Fördjupande kunskaper inom MMA-betting

Mixed Martial Arts, förkortat MMA, är en spännande och underhållande gren som innehåller knockouts, lås och stryptag. Situationen i MMA-ringen kan ändras i vilket ögonblick som helst. Precis som när det kommer till sportspel och betting. Ett enda felsteg och matchen kan vara över. Tack vare sina fartfyllda och händelserika matcher har MMA-betting blivit oerhört populärt världen över. I denna guide ger vi dig grunderna för Mixed Martial Arts samt förklarar hur du kan spela på MMA.

Vad är MMA?

MMA är en kampsport där en MMA-fight består av ett förutbestämt antal ronder. I UFC är ronderna fem minuter långa där vanliga matcher innehar tre ronder medan titelmatcherna har fem ronder. Matcherna går av stapeln i en så kallad oktagon, vilket är en åttakantig bur.

En match kan sluta på fyra olika sätt. Knockout (KO) är det ena sättet vilket är då en av kämparna golvas till medvetslöshet och ej kan fortsätta fighten. Teknisk knockout (TKO) är då antingen domaren, läkaren eller någon av ringhörnorna väljer att avbryta matchen då de anser att en fighter inte kan fortsätta matchen. Ett annat sätt är submission, även kallat avslut, då en fighter själv signalerar att hen vill avsluta matchen. Slutligen kan en match avgöras på domslut vilket sker efter att ronderna och tiden runnit ut.

Hur spelar man på MMA?

Det är roligt att spela på MMA och en match som slutar i en spektakulär knockout i första ronden. Men trots att snygga knockouts och snabba lösningar vanligtvis tilltalar publiken så är den vanligaste spelformen inom MMA-betting att placera ett bet på vinnare där spelen vanligtvis läggs innan match. I matchbetting, eller så kallat matchspel, lägger du ett bet på den av de två utmanarna du tror går segrande ur den specifika fighten.

Att spela på antal ronder är även det ett populärt val när det kommer till MMA-betting. Spelformen för antal ronder erbjuder en förutbestämd Över/Under-lina där du försöker förutspå om en MMA-fight kommer att gå över eller under det bestömda antalet ronder. Om vi på Unibet erbjuder spelet ”Antal ronder 3.5” innebär det att du kan välja att placera ett bet på att fighten kommer bestå av minst fyra ronder (över) eller som mest tre ronder (under).

Att lägga ett bet på rond och metod är ytterligare en populär spelform. När du spelar på rond och metod spelar du helt enkelt på när och hur du tror att fighten slutar. Ett exempel till detta är spelet ”Vinner på avslut”, vilket ger vinst på ditt lagda bet då matchen bryts genom KO, TKO, submission, diskvalificering eller någon annan anledning till att matchen stoppas. Du vinner alltså på alla utgångar förutom då fighten avslutas genom domslut efter att ronderna och tiden runnit ut.

Den riktiga högoddsaren hittar du under övriga spel där spelformen ”Kämpar till slutet i oavgjort” finns. Detta bet fungerar precis så som ett matchspel, med skillnaden att du tror att fighten slutar oavgjort istället för att du spelar på att någon av de två kämparna går segrande ur oktagonen.

Unibet erbjuder marknadens bästa odds på de största MMA- och UFC-fighterna. Hos oss hittar du även Liveodds på UFC/MMA. Detta är dock mer sällan förekommande med tanke på att matchhändelser utvecklas i ett hisnande tempo i denna kampsport.

Utforska MMA-odds