS (en i Europa, en i Nordamerika).

De bästa lagen från alla de olika ligorna kvalificerar sig för världsmästerskapet (VM) som vanligtvis spelas i oktober varje år. VM är årets största League of Legends-evenemang med miljoner tittare och miljontals kronor att spela för. Under de senaste fyra åren har spelet dominerats av Koreanska lag där SK Telecom T1 vann sin tredje titel och över 2 miljoner dollar i prispengar 2016.

Så spelar du på League of Legends på Unibet

Under de senaste åren har League of Legends blivit en oerhört populär E-sport för E-sports betting av många anledningar. För det första är spelen snabba och actionfyllda, vilket gör det intressant att se på och att spela på live. Man kan enkelt hitta spelen online då varje liga har sin egen Twitch-kanal som visar alla deras matcher. För det andra är LoL ett analytiskt spel som gör det till en perfekt sport för erfarna spelare som gillar att förbereda sina satsningar.

De mest populära spelen när det kommer till E-sports betting är vilka som vinner en specifik match, men att satsa på enkla kartor tenderar även det att vara populärt med tanke på de högre oddsen man finner på favoritlag. Alternativa spelalternativ som karthandicap, rätt resultat och över/under på totalt antal kartor brukar oftast också erbjudas.

Bli involverad och testa själv med vårt breda utbud av spelmarknader inom E-sport!

Utforska odds på LOL