eSport betting tips - intro till CS:GO på Unibet

april 13, 2018

Om du gillar dator- och videospel är det högst troligt att du någon gång spelat ett av spelen i den populära Counter-Strike-spelserien, som har vart oerhört uppskattat sedan dess skapande vid millennieskiftet. Spelet har miljontals unika spelare och toppar på 600.000 spelare som spelar spelet samtidigt är inget undantag. Populariteten har lett till en massiv konkurrenskraftig scen och allt eftersom turneringarna och prispotterna blev större, blev även uppmärksamheten från spelvärlden större. Om du är ny i e-sportvärlden eller inom e-sports betting, var god och fortsätt läs för att lära dig mer om vad det handlar om.

Vad är Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike: Global Offensive, ofta förkortat CS:GO, är ett First-person shooter-spel som spelas av två lag bestående av 5 spelare vardera. Ett lag spelar som terrorister, vars mål är att plantera bomben på en av bombplatserna innan tiden för rundan löper ut. Det andra lagets mål, d.v.s. counter-terroristerna, är att eliminera terroristerna eller desarmera bomben i tid om terroristerna lyckats plantera den.

Varje vunnen runda räknas som en poäng och en CS:GO-bana spelas vanligen i ett ”bäst av 30-format”, vilket innebär att det första laget som når 16 poäng kommer stå som vinnare. Efter 15 rundor byter lagen positioner, vilket innebär att båda lagen får lika stor chans att vinna den specifika banan. Ett spel kan spelas över flera banor och spelas vanligtvis till bäst av 3 eller bäst av 1.

Vad som gör CS:GO unikt är det ekonomiska systemet för att köpa vapen och utrustning för att slutföra lagets mål, eftersom pengarna är begränsande och baseras på individens och lagets prestationer under spelets gång. Det betyder att den ena rundan vanligtvis skiljer sig från den andra där lag ofta knyter åt sig vinster medan det andra laget kanske måste spara ihop pengar.

Konkurrenskraftiga CS:GO-turneringar organiseras under hela året och kan spelas i många olika typer av format som sträcker sig från ett ligasystem med play-offs till en enda elimineringsturnering med kvalspel. Trots att spelet huvudsakligen spelas online, spelas de stora turneringarna med de största prispengarna offline och hålls oftast på stora sport- och nöjesställen, såsom Barclays Center i New York (Brooklyn Nets hemmaarena) och Wembley Arena i London.

Spela på CS:GO på Unibet

Att spela på CS:GO har ökat i popularitet på grund av bland annat den ständigt växande e-sport-industrin men även för att det är en relativt ny marknad, vilket innebär att spelare kan hitta bra värden i olika spel genom att förbereda sina satsningar väl. Överraskningar är inte ovanliga i CS:GO, vilket gör det till den perfekta sporten för sporadisk e-sports betting, att vinna stort med en liten insats. Gambit Esports lyckades till exempel överraska alla genom att vinna mot PGL Major i Krakow, trots att de prissattes till ett odds på 50 gånger pengarna.

Medan de mest populära spelmarknaderna erbjuder odds på vinnaren av större turneringar och specifika matchodds för singelspel, kan du inom e-sports betting på CS:GO hitta fler spelmöjligheter som exempelvis vem som står som vinnare av en viss runda, handikapp för en runda, handikapp för banor, korrekta poäng och mycket mer. Spelen är även enkla att följa då de flesta evenemangen visas på populära streaming-webbplatser så som Twitch och även live på Unibet.

Som en ledande spelleverantör strävar Unibet alltid mot att erbjuda den bästa bettingupplevelsen och det är på grund av detta som alla större CS:GO-evenemang finns att hitta i vår spelklient, vilket innebär att nya spel kan spelas på en daglig basis. Under de största turneringarna kommer spel även att erbjudas live så att du inte missar en enda runda.

Se CS:GO odds