Formel 1 - En nybörjarguide för F1-betting

april 13, 2018

Motorsporten Formel 1, även kallat F1, är mer populär än någonsin på spelmarknaden då F1-betting erbjuder ett stort underhållningsvärde med massor av fina spel. Med tanke på den ständiga förändringen som sker i Formel 1 från säsong till säsong är spänningsnivån och adrenalinet alltid på topp samtidigt som små och betydelsefulla guldkorn av information kan avgöra framgången av ett bet. I denna guide vill vi hjälpa dig att nå en bättre förståelse kring hur man spelar på Formel 1.

Formel 1 som sport och spelobjekt

Formel 1 är en blixtsnabb motosport med F1-bilar som kan nå hastigheter över 350 km/h. Antalet varv i loppen varierar beroende på bana med tanke på att ett Formel 1-lopp mäts i km och inte i varv. Varje Formel 1-lopp skall vara strax över 300 km långt.  Samtliga tävlingar benämns som Grand Prix (GP)

I F1-betting får du ny och betydelsefull information hela tiden. På olika banor krävs exempelvis olika egenskaper av bilarna. I Monaco framhävs växellådans betydelse då förarna växlar tusentals gånger under loppet. På vissa banor kan bilens snabbhet och kraft vara avgörande, medan aerodynamiken och körbarheten är avgörande på andra banor. Bilen är helt enkelt allt inom Formel 1 och F1-betting.

Nyckeln i att spela på Formel 1

När det kommer till F1-betting finns det främst två olika spelformer som sticker ut som de allra vanligaste och mest populära spelsätten då man lägger ett bet före kommande tävlingar och lopp. En av de två spelformerna är vinnarspel som innebär att du placerar ett bet på vinnaren av exempelvis ett specifikt Grand Prix-lopp. Du erbjuds odds för de olika deltagande racerförarna, där du väljer en av dessa som du tror kommer köra hem vinsten i det specifika loppet.

Att spela på platsspel är ytterligare en populär spelform som vi erbjuder våra spelare. Ett platsspel begränsar sig vanligtvis inom en topp tre-placering. När du spelar på Formel 1 och lägger ett bet på platsspel, väljer du helt enkelt den förare i tävlingen som du tror kommer hamna på plats 1-3. Vi ger ett exempel: Kimi Räikkönen har ett odds på 21.00 att stå som vinnare efter en specifik tävling, medan oddset på att Kimi Räikkönen hamnar på en pallplats (1-3) ligger på 3.00. Som du förstår är ett platsspel vanligtvis en säkrare spelform då du vet att en viss förare kommer kriga i toppen, men är osäker på om han är kapabel till att vinna loppet.

Liveodds i Formel 1

Är du mer av en spelartypen som föredrar att spela på liveodds och att placera ett bet när det är som mest spännande? Om svaret är ja, finns givetvis spel på Formel 1 live att tillgå hos oss på Unibet.

Vid spel på liveodds belönas vanligtvis beslutsamhet, snabbt tänkande och snabba beslut. I bollsporter, så som fotboll, tennis eller basket kommer man långt med en klok, mångsidig allmängiltig strategi. När du spelar på Formel 1 live är du dock tvungen att ständigt fatta nya beslut i komplexa situationer. Du måste alltså alltid vara steget före, gällande liveodds på Formel 1.

Spela på de största Grand Prix-loppen hos Unibet som erbjuder marknadens bästa odds. Medan tävlingarna pågår kan du även spana in våra Liveodds för att tillsätta ännu mer spänning.

Spela på Formel 1