EM betting-guide i fotboll

april 13, 2018

EM-fotboll

Nu i sommar har vi fotbolls-EM att se fram emot som blev uppskjutet efter förra årets oväntade sammanbrott i världen. Efter närmare ett års väntetid är det nu dags för EM att börja och Unibet är givetvis redo med sina oddserbjudande. Till skillnad från tidigare finaler spelas fotbolls-EM denna gång i hela Europa istället i ett eller två värdländer. På grund av det faktum att flera lag har en så kallad hemmafördel har det ökat antalet nationer som förväntas kunna vinna EM i fotboll, vilket naturligtvis också har haft stor inverkan på olika EM-fotboll odds. De lag som kan dra nytta av hemmafältet är därför Italien, Danmark, Ryssland, Nederländerna, England, Skottland, Spanien, Tyskland och Ungern. Genom att klicka på länken ovan får du tillgång till alla våra oddsmarknader. Vi kommer att vara med hela EM med både liveodds och odds på match före spel. Den här fotbollsoddsguiden ger dig all information du kan behöva - hela vägen från gruppspelet till finalen. Nedan kan du hitta vårt EM-spelschema, vilka nationer som möter vem och vilka oddstyper vi kommer att erbjuda.

Unibet EM-spelschema

Med vårt spelschema vill vi sett till att alla fotbollsfans kan följa och se på alla 51 matcher medan de bettar. Spelschemat kommer att uppdateras successivt i relationen med turneringens utveckling. Här nedan finns en lista över de första matcherna i gruppspelet och vilken kanal som sänder matchen:

Turkiet vs. Italien - 11 juni 2021 (TV4)
Wales vs. Schweiz - 12 juni 2021 (TV4
Danmark vs. Finland - 12 juni 2021 (TV4)
Belgien vs. Ryssland - 12 juni 2021 (SVT)
England vs. Kroatien - 13 juni 2021 (SVT)
Österrike vs. Nordmakedonien - 13 juni 2021 (TV4)
Holland vs. Ukraina - 13 juni 2021 (SVT)
Skottland vs. Tjeckien - 14 juni 2021 (TV4)
Polen vs. Slovakien - 14 juni 2021 (SVT)
Spanien vs. Sverige - 14 juni 2021 (SVT)
Ungern vs. Portugal - 15 juni 2021 (SVT)
Frankrike vs. Tyskland - 15 juni 2021 (TV4)

Odds på att Sverige vinner EM

EM fotboll 2020 favoriter

Om vi tittar på favoriterna för att vinna EM i fotboll 2020 är England högst upp, även fast de aldrig lyft en EM-trofé. De var nära en gång, 1996 då de förlorade finalen mot Västtyskland. På tal om Tyskland, är de också bland favoriterna att ta hem segern i fotbolls-EM, men man ska inte avskriva Belgien, Frankrike eller Spanien.
Överst på listan finns naturligtvis också de försvarande europeiska mästarna från Portugal. De slog fransmännen 1-0 efter förlängning i 2016-finalen. Andra länder värt att hålla ett öga på är Italien och Nederländerna. Sverige börjar i en tuff grupp med Spanien som första motståndare i gruppspelen. Med Sveriges starka insats från världsmästerskapet 2018 finns det stora förhoppningar att vi gör bra ifrån oss.

Hur man bettar på fotboll

Här på Unibet finns det tusentals fotbollsmatcher att spela på varje vecka. Matcherna är tydligt sorterade efter land och liga så att du enkelt kan hitta den match du vill spela på.

Våra odds omfattar allt från de allra största ligorna som till exempel Premier League, Serie A och Bundesliga till lägre divisioner runt om i världen. Hitta även inhemska ligor, odds i Allsvenskan och Superettan. Du kan spela på allt från enskilda utfall (till exempel resultatet av en match) till flera utfall samtidigt genom att bygga ett kombinationsspel.

Hos oss hittar du massor av olika speltyper för fotboll, och möjligheterna är nästintill oändliga. Du kan till exempel spela på hörnor, kort, slutresultat, målskyttar, specialer för enskilda spelare och mycket annat. I nästa avsnitt går vi igenom de vanligaste och populäraste speltyperna för fotboll.

Så spelar man på fotboll

Det finns bokstavligt talat hundratals oddsmarknader för varenda fotbollsmatch. Här på Unibet vinnlägger vi oss om att erbjuda både de bästa oddsen och ett brett utbud av olika speltyper.

Här följer information om de största fotbollsmarknaderna med exempel på hur oddsen fungerar.

Resultat fulltid

Vid oddsspel på resultat för fulltid, ofta kallat 1x2-spel, spelar man antingen på att hemmalaget vinner, att bortalaget vinner eller att matchen slutar oavgjort. Denna satsning inkluderar inte slutresultatet efter extratid eller straffar som kan finnas i utslagsspel, så endast slutresultatet efter andra halvlek räknas för detta spel.

2019_-_Multi_Sports_-_Generic_-_Black-916x200-Swedish_SEO[1].gif

Asiatiskt handikapp

Asiatiskt handikappodds är en form av oddsspel där ett lag får en virtuell fördel och du satsar på vilket lag som skulle vinna med det tillagda handikappet. Tanken med detta är att jämna ut oddsen när ett lag är storfavorit.

Exempel: Chelsea möter Yeovil i FA-cupen. Om du spelar på att Chelsea ska vinna med ett -1,5 asiatiskt handikapp kommer du vinna om de vinner med två mål eller mer. Om Chelsea bara vinner med ett måls skillnad, det blir oavgjort eller de förlorar så förlorar även ditt spel.

Asiatiska handikapp är tillgängliga i hela antal mål, halva mål och kvartsmål. För en mer detaljerad beskrivning av asiatiska handikapp och olika mål kan du kolla in den här praktiska handboken för asiatiska handikapp.

3-vägshandikapp 

I 3-vägs eller europeiskt handikappodds ges en virtuell ledning till ett lag och du satsar på resultatet av spelet med den specifika ledningen. I 3-vägshandikapp kan du välja att spela på ett lag för vinst eller oavgjort.

Exempel: Bolton möter Everton i engelska ligacupen. Spelet startar med ett 1-0 handikapp till förmån för Bolton. Då kommer en satsning på Bolton att vinna om de vinner eller matchen slutar oavgjort, en satsning på oavgjort kommer att vinna om Everton vinner med exakt ett mål, och en satsning på Everton kommer att vinna om de vinner med två mål eller fler.

Odds över/under

I spel över/under, ibland förkortat som Ö/U, ska du avgöra om en specifik händelse kommer att ske över eller under en viss total. Det vanligaste över/under-oddset är på antalet mål. Till exempel kan du sats på att det i en match mellan Sunderland och Wigan blir +2,5 mål. Om det blir tre mål eller fler vinner ditt spel.

Du kan också använda över/under-odds på antal kort, hörnor och annan spelstatistik som erbjuds under matcher. Här hos Unibet ger vi dig en fullständig lista på våra Ö/U-odds.

Odds halvtid/fulltid

I spel halvtid/fulltid (också känt som HT/FT-odds) spelar du på både halvtid- och fulltidsresultat. Kom ihåg att den andra delen alltså är en satsning på resultatet vid fulltid, inte bara på antal mål gjorda i andra halvlek. Du måste pricka in båda rätt för att vinna.

Exempel: Om det i en match mellan Argentina och Spanien står 1-1 i halvlek, men den slutar med 3-1 till Argentina, så är rätt resultat Oavgjort/Argentina. Om Argentina hade haft ledningen med 3-0 i halvlek och den slutar med 3-1 så är rätt resultat Argentina/Argentina.

Odds dubbelchans

I dubbelchans satsar du på fulltidsresultatet enligt formatet 1X2, men du satsar på två möjliga resultat. Så du kan spela på hemmalaget genom vinst/oavgjort (1X), oavgjort/förlust (X2) och till och med vinst/förlust (12). Detta är ett utmärkt sätt att börja satsa på fotboll där du täcker två resultat i matchen, vilket minskar dina risker att förlora. Emellertid kommer oddset att minska eftersom du täcker två resultat snarare än ett.

Spel på dubbelchans är också en rolig satsning om du vill att ditt lag ska undvika nederlag. Istället för att satsa på dem att vinna och riskera att förlora din insats om det blir oavgjort kan du satsa på ditt lag att vinna/oavgjort och därmed täcka båda eventualiteterna.

Odds kombinationer

I kombinationsspel kan du bygga dina egna satsningar, och det betyder att du har kontrollen. Kombinationsspel (kallas ibland ackumulatorer) fungerar genom att lägga ihop ett antal satsningar till en stor insats.

Till exempel, Hull möter Doncaster i FA-cupen. Du tror att Hull kommer att vinna, men också att Doncaster kommer att göra mål och det kommer att bli en ful match. Då kan du kombinera alla tre spelen – Hull vinner, båda lagen gör mål och +5,5 gula kort – i en stor insats. Ditt odds kommer öka ordentligt, men så förstås även risken.

Kombinationsspel kan också spelas över olika matcher och ligor. Du kan till och med kombinera olika sporter såväl som spel på TV och politik!

Vissa spelare vill gärna att deras kombinationsspel täcker en viss tidsperiod. Så det kan vara så att du kan spela på tre matchresultat under lördagen plus två till under söndagen. Andra föredrar den långsiktiga strategin och kombinerar vinnaren av ett mästerskap med två nedflyttade lag från skotska division ett. Det finns nästan obegränsat med val att kombinera i fotboll.

Outrightodds

I outrightodds görs en satsning på resultatet från en hel turnering istället för en enstaka match. Outrightoddset för världsmästerskapen är en av de mest populära spelen världen över.

H2H-odds

I Head to Head-odds kommer två lag, som inte nödvändigtvis möter varandra, att matchas och spel kommer avgöras baserat på båda lagens prestationer. Så det kan vara så att du satsar på att Stockport slår Rochdale i FA-cupen med större marginal än vad Tranmere slår Charlton.

Each-way-odds

Each way-odds (E/W) har sitt ursprung i hästkapplöpning men förekommer också ofta i andra sporter såsom fotboll, där ett alternativ för Each-way kan erbjudas på outrightodds. När du placerar ett Each Way-odds fördubblas insatsen och kommer att placeras halvt på ett lag för att vinna och halvt på ett lag att placera sig.

Villkoren för hur många platser som betalas och justeringen av oddset kan variera från evenemang till evenemang. För VM är till exempel villkoren ”0,5 första och andra”, vilket innebär att oddsen för placering halveras och placeringsinsatsen är en vinnande insats om laget spelar finalen.

Exempel: 100 kronor Each-way på att Brasilien vinner VM till 4 gånger pengarna innebär en insats om 200 kronor.

  • Brasilien vinner ger en avkastning på (100 kr x 4) + insats = 500 kr
  • Brasilien blir placerat ger en avkastning på (100 kr x 4 x 0,5) + insats = 300 kr
  • Om Brasilien förlorar finalen blir avkastningen bara 300 kr för det placerade spelet, om Brasilien vinner blir avkastningen 500 kr + 300 kr = 800 kr

Scorecast

Scorecast är ett slags kombinationsspel. Här spelar du på första målgörare, sista målgörare eller målgörare. Sedan spelar du också på rätt matchresultat. Om den målgörare du valt inte startar i matchen kommer spelet att avbrytas och du får pengarna tillbaka.

Wincast

Wincast är ett slags kombinationsspel. Här spelar du på första målgörare, sista målgörare eller målgörare. Sedan spelar du på matchens utfall (1X2). Om den målgörare du valt inte startar i matchen kommer spelet att avbrytas och du får pengarna tillbaka.

No Goal No Bet

Detta spel är när du spelar på att ett lag kommer göra antingen det första eller sista målet i en match. Kom ihåg att om matchen slutar 0-0 ogiltigförklaras spelet och din insats återbetalas.

Team To Go Through

Detta är ett populärt spel i utslagsturneringar såsom Champions League och fotbolls-VM. Här snarare än att satsa på ett fulltidsresultat (1X2) satsar du på vilket lag som så småningom kommer att gå vidare till nästa etapp i turneringen. Detta är avgörande för vissa spelare när det finns en möjlighet att ett spel går till extratid, om det är oavgjort efter 90 minuter. Det gäller också satsningar under straffar.

Vad är cash out?

Cash out är en vanlig term inom fotbollsbetting. Cash out ger dig möjlighet att stänga ett spel när du vill, oavsett om du placerat spelet före eller under en match. Ibland kan du tjäna pengar med cash out beroende på hur liveoddsen ser ut och vad oddsen låg på när du spelade. Vissa spelare använder även cash out till att minimera sina förluster.

Se fotbolls-odds