eSports betting - Spela på Dota 2

april 13, 2018

Inte ett enda spel har gjort fler gamers till miljonärer än Dota 2, spelet som utvecklats av Valve, samma företag som ligger bakom det framgångsrika Counter-Strike Global Offensive. Prispotten för årets största turnering, The International, blir större för varje år och nådde nästan upp till 25 miljoner dollar 2017. Medan prispotterna och publiken ökar för de större evenemangen, ökar även populariteten hos spelbolag där människor älskar E-sports betting och att spela på dessa evenemang, både före match och live.

Vad är Dota 2?


Dota 2 tillhör, precis som League of Legends, datorspelsgenren Multiplayer online battle arena (MOBA) som spelas av två lag med 5 spelare vardera. Varje lag väljer sina egna karaktärer och samspelar för att slå sig fram till fiendens bas, där målet är att förstöra ett stort objekt som kallas ”The Ancient”. När ett lag har förstört objektet, vinner de spelet. 

Alla spelbara karaktärer kallas ”hjältar” och varje hjälte har sina egna, specifika färdigheter, vilket innebär att vissa hjältar spelas annorlunda och används av en annan anledning än andra hjältar. På vägen till fiendens Ancient strider hjältarna mot fiendens hjältar, byggnader och minioner för att bli starkare och utveckla sina färdigheter. Hjältarna tjänar guld genom att slutföra olika mål och det intjänade guldet kan användas till att köpa saker för att förbättra dina hjältar.  

Dota 2 har även flera specialfunktioner så som ett dag/natt-system vilket påverkar hjältarnas färdigheter samt ett återköpssystem vilket tillåter hjältar att återuppstå omedelbart efter att de dött, till ett visst pris. På grund av det breda utbudet av funktioner och hjältar, anses vanligtvis Dota 2 vara ett väldigt svårt spel att bemästra.

Dota 2 som en professionell E-sport


Trots att Dota 2 är en relativt ny E-sport (det släpptes i juli 2013) så är det en av de mest populära E-sporterna för tillfället som är allmänt känt för sina stora prispotter i jämförelse med andra spel. Topp 10 turneringar någonsin när det kommer till prispotter består nästan helt och hållet av Dota 2-turneringar. The International 2017 ligger långt före alla andra med en prispott på 24.7 miljoner dollar, där merparten av pengarna gick till Team Liquid som kammade hem 10.8 miljoner dollar för sin förstaplats. Utöver detta har nästan 50 Dota 2-spelare blivit miljonärer genom prispengar.

Professionella Dota 2-turneringar organiseras året runt där The International i augusti är det största och mest betydelsefulla evenemanget. Kina är allmänt sett som det starkaste landet i Dota 2 med lag som Newbee, LGD, Vici Gaming och Invictus Gaming. Många europeiska lag så som Team Liquid, Virtus Pro och Team Secret har dock även de visat signifikant styrka på den högsta nivån.

Spela på Dota 2 på Unibet


Eftersom Dota 2 har blivit oerhört populärt under sin korta existens, har även populariteten av dess E-sports betting community växt. Dota 2 inkluderar alla aspekter som göra ett spel intressant att titta på: det kan vara actionfyllt, men den taktiska delen av spelet är nästan ännu viktigare. Att analysera är nyckeln i detta spel, vilket också lockar erfarna spelare som använder sig av sin förmåga för att analysera lag och aktiva spel för att lägga det perfekta bettet för kommande matcher eller live.

Vinnarspel är de mest populära marknaderna när det kommer till E-sports betting, men när tävlingarna börjar är det mycket betting action runt specifika matcher, både för kommande matcher och live. Eftersom de flesta matcherna spelas som bäst av 3 eller bäst av 5, erbjuds vanligtvis även handikapp-spel.

Under The International i augusti kan man räkna med ett omfattande antal olika spelalternativ, både på turneringen, för kommande matcher och livespel så som mest valda/bannade hjälte, längsta/kortaste karta, totalt antal kartor, första lag att nå ett specifikt mål och så vidare.

Du kan alltid förvänta dig ett brett utbud av Dota 2 och andra E-sports-spelmarknader hos oss på Unibet!

Spela på Dota 2