eSports tips - En snabb titt på spelet League of Legends

april 13, 2018

League of Legends är det mest spelade datorspelet runt hela världen med över 100 miljoner spelare per månad. Denna siffra är endast en grov uppskattning av spelutvecklaren Riot Games och kan vara påverkad av spelare som har flera konton. Trots detta kan man lugnt påstå att League of Legends är det mest populära spelet världen över. Det har lett till en massiv konkurrensscen med professionella ligor, miljontals fans och spelrundor som ses utav miljontals tittare på en och samma gång. Genom åren har League of Legends även blivit en av de mest populära E-sporterna för E-sports betting.

Vad är esport - League of Legends?

League of Legends, förkortat som LoL, tillhör datorspelsgenren Multiplayer online battle arena (MOBA) där lag om 5 spelare väljer deras egna spelare, även kallade ”Champions”, som har olika stats och färdigheter. Båda lagen startar på motsatt sida av varandra på kartan, nära deras bas som kallas ”Nexus”. När ett lag lyckas förstöra motståndarnas Nexus har de vunnit spelet.

Innan lagen kan ta sig fram till Nexus måste de kriga sig igenom en serie av kanontorn på vägen dit, även kallade ”turrets”. Champions kan gå upp i level och få extra färdigheter genom att döda fiendens champions och minions och besegra neutrala monster. Genom att slutföra dessa mål belönas du med guld som kan användas för att köpa saker för att förbättra dina champions.

En match i League of Legends består vanligtvis av flera spel, där de flesta spelen spelas i ett format som bäst av 3 eller bäst av 5 och där lagen byter sidor på kartan.

Hur spelas League of Legends som en professionell E-sport?

Till skillnad från Counter Strike: Global Offensive där turneringar äger rum över hela världen med deltagande lag från världens alla hörn, spelas League of Legends vanligtvis som ett ligasystem där lag tävlar mot andra lag från samma region i ett uppflyttnings-/nedflyttnings-system. Vanligtvis spelas två säsonger under ett år, under våren och sommaren. De mest populära LoL-ligorna i världen är LCK (Sydkorea), LPL (Kina) och LCS (en i Europa, en i Nordamerika).

De bästa lagen från alla de olika ligorna kvalificerar sig för världsmästerskapet (VM) som vanligtvis spelas i oktober varje år. VM är årets största League of Legends-evenemang med miljoner tittare och miljontals kronor att spela för. Under de senaste fyra åren har spelet dominerats av Koreanska lag där SK Telecom T1 vann sin tredje titel och över 2 miljoner dollar i prispengar 2016.2019_-_Multi_Sports_-_Generic_-_Black-916x200-Swedish_SEO[1].gif

Så spelar du på League of Legends på Unibet

Att spela på League of Legends kan vara mycket roligt och är ett alternativt sätt att förstå sig på spelet. Detta eftersom du direkt kan följa all action och räkna ut vem som vinner via liveodds, för att bättre förstå vad som händer!

Under de senaste åren har League of Legends blivit en mycket populär esport att satsa på, av lite olika skäl. För det första så är matcherna snabba och actionfyllda, vilket gör dem intressanta att titta på och spela på under matchens gång. Man kan enkelt hitta spelen online då varje liga har sin egen Twitch-kanal som visar alla matcherna. League of Legends är också ett analytiskt spel, vilket gör det till en perfekt sport för erfarna spelare som gillar att förbereda sina satsningar.

Det mest populära är att spela på matchvinnare för varje specifik match. Du spelar alltså på vem du tror kommer vinna matchen, lutar dig tillbaka och njuter av att se all action utspela sig på planen. Till exempel kanske du spelar på att Flash Wolves kommer slå Hong Kong Attitude till oddset 2,10. Om Flash Wolves vinner matchen vinner din satsning.

Du kan också spela på att ett visst lag vinner en viss spelomgång. Eftersom de flesta League of Legends-matcher spelas i bäst av tre eller bäst av fem, erbjuder Unibet en marknad på varje enskild spelomgång. Detta är ett utmärkt sätt att spela mer tätt inpå varje omgång i League of Legends, snarare än att göra en satsning på matchen som kan ta över en timme innan en vinnare har utsetts.

Handikappodds är också en viktig ingrediens i spel på League of Legends. Detta eftersom många esportfans redan på förhand kan veta att matchen kommer vara ojämn. Låt oss säga att SuperMassive spelar mot Galakticos i TCL. SuperMassive är storfavoriter till ett odds om 1,12 att vinna matchen och eftersom oddset är så lågt är det inte speciellt intressant att spela på.

Då kan handikappspel vara ett bra sätt att jämna ut oddsen. I det här fallet kanske du spelar på att SuperMassive vinner med ett -1,5 handikapp. Detta kan höja oddset till 1,70 men det betyder också att SuperMassive måste vinna matchen i bäst av tre med 2-0 för att din satsning ska vinna.

Du kan också spela på hur många League of Legends kills som görs under en runda. Till exempel kan du spela på att LNG Esports gör 10 champion kills först i en match mot Rogue Warriors. Eller spela på att totala champion kills från ett lag överskrider 23,5 i en match.

Det finns massor av olika speltyper i League of Legends för att se till att du kan spela på alla de evenemang du vill spela på. Och här hos Unibet är vi dedikerade att ge dig de allra bästa oddsen på spel före matchstart och liveodds under match, så att du aldrig missar något.

Liveodds på League of Legends

Liveodds på League of Legends är ett växande fenomen som fungerar tack vare möjligheten att direktsända League of Legends-matcher online och spela på samma gång. Många fans följer vissa lag och tittar på deras matcher via direktsändningar online. Vissa vill kunna satsa under matchens gång, inte bara på förhand.

Därför har vi här hos Unibet vidareutvecklat spel på liveodds för att tillgodose även League of Legends-fansen. Precis som hos annat oddsspel kan du spela på liveodds på League of Legends när som helst under matchen. Oddsen kommer naturligtvis att förändras beroende på hur matchen fortskrider och om det sker ett stort antal kills mot slutet på matchen kan det vända marknaden helt!

Missa inte att kolla in liveoddsen när du vill spela på League of Legends. Oddsen ger en bra indikator på framstegen ett lag gör. På så sätt kan du lära dig mer om intrigerna i League of Legends genom att studera oddsen.

Utforska odds på LOL