SHL 2019 - betting tips

april 13, 2018

Snart är det dags, lördagen den 14 september 2019 startar den nya SHL säsongen. Totalt 14 klubbar som gör sig redo för 52 matcher i hopp om att få en plats i SM-slutspelet. Hur ser den nya kommande säsongen ut?

Förra säsongens vinnare blev Frölunda Indians, deras femte vinst i klubbens historia. Nu med fokus på kommande säsong ger sig de regerande mästarna på Brynas IF, hemma i Scandinavium. Vi kommer få se två nya återkommande klubbar, Leksand IF och IK Oskarshamn. Leksand IF tar sig an Malmö Redhawks, och IK Oskarshamn som blir för första gången ett A-lag i klubbens historia, tar sig an Skellefteå AIK.

Förra året var nästan hälften av alla omgångar bestående av 7 matcher. I den kommande säsongen är 38 av 52 omgångar omfattade av 7 matcher och schemalagda på tisdag, torsdag och lördagar.

SHL betting tips

Vi kommer erbjuda ett fullt paket med oddserbjudande vid start av turneringen, både liveodds och på match före start. Håll utkik i sportlobbyn för nya oddserbjudanden vid start av turneringen.

SHL spelschema

Lördag 12:e oktober- omgång 10

12/10 15:15 Frölunda - Luleå 
12/10 15:15 Djurgården - Malmö 
12/10  15:15 Växjö - Rögle 
12/10  15:15 Örebro - Oskarshamn 
12/10  18:00 HV 71 - Färjestad 
12/10  18:00 Leksand - Linköping 
12/10 18:00 Skellefteå - Brynäs 

Torsdag 5:e oktober- omgång 11

17/10 19:00 Brynäs - Oskarshamn 
17/10 19:00 Djurgården - Skellefteå 
17/10 19:00 Frölunda - Växjö 
17/10 19:00 Linköping - Örebro 
17/10 19:00 Luleå - Leksand 
17/10 19:00 Malmö - HV 71 
17/10 19:00 Färjestad - Rögle 

Hur spelar man på ishockey?

Matchbetting är den allra vanligaste och enklaste spelformen då det kommer till att spela på ishockey. Matchbetting innebär att du lägger ett bet på utgången av en särskild match – 1X2 – där du spelar på vinst för hemmalaget (1), att matchen slutar oavgjort (X) eller att bortalaget vinner (2).

Då många hockeymatcher tvingas till ett avgörande i antingen en förlängning eller genom straffläggning är spelformen matchbetting inklusive förlängning och straffläggning ett populärt väl inom hockey-betting. Denna spelform kallas även Moneyline och innebär att du helt enkelt spelar på vinnare av matchen, oavsett om matchen är avgörs efter ordinarie tid, förlängning eller straffläggning. Misstolka in detta som ett bet på dubbelchans som vi förklarar här nedan.

Dubbelchans är en spelform som täcker ordinarie tid där du spelar på två utgångar i en match. Du har alltså möjligheten att lägga ett bet på oavgjort och vinst på samma gång. Exempel: New York Rangers spelar hemma mot Pittsburgh Penguins och du har lagt ett bet på dubbelchans för Rangers (1X). Du vinner ditt bet om Rangers vinner eller om matchen slutar oavgjort. Du kan även spela på att ett av lagen kommer gå segrande ur matchen (12). I detta fall förlorar du ditt bet om matchen slutar oavgjort.

Över/Under-marknaden är inom hockey-betting en spelform där du spelar på totalt antal mål under ordinarie tid. I över/under-spelformen spelar man på om det görs fler eller färre mål än en bestämd linje. Placerar du ett bet på över 5.5 mål tror du att matchen kommer innehålla minst 6 mål. Spelar du på under 5.5 mål tror du att det blir max 5 mål i matchen.

Precis som inom fotboll-betting är handicap-betting (3-vägshandicap) en populär spelform. Handicap-betting handlar vanligtvis om målskillnader mellan två lag som ger en hypotetisk fördel eller nackdel för det valda laget innan matchen startar. Du kan exempelvis spela på att Chicago Blackhawks inleder en match mot Edmonton Oilers med -1 mål i handicap. I detta fall måste Chicago Blackhawks vinna matchen med åtminstone två mål för att du skall vinna ditt bet.

Bortsett från ovanstående spel hittar du mängder av andra spelformer på marknaden för hockey-betting, där du kan spela på allt från korrekt resultat, olika periodspel, målskyttar, specifika matchhändelser så som att båda lagen gör minst två mål under ordinarie och mycket mer. För att lära dig ännu mer om termer, uttryck och spelformer för sportspel och betting kan du spana in vår betting- och sport-ordlista.

Unibet erbjuder marknadens bäst odds. Dessutom kan du ta del av Unibets Hockey Expert-app som ger dig statistik från de största ligorna så som NHL och SHL, live-resultat, spelscheman och uppdateringar från lagens officiella twitter-konton. Du har även möjlighet att se hockey live via Unibet TVs live stream. Medan matcherna pågår kan du även spana in våra Liveodds för att tillsätta ännu mer spänning.

Spana även in våra Liveodds för hockey för att tillsätta ännu mer spänning till din vardag.

Se alla ishockey-odds