SHL betting – Guide för oddsspel på svensk hockey.

Swedish Hockey League är historiskt en fantastisk ishockey liga för sportbetting, och säsongens SHL liga kommer inte vara ett undantag hos oss på Unibet. Vi kommer under hela serien erbjuda konkurrenskraftiga och spännande SHL odds. Utbudet kommer vara stort för spel med både fasta odds innan matchstart och liveodds under matcherna. I Unibets SHL lobby hittar du alla aktuella odds för pågående och kommande matcher.

För att du ska få ut det mesta av din hockey betting på SHL så har vi satt ihop en spelguide med SHL betting tips och övergripande trips för betting på hockey. 

 

Populära odds för SHL bets

Vid oddspel på ishockey och SHL så är det allra vanligaste och den enklaste spelformen matchbetting. Matchbetting innebär att du lägger ett bet på utgången av en specifik match. Du kan då spela på 1X2 – där du spelar på vinst för hemmalaget (1), att matchen slutar oavgjort (X) eller att bortalaget vinner (2). Då hockey matcher aldrig kan sluta med ett lika resultat så tvingas många matcher till ett avgörande i antingen en förlängning eller genom straffläggning. Därför är spelformen matchbetting som är inklusive förlängning och straffläggning ett populärt odds för hockey betting. Denna spelform kallas även för Moneyline och innebär att du helt enkelt spelar på vinnare av matchen, oavsett om matchen avgörs efter ordinarie tid, förlängning eller straffläggning.

Om du villl ha hjälp med uträkning av potentiella vinstchanser vid oddspel med olika spelformer, så besök Unibets oddskalkylator och skriv in de odds och spelkombinationer som du är nyfiken på. 

 

Spelformen Dubbelchans inom ishockey

Dubbelchans är en annan populär spelform för oddspel på ishockey SHL som är ett bet för ordinarie speltid och där du spelar på två utgångar i en match. Du har alltså möjligheten att lägga ett bet på oavgjort och vinst på samma gång. Exempel: Leksand spelar hemma mot Frölunda HC och du har lagt ett bet på dubbelchans för Leksand (1X). Du vinner då ditt bet om Leksand vinner eller om matchen slutar oavgjort. Vid spel på dubbelchans så kan du även spela på att ett av lagen kommer gå segrande ur matchen (12). I detta fall förlorar du endast ditt bet om matchen slutar oavgjort.

 

Ishockey odds för över/under spel  

Över/under spel är inom ishockey betting en spelform där du spelar på totalt antal mål under ordinarie tid. I över/under spelformen spelar man på om det görs fler eller färre mål än en bestämd linje. Placerar du ett bet på över 5.5 mål tror du att matchen kommer innehålla minst 6 mål. Spelar du på under 5.5 mål tror du att det blir max 5 mål i matchen.

 

Odds betting med handicap

Precis som för fotboll så är odds betting med handicap (3-vägshandicap) en väldigt populär spelform. Odds betting med handicap baseras vanligtvis på målskillnader mellan två aktuella lag, som i sin tur ger en hypotetisk fördel eller nackdel för respektive lag innan matchen startar. Du kan exempelvis spela på att Luleå inleder en match mot Timrå -1 mål i handicap. I detta fall måste Luleå vinna matchen med åtminstone två mål för att du skall vinna ditt lagda bet för SHL.

Utöver ovan nämnda spelformer så hittar du mängder av andra odds för ishockey betting och SHL 2022. Likt för övriga sporter så kan du spela på resultat, olika periodspel, målskyttar, specifika matchhändelser så som att båda lagen gör minst två mål under ordinarie speltid och många fler oddsspel.

 

Oddsspel på SHL kval direkt i mobilen

För alla SHL kval matcher erbjuder Unibet ett brett oddspel med många spelformer. Odds som finns tillgängliga SHL kval är ofta ännu mer spännande då sämsta placeringar i SHL tabellen innebär en nedflyttning till den lägre ligan Hockeyallsvenskan under nästkommande säsong. Likaså så lockar SHL kval matcherna som spelas i Hockeyallsvenskan, med chans till att kvala laget upp till spel i SHL, många entusiastiska sportspelare. Inför SHL slutspel, och inte minst för finalen, så är oddsutbudet hos Unibet enormt med många unika odds och betting möjligheter. Genom Unibet TV så kan du följa alla matcher som spelas genom SHL stream, direkt via din mobil eller från din dator. Genom Unibet TV och vår betting app för ishockey så kan ha alltid ha koll på senaste SHL tabell 2022, alla aktuella odds, få liveodds direkt i mobilen och alltid ha tillgång till uppdaterat SHL spelschema.   

Spana också in vår lobby för ishockey betting, som likt SHL lobbyn är fylld konkurrenskraftiga hockey odds. Här du hittar du odds för både nationella hockeyligor som Hockeyallsvenskan men också internationella toppligan NHL.

Om du inte har ett spelkonto hos Unibet, så passa på att nyttja din bonus för sportbetting som erbjuds alla nya spelare vid registrering. Bonusen går att använda för alla tillgängliga sportspel i Unibets betting lobby.