Premier League hos Unibet

För dig som älskar fotboll och betting så finns det mycket att se fram emot framöver. Premier League 2022/2023 är igång och totalt 16 matcher spelas fram till mitten på november. Sedan pausas turneringen för fotbolls VM i Qatar för återstart i mitten på december. Unibet är givetvis med och håller koll på alla odds, formtabeller och trender i årets säsong så att du kan lägga ditt nästa bet.

Hos oss kan du betta på över 200 marknader på varje match hela säsongen. Allt från vilken spelare du tror är första målgöraren till hur många hörnor det kommer bli under de spännande 90 minuterna.

Kanske är du ett fan av Arsenal eller Liverpool och satsar på att just ditt favoritlag tar sig hela vägen till första placeringen. Eller så kanske ditt bet hamnar på fjolårets vinnare Manchester City, som är vinsttippade även denna säsong. Oavsett så kommer du hitta det bet du vill lägga hos Unibet, vår sportsbook saknar ingenting när det kommer till Premier League. 

Registrera dig idag och spana in de senaste oddsen!

 

Premier League - historia och fakta

I och med skapandet av Premier League 1992 höjdes ribban för engelsk fotboll rejält. Innan dess hade engelsmännen befunnit sig i skuggan av Spanska La Liga och Italienska Serie A. Men efter fler sponsorer och TV-sända matcher som lockade fler och fler tittare, ökade också deras popularitet. Idag är Premier League en av de 5 bästa ligorna i världen och sägs också vara den mest välfinansierade. 

20 stycken professionella lag spelar i Premier League och de mest omtalade är “top six”. Det är oftast Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham och Manchester United som dominerar topplaceringarna. Men även lågt rankade lag har gått och vunnit hela ligan, som exempelvis sensationen Leicester City 2015/16. 

Alla lag i Premier League spelar 38 ligamatcher per säsong, vilken pågår mellan augusti och maj. Dessa matcher följs varje år av miljontals tittare från hela världen.

Lagen som spelar i Premier League är Manchester City, Liverpool, Tottenham, Chelsea, Arsenal, Manchester United, Westham United, Leicester City, Aston Villa, New Casle, Crystal Palace, Brighton, Wolfes, Everton, Brentford, Nottingham Forest, South Hampton, Leads, Fulham och Bournemouth.

 

Hur spelas Premier League?

Premier League består som sagt av 20 lag som alla spelar 38 matcher per säsong. Samtliga lag möts 2 gånger under de 38 matchomgångarna.

Lagen tävlar om att vinna mästerskapet men förutom att bli engelska mästare finns det även andra eftertraktade placeringar. Därför är alla poäng de lyckas ta under säsongen viktiga. De fyra topplagen kvalificerar sig direkt till kommande säsongs internationella turnering Champions League. De lag som kommer femma och sexa får en plats i European League, också ett internationellt gruppspel, medan 7 lag måste tävla om en plats. 

Alla positioner i Premier League är värda att kämpa för eftersom var och en också kan ge miljontals kronor till klubben. Så det är därför inte bara topplaceringarna som är eftertraktade, det kan också göra stor skillnad ekonomiskt om ett lag hamnar på exempelvis tionde eller sextonde plats. 

Poängsystemet i Premier League ger 3 poäng för vinst, 1 poäng för oavgjort och noll poäng för förlust. 

 

Vinnare i Premier League

Av alla 20 lag som spelar i ligan så är det 7 stycken som vunnit mästerskapet sedan ligan skapades. Manchester United har tagit hem nära hälften av segrarna, Chelsea har vunnit 5 gånger. Manchester City 4 gånger, vilket även Arsenal har gjort. Blackburn Rovers har vunnit en gång, liksom Liverpool och Leicester City. Den senare var en riktig sensation med tanke på att blev lagets första ligatitel och att det är en liten klubb. Så vem kommer ta hem Premier League 2022/2023? Det favorittippade laget är Manchester City som regerat de sista fem åren. 

 

Nyheter för Premier League 22/23

Ett nytt spännande i tillskott i just Manchester City för årets säsong är den norska stjärnan och anfallaren Erling Braut Haarland. Det kostade klubben 60 miljoner att knyta honom till sig i vilken hans far spelade i början av 2000-talet. 

Manchester United har bytt tränare till Erik ten Hag, före detta tränare i Ajax. Med sig från sin gamla klubb har han bland andra mittbacken Lizandro Marinez och den danske mittfältaren Christian Eriksen. Kvar för säsongen är forwarden Christian Ronaldo. 

Arsenal har förvärvat superstjärnan Gabriel Jesus för 50 miljoner euro, vilket givetvis sätter förväntningarna på utgången för laget. Han har tidigare varit assisterade tränare i Manchester United. Tottenham har stjärnor som Ives Bissouma och Ivan Perisic och tros på grund av det ta sig hela vägen till toppen. 

Chelseas ägare sedan 20 år, Roman Abramovitj, tvingades sälja när kriget i Ukraina var ett faktum. Fem miljarder euro senare är amerikanen Todd Boehly nu den nya ägaren. Han rivstartade genom att köpa över Rahem Sterling från Manchester City för runt 60 miljoner euro och backen Kalidou Koulibaly från Napoli för 40 miljoner euro. 

 

Betting och Premier Leauge lag

I Unibets sportsbook hittar du alla aktuella odds och marknader för samtliga matcher under säsongen. Att betta på Premier League lag är enkelt då det kort och gott handlar om resultatet i en specifik match. Men du kan också betta på hörnor, första målgöraren, handikapp med mera. Det finns över 200 olika marknader på en och samma match så det är goda chanser att du hittar något som passar dig. 

Du kan exempelvis lägga bets på hela säsongen, vilka lag som hamnar i topp fyra, vilka som tar hem hela mästerskapet, champions och så vidare. Eller så kan ditt bet handla mer om individuella spelare, deras spel och till och med agerande under säsongen. 

Hos oss på Unibet hittar du även spelguider och information som kan hjälpa dig när du ska bestämma vilka bets du vill lägga. Här finns statistik och trender för varje enskild match och uppdaterade formtabeller. I dessa kan du se vilka lag som vinner flest matcher, vilka spelare som gör flest mål och vilka som släpper in flest mål. Formtabellen hjälper dig att räkna ut den sannolika utgången i kommande match. 

Är du redo att lägga ditt nästa bet? Registrera dig idag och kika in i vår sport betting lobby, här hittar du odds för alla internationella fotbollsligor som Champions League och La Liga, men också ett brett oddsutbud för Allsvenskan fotboll. 

 

Registrera ett konto idag!