Guide för Melodifestivalen betting hos Unibet

 

Det är få underhållningsprogram som det spekuleras så mycket om som just Melodifestivalen. Nu är det snart dags igen och snacket går varmt ute i stugorna om vilken artist som kommer ta hem årets seger. Ska favorittippade Loreen åter stå som vinnare i finalen i Friends Arena eller blir det folkkära högoddsarna Eva Rydberg & Ewa Roos som tar hem spektaklet? Läs vår guide och lägg ditt Melodifestivalen bet på din favoritartist hos Unibet.

 

Bästa odds Melodifestivalen

Det är hög tid att fundera på vilken artist du tror kommer ta hem den åtråvärda pokalen och äran att få representera Sverige i Eurovision Song Contest. Bästa odds Melodifestivalen och unika live odds hittar du hos oss på Unibet, nu gäller det bara att bestämma dig för vilken artist du tror kommer bli årets mello vinnare.

I år är deltävlingarna runt om i landet tillbaka efter ett uppehåll på grund av covid. Det är totalt 6 tävlingar varav 4 deltävlingar, en andra chansen och så finalen. 7 artister tävlar varje lördag där 2 går direkt till final och 2 till andra chansen. I slutändan ska 10 artister göra upp om vem som får åka till Liverpool och tävla för Sverige. Programledare i år är Jesper Rönndahl och Farah Abadi. Under hela Melodifestivalen kan du spela med bästa odds på vinnare, förlorare och placering. Här på Unibet erbjuder vi både fasta odds innan tävlingarna och unika liveodds som skapas under tävlingarnas gång.

 

Artister Melodifestivalen 2023

Bland årets artister finns många vi känner igen och några nykomlingar. Vi har exempelvis favorittippade veteranen Loreen som varit med 3 gånger förut i Mello och som vann hela Eurovision med Euphoria 2012.

Samma odds som Loreen har nya stjärnskottet Maria Sur som debuterar i årets tävling. Den här 17-åringen flydde kriget i Ukraina med sin mamma förra våren och har på kort tid blivit ett namn på mångas läppar.

Kiana är en annan artist som är högt tippad, liksom Jon Fjällgren och Markus & Martinius. Inte lika många tror på charmiga Eva Rydberg och Ewa Roos som ligger sist på listan. Uje Brandelius som har näst sämst odds har redan själv sagt att han kommer komma sist i tävlingen. Hur det blir återstår förstås att se och du kan se fram emot melodifestivalen betting under många veckor framöver.

 

Melodifestivalen betting

När du oddspelar på melodifestivalen betting så ska du alltså uppskatta vem som kommer vinna tävlingen. Desto lägre odds ett bidrag har, desto större chans har det att vinna. Men kom ihåg att oddsen inte är en direkt spegling av verkligheten. Då vi även erbjuder Melodifestivalen live odds så skapas möjligheten att spela på ett speciellt odds under tävlingens gång. Lågoddsarna är alltså de artister som folk tror har en chans att ta hem tävlingen och exempelvis Loreen och Maria Sur ligger just nu på 5.0. Eva & Ewa däremot som tävlar i deltävling 1 i Göteborg har odds på 201 och kniper därmed sistaplatsen enligt förväntningarna.

Det kan ju gå hur som helst så frågan är vilken artist just du tror kommer att vinna. Men en sak är säker och det är att du hittar ett enormt utbud av odds för Melodifestivalen hos Unibet!

 

Vem blir mello vinnare 2023?

Bland melodifestivalen 2023 deltagare med lägst odds står det ganska jämt mellan Loreen och Maria Sur, vem som helst av dessa två artister skulle utifrån aktuella odds vinna tävlingen och bli mello vinnare 2023. Kanske blir det Sur, inte bara på grund av hennes talang utan också våra sympatier med Ukraina. Eller har Loreens låtskrivare producerat en ännu dunderhit?

Lorren tävlar med låten Tatoo som är skriven av samma låtskrivarteam som Euphoria vilket bådar gott för hennes del. Den blev ju en riktig monsterhit 2012 vilket i och för sig också kan vara svårt att återskapa. Loreen säger själv att låten är en “kärlekssång med både energi och dynamik” och när hon sjöng den första gången kändes den rätt och hon bestämde sig för att tävla.

Loreen deltog i Idol 2004 och kom då fyra i tävlingen. Därefter fick vi se henne i Melodifestivalen 2011 med låten “My heart is refusing me”. 2012 vet vi att det blev succé men sedan ställde hon även upp 2017 med “Statements” och åkte ut redan i andra chansen. Loreen tävlar i deltävling 4 i Malmö den 25 februari, kanske blir hon årets mello vinnare?

Hennes största konkurrent är som sagt Maria Sur, en 17-årig flykting från Ukraina som tävlade i Ukrainska The Voice i januari i fjol. Efter att kriget bröt ut flydde hon till Sverige och tog snabbt tag i sin sångkarriär och har nyligen släppt sin debutsingel. Maria Sur kan du se i deltävling 2 i Linköping.

Vem som vinner av dessa två återstår att se, eller om det helt enkelt blir en helt annan otippad artist som tar hem segern. Hur det än går så är det otroligt spännande att tippa på din favoritartist och sedan följa dem under tävlingen.

 

Mello vinnare & Historia

Melodifestivalen är Sveriges största musiktävling och ses varje år av miljontals svenskar runt om i landet och även av många ute i Europa. Tävlingen har körts varje år sedan 1958 med undantag för några enstaka år då den inte arrangerades. 2023 blir alltså det 63:e året för vårt älskade Mello och i år blir det deltävlingar runt om i landet som vanligt med start den 4 februari. Sverige har ju historiskt sett varit mycket framgångsrika i tävlingen och ses som en förebild av många andra tävlande länder i Europa. Vi har hittills vunnit Eurovision 6 gånger och det enda land som slagit det rekordet är Irland.

Framgångssagan började 1974 när ABBA först blev mello vinnare här i Sverige och sedan tog hem hela kalaset i Eurovision Song Contest. Det dröjde sedan 10 år innan vi skulle ta hem segerpokalen igen och då var det med hjälp av bröderna Herrey som framförde låtern Digiloo Digiley.

1991 var det sedan dags för Carola Häggkvist med Fångad av en Stormvind och 1999 var dansbandets år då Charlotte Perelli vann med Tusen och en natt.

Ingen har nog glömt när Loreen tog hem hela tävlingen 2012 med Euphoria, hästlängder före sina konkurrenter. Sist men inte minst har vi Måns Zelmerlöv som van 2015 med kioskvältaren Heroes.

Melodifestivalen var under många, många år Krister Björkmans skötebarn och han vann också tävlingen 1992 med låten “Imorgon är en annan dag”. Han var med även året efter plus 1999 men fick då ganska dåliga placeringar. Från och med 2002 började han jobba med Melodifestivalen som artistansvarig och har sedan varit engagerad i programmet ändå fram till 2021 då Karin Gunnarsson tog över stafettpinnen.

 

Registrera ett Unibet konto