Odds på politik

Det händer garanterat mycket i politikens värld. Så väl på hemmaplan som internationellt. Vi på Unibet erbjuder alltid ett brett urval av odds på politik. Alternativen för den som vill spela på politiska händelser är många. Vi ska titta närmare på några av de populäraste alternativen för betting på politik, för den politikintresserade.

 

Vilket parti vinner det svenska riksdagsvalet 2022?

Betting är inte bara sport – utan även politik. Och när det gäller politik så är det just det svenska riksdagsvalet som lockar flest spelare. Även om det är ett tag kvar tills svenskarna går till valurnorna så är det möjligt att betta på flera oddsmarknader.

2022 ställer vi oss till exempel frågan om Sveriges första kvinnliga statsminister Magdalena Andersson, kommer att fortsätta att sitta kvar vid makten? Och kommer hon i så fall göra det igen med hjälp av Annie Lööf och Centerpartiet? Och vilken roll kommer Vänsterpartiet att ha?

Odds på politik erbjuder alltid en spännande utmaning. Förutom att försöka betta på det vinnande partiet så kan du även spela på hur många röster respektive parti kommer att få i valet. Du spelar då på över / under odds. Kanske placerar du ett bet på att Ulf Kristensson får över 21 % eller att den nytillträdde partiledaren Johan Pehrsson kommer att ta Liberalerna över 2,5%?

En annan populär marknad när det gäller politik betting är så klart även riksdagsspärren: kommer till exempel Miljöpartiet att komma över 4 % och därmed får stanna kvar vid makten?

Ju närmare riksdagsvalet 2022 vi kommer, desto fler spelmöjligheter kommer att erbjudas. Alla odds kommer självfallet att påverkas av de händelser som sker på den politiska arenan. Olika opinionsundersökningar kommer till exempel påverka de aktuella oddsen precis som olika uttalanden och politiska utspel i media.

Därutöver så kommer det självfallet att finnas en rad special odds för val 2022.. I händelse av en skandal så kan till exempel odds erbjudas på om en politiker kommer att välja att avgå eller ej.

En stor fråga rör också hur regeringsbildningen kommer se ut. Kommer till exempel Socialdemokraterna söka stöd från Centerpartiet och Vänsterpartiet även denna gång för att bilda en regering vid en eventuell vinst i det svenska riksdagsvalet 2022? 

 

 

Återkomst för Trump?

 Om vi istället riktar blicken ut i världen så erbjuder Unibet politik även ett brett urval av marknader - inte minst inom den amerikanska politiken. Och självfallet är intresset för det amerikanska valet oerhört stort. Du kan alltid hitta konkurrenskraftiga odds som ger dig möjlighet att tippa på det vinnande partiet: demokraterna eller republikanerna. 

Det amerikanska valsystemet är betydligt mer komplicerat än det svenska - vilket ger dig möjlighet att betta på flera olika marknader. Förutom att spela på vilket det vinnande partiet blir - vilket därmed får ta plats i Vita huset under de kommande 4 åren - så kan du även betta på delstatsvalen. Odds på politik erbjuds till exempel i den amerikanska senaten. 

Kom ihåg att det amerikanska valet är annorlunda på så sätt att antalet röster inte avgör det faktiska antalet röster utan att varje delstat tilldelas ett visst antal röster.

 

Fler internationella odds för politik

Många intresserar sig för politik - och Unibet odds erbjuder alternativ inom flera andra marknader. Du kan till exempel spela på flera spännande EU-val, till exempel valet i Tyskland, Nederländerna Spanien och Frankrike. 

Självfallet erbjuds många alternativ även på den nordiska marknaden. Riktar vi blickarna till vårt finska grannland kan vi ställa oss frågan om Sanna Marlin kommer fortsätta att inneha rollen som statsminister även efter nästa val?

Det händer som sagt mycket inom den politiska världen just nu – och därför erbjuder Unibet politik flera olika möjligheter för spelare i Sverige. 

 

Var påläst kring politik

Precis som i betting på sport är det viktigt att göra sin research innan man väljer att betta på till exempel vinnaren i det svenska eller finska valet. 

Häng med i den politiska debatten för att se vilka som är favoriterna för det inför det kommande valet.

Ett bra tips kan vara att till exempel följa opinionsundersökningar. Dessa ger nämligen en bra fingervisning om det kommande resultatet - fast givetvis så finns det inga säkra garantier. Som många kanske minns så var det inte så många som trodde att Trump skulle ta hem vinsten i det amerikanska valet 2017. Precis som i sport så kan det mesta hända, även när det gäller politik.

Gå till Unibets lobby för politik odds.