Online Betting med Odds - Bettingguide

På Unibet har vi ett enormt utbud för online betting med odds. Här hittar du mängder av sporter, ligor, turneringar och event att lägga odds på, med olika oddstyper och spelformer. Sport är den vanligaste och mest populära genren för betting med odds. Här är odds för fotboll, ishockey och basket de oddsspel som lockar flest spelare. Men även stora musikevent som Eurovision och Melodifestivalen är perfekta för odds spel, likaså nationella och internationella val med odds för politik

I den här guiden ska vi gå in lite närmare på vad odds egentligen är, hur man spelar med odds och vad som är skillnaden mellan pre-match och live odds. Vi ska också förklara hur vårt verktyg Unibet Spelbyggare fungerar där du själv kan designa din vadslagning så att den passar just dina personliga behov. Utöver det kommer vi också titta på hur du använder Unibets odds calculator, som ’r ett annat bettingverktyg som vi erbjuder för oddsspel samt titta ärmare på Unibet Specials.

 

Vad är odds?

Till en början kan vi förklara vad ett odds egentligen är och hur man fastställer ett odds. Odds är en uppskattning av sannolikheten att något specifikt ska inträffa, det vill säga man gissar utkomsten av ett visst event. Detta kan exempelvis vara resultatet i en fotbollsmatch eller i en tennisturnering. För att ta fram och fastställa ett odds används statistik och analyser.

Den som förutspås som vinnare kommer att ha ett lågt odds medan den förväntade förloraren har ett högt odds. Om du lägger dina pengar på den tippade vinnaren blir utbetalningen lägre. Gissar du istället att den tippade förloraren ska vinna och det också sker så kan du pågrund utav spelets höga odds kamma hem storvinsten. Att satsa på en högoddsare innebär alltså en betydligt högre risk men kan också ge en betydligt större utdelning.

 

Odds Online

 

Pre-match och live odds

Man kan spela med olika typer av online betting odds, så kallade pre-match och live odds. Om du lägger dina bets innan en match börjar så är det pre-match. Du ska redan då gissa utkomsten av matchen baserat på faktorer som laguppställningar, tidigare resultat, lagets form etc.

Men du kan också lägga live odds allteftersom matchen pågår. Om du märker att det verkar svänga åt motsatt håll från vad du trott kan du ändra dina odds. Live odds har blivit enormt populärt vilket innebär att möjligheterna och utbudet för den här tjänsten hela tiden utökas. För att förbättra dina chanser att göra vinst kan du också statistik tillgängligt under tiden matchen spelas.

Samtidigt kan du live streama och titta på matchen live hos Unibet. Att spela live innebär massor av action och spänning eftersom du verkligen måste hänga med i vad som händer under matchen. För dig som kan din sport är det här den ultimata bettingformen.

 

När pratar vi odds?

Som vi nämnde tidigare finns det mängder av olika events att lägga odds på idag. Odds används främst i samband med sportevenemang men är också vanligt i andra sammanhang som till exempel politiska val eller tv-program. Eurovision och Melodifestivalen är exempelvis väldigt populärt bland spelare att lägga odds spel på, under vinterhalvåret innan jul kan du även spela med odds på årets julklapp. Odds är en viktig faktor för dig som spelare att överväga när du bestämmer dig för att satsa pengar. De hjälper till att bedöma riskerna och de potentiella belöningarna för en satsning.

 

Hur ser odds ut i olika delar av världen?

Odds ser inte likadana ut överallt utan varierar beroende på om du befinner dig i exempelvis Europa, USA eller Storbritannien. Nedan ska vi gå igenom de vanligaste och mest populära oddsen som kan vara bra att ha koll på.

Europa använder sig av decimalodds vilket är det du ser hos oss på Unibet och övriga svenska spelbolag. Om du exempelvis satsar 200 kronor och oddset är 2,5 så får du 500 kronor tillbaka om du vinner, då din insats multipliceras med 2.5. Ett annat exempel är om du satsar 100 kronor till ett odds på 2.0, du får då 200 kronor som vinst om ditt spel faller in.

USA har istället positiva och negativa odds, och det bestäms utifrån om det är lägre eller högre än 2.0. Engelska odds skrivs istället i bråktal som till exempel ½. Enkelt förklarat kan man säga att ettan står för den del du vinner och tvåan står för den del du måste satsa.

 

Så här spelar man med odds online

Det är enkelt att spela med odds online. Allt du behöver göra är att skapa ett konto hos Unibet, göra en insats och hitta den sport eller det evenemang du vill betta på. Det finns mängder av olika marknader att välja på och olika speltyper inom många av dem. Använd vårt verktyg Spelbyggaren för att underlätta ditt spel och ta din bettingupplevelse till nästa nivå. Läs mer om Spelbyggaren längre ner på sidan.

 

Unibets populäraste sporter för odds spel

Vi kan erbjuda ett stort och brett utbud av odds spel hos Unibet.  Här kan du spela på allt från mindre sporter som biljard, schack, politik och underhållnings event. Men det är nästintill alltid de riktigt stora sporterna som drar mest intresse när det kommer till odds spel online.

Fotboll, hockey, tennis, basket och UFC ligger alltid i topp när vi talar om sports betting odds. Här finns massor av turneringar att spela på i olika delar av världen. Du kanske föredrar att hålla dig till de svenska ligorna eller så vill du ta dig an de stora sportevenemangen och toppligorna i USA och England till exempel. Oavsett så kommer du hitta många matcher att lägga dina odds på eftersom vi täcker in många olika marknader och speltyper.

Fotboll är nästan alltid en av våra populäraste sporter för odds spel, och valmöjligheterna för olika speltyper, handicap spel och pre-match och live odds är stora. Några av våra fotbollsligor som toppar listan för mest populära är Premier League, Champions League, La Liga, Allsvenskan och Superettan. Är det hockey du är intresserad av så kan du lägga odds på VM, NHL, SHL, men även mindre hockeyligor från världens alla hörn. Inom tennis har vi också ett enormt odds utbud med exempelvis internationella turneringar som Wimbledon, Franska öppna, ATP och WTA.

Basket är också en populär och stor sport för sport betting odds hos Unibet. Här har vi NBA i spetsen som är tätt följt av ligor som Euroleague och NCAAB. Ett annat segment med ständigt växande paktiva oddsspel är Boxning och UFC/MMA.

 

Unibet Bet Builder

Unibet Bet Builder är ett unikt verktyg där du kan samla olika odds och marknader på samma spelkupong. Med hjälp av spelbyggaren kan du skapa unika marknader och kombinera olika vinnande formler. Maxa dina odds och din bettingupplevelse genom att experimentera med olika utfall och skapa odds som är unika för just dig.

Spelbyggaren kommer särskilt till nytta för dig som vill lägga odds på flera händelser i en match eller turnering. Exempelvis hur många gula kort som kommer att delas ut samt vilken målskytt som kommer att regera tillsammans med odds för halvtidsresultat. Du kan med spelbyggaren betta på odds för flera olika utgångar, på en och samma gång och samtidigt hålla reda på allt som händer i en samlad spelkupong.

För dig som gillar action och bettar på mer än bara utkomsten av en match så kan spelbyggaren bli din nya bästa vän. Den kommer att hjälpa dig att hålla reda på dina odds, skapa oddskombinationer och se vilka dina potentiella vinster är.

 

Unibet Odds Calculator

En odds calculator är också ett verktyg som kan underlätta för dig att lägga odds online. Den används för att beräkna potentiell vinst eller förlust vid vadslagning på alla tillgängliga spel hos Unibet. Genom att ange oddsen för olika utfall, spelform och din insats så kan du som spelare få en uppskattning av hur mycket du kan vinna om satsningen går hem.

Du kan välja mellan olika populära val som Yankee, Heinz och Trixie exempelvis, inklusive decimal, amerikansk och brittiskt format. Det här är ett verktyg som är användbart för både nybörjare och erfarna spelare. Att använda en odds calculator kan hjälpa till att fatta bättre beslut när det gäller vadslagning och få en tydlig uträkning av potenitell förlust.

 

Unibet Specials 

Unibet specialspel erbjuder mängder av odds utöver de vanliga matchoddsen. Det här är ett sätt att utöka din bettingupplevelse och finns tillgängligt inom både fotboll, hockey och tennis. Eftersom den här typen av betting är väldigt populärt bland våra spelare är det här en sektion som även kommer att täcka andra sporter framöver.

Unibet-dubbeln exempelvis är en form av specialspel som du bara hittar hos oss. Den tar betting inom fotboll till en ny nivå då den erbjuder odds på att exempelvis specifika spelare ska göra ett visst antal mål i en match, att det blir skott på mål, assist eller andra isolerade spelhändelser. Du kan också lägga odds på vem som blir ny tränare i en klubb när sittande fått sparken eller vilken klubb en viss spelare kommer skriva kontrakt med härnäst.

 

Tips för ett roligt spel med Unibet odds

Var förberedd och läs på om den match du vill lägga spel odds på. Du kommer ha mycket större chans att förutse utfallet i en fotbollsmatch till exempel om du vet lite om spelarna, hur det gått i tidigare matcher och om lagets allmänna form. Gör en budget och håll dig till den och använd Unibet Spelbyggare för att underlätta ditt spel.

 

Registrera ett konto