Odds för Premier League skytteliga 2023/24

Vem tror du vinner Premier leagues skytteliga 23/24? Enligt oddsen finns det flera favoriter, men bäst till ligger  superstjärnan Erling Haaland som erövrade titeln i förra årets spel. Andra spelare som i år slåss om den prestigefulla guldbollen är Mohamed Salah och Harry Kane. Frågan är om det blir någon av dessa spelare alls, eller om vi får se en helt otippad stjärna ta hem guldbollen. Hos Unibet hittar du konkurrenskraftiga odds för skytteligan i Premier league, med tillgängliga oddsspel genom hela säsongen.

Nedan kan du läsa om de odds som vi erbjuder för skytteligan hos Unibet. Vi har även inkluderat en 10-topp lista över vinnare av skytteligan från de senaste tio säsongerna.

 

Odds på Premier League skytteliga - Ett av Unibets populäraste odds

Att lägga bets på premier league skytteliga är otroligt populärt hos Unibet. Därför kan vi också erbjuda ett stort antal odds i vår lobby för premier league på just den här marknaden. Du kan betta på vinnarspel för hela säsongen, pre-match- och live odds eller kombinationsspel där du kan spela på flera matcher samtidigt. Förutom att du kan lägga spel på vem som vinner skytteligan, kan du exempelvis också betta på assisterande målgörare för skytteliga premier league.

Via vår streamingtjänst Unibet TV kan du följa hela säsongen, få uppdaterad statistik och hålla koll på dina odds samtidigt. För att du ska få en så bra spelupplevelse som möjligt, har vi samlat allt du behöver för att betta på Premer League hos Unibet. 

Vem som vinner premier league skytteliga 2023/24 återstår att se. Men förhandstipsen pekar ju tydligt på norska stjärnan Erling Haaland som spelar för Manchester City, med odds på 1,72.  Därefter kommer Harry Kane från Tottenham Hotspur med 8,00 och sedan har vi Liverpool FC’s Mohammed Salah med 9,00. Men än så länge kan allt hända och även otippade skyttar kan snabbt ta sig upp till toppen och bli nya favoriter. 

 

Odds Premier League idag 

 

Vem vann skytteligan i premier league 2022/23?

När Erling Haaland rekryterades in i Manchester City och spelade sin första säsong 2022/23 behövde klubben en ny målgörare. De hade inte vunnit någon ligatitel sedan 2013/14. Men med Haaland förändrades allt och målen bokstavligen trillade in. Förra året fick de äntligen stå högst upp på prispallen igen vid säsongens finalmatch. Detta blev lagets nionde vinst totalt sett i ligan. 

Under sitt första spelår i Premier League så lyckades Erling Haaland vinna premier leagues skytteliga. Hans debut börjadestarkt  med att han i första matchen mot West Ham gjorde två mål vilket resulterad i en vinst med 2 – 0. Totalt sett under säsongen gjorde Haaland hela 36 mål, ett skytteliga rekord premier league som saknar motstycke. Det kan man kalla en lyckad rekrytering av Manchester City. 

Men inte att förglömma assisterande målgörararen Kevin De Bruyne, som levererade många avgörande passningar till Haaland. Det här teamet spås bli oslagbart även under årets säsong, självklart med hjälp av många andra fenomenala spelare i klubben. 

Fler spelare som låg i topp förra säsongen var Harry Kane, som spelar för Tottenham och som vunnit skytteligan 3 gånger. Han har i skrivande stund redan kommit upp i 213 mål i premier league och är en tuff utmanare till Haaland om årets titel. Även Ivan Toney som hör hemma i Brentford låg i topp förra säsongen liksom Mohamed Salah, hemmahörande i Liverpool. 

 

Vinnare av skytteligan genom tiderna

Om man tittar på skytteligan genom tiderna så är det många fantastiska skyttekungar som finns representerade på topplistan. Några av de erkända vinnarna som båda vunnit premier leagues skytteliga flera gånger, ärHarry Kane och Mohamed Salah. 

Om en spelare vinner skytteligan ett år så blir oddsen starka för att samma spelare ska ta hem titeln igen året efter. Men då vad som helst kan hända i fotboll så går det inte helt att förutspå utkomsten om vem som tarhem  guldbollen. Det är först i sista spelomgången av säsongen som man med mer trolighet kan tippa en vinnare. Riktigt spännande blir det när otippade målskyttar seglar upp och blir favoriter. 

 

År

Spelare

Klubb

Antal mål

2013/14 

Luis Suárez

Liverpool

31

2014/15

Sergio Aguero

Manchester City

26

2015/16

Harry Kane

Tottenham Hotspur

25

2016/17

Harry Kane

Totten Hotspur

29

2017/18

Moamed Salah

Liverpool

32

2018/19

Sadio Mané,

Pierre-Emerick Aubameyang,

Mohamed Salah

Liverpool

 

Arsenal

Liverpool

22

 

22

22

2019/20

Jamie Vardy

Leicester

23

2020/21

Harry Kane

Tottenham Hotspur

23

2021/22

Mohamed Salah

Son Heung-Min

Liverpool

Tottenham Hotspur

23

23

2022/23

Erling Haaland

Manchester City

36

 

Premier League skytteliga rekord

Som vi tidigare nämnde så är det norska superstjärnan Erling Haaland som nu har skytteliga rekord i Premier League under en spelsäsong. Hans prestation i fjol är därmed historisk, då han genom att göra otroliga 36 mål hjälpte Manchester City att ta hem segern.

 

Vem är Erling Haaland? 

Erling Haaland är uppvuxen i Norge men föddes år 2000 i Leeds. Han kommer från en sann sportfamilj och hans far är den professionella fotbollsspelaren Alfie Haaland. Alfie Haaland hade en lång fotbollskarriär och spelade bland annat för Norge i VM 1994, samt i klubblagen Leeds United och Manchester City. Erling Haaland började tidigt med fotboll, och startade sin karriär i laget Molde FK 2017, där han omedelbart imponerade i elitserien. Det gjorde han genom att sätta 4 mål i sin första match. Han blev sedan snabbt rekryterad av Red Bull Salzburg vilket satte ordentlig fart på hans karriär. 2019 började han spela i Borussia Dortmund, tyska Bondesliga. Säsongen 2020/21 blev han ligans andra bästa målskytt med 27 mål. Det tog inte lång tid innan Manchester City sedan fick upp ögonen för den unge talangen och sommaren 2022 gick han över till klubben. 

Haaland är känd för kliniska avslut, gymnastisk flexibilitet, en enastående skicklighet med både fötter och huvud. Han lyckas också ofta skapa målchanser från situationer som ingen hade kunnat förutspå. På så vis är han livsfarlig för motståndarförsvaret som aldrig riktigt vet vart de har honom. 

 

Flest mål i Premier league 

Alan Shearer är den spelare som har gjort flest mål totalt sett i premier leauge med hela 260 stycken. Hans rekord står sig fortfarande, trots att han spelade sin sista säsong 2006 i Newcastle. Harry Kane är minst sagt en trolig utmanare till Shearers rekord med sina 213 mål under föregående säsong. Sen kan man endast spekulera kring vilken siffra Haaland kommer att nå innan hans Premier League karriär är över. Men redan nu kan man konstatera att det inte är omöjligt att Erling Haaland blir vår nästa spelare att nå nytt Premier league skytteliga rekord. 

 

Hos Unibet har vi en fantastisk fotbollslobby fylld med fotbolls odds för både nationella och internationella toppligor. I vår betting lobby finns öven odds för betting på sporter som Curling, hockey och baseball.