Tennisregler - speltips för nybörjare

Tennis är en av världens mest populära sporter med fans från jordens alla hörn som älskar att känna på adrenalinet och spänningen som tennisen medbringar. Tennis-betting innehåller fullt med action och mängder av spännande sätt att placera ett bet på, oavsett om du föredrar att spela på turneringsvinnare eller att lägga ett bet på en specifik match. Tennis-betting har allt du önskar!

Spelmarknaden för tennis

Unibet erbjuder mängder av spelobjekt när det kommer till tennis-betting. Du kan spela på allt från herrarnas ATP-tour och damernas WTA-tour till de prestigefyllda Grand Slam-turneringarna och mycket mer. Är du helt ofamiljär med tennis-betting så kan världsrankingen som bygger på spelarnas prestationer under det senaste året vara en användbar utgångspunkt då du vill placera ett bet på tennis. När du har bättre koll på de olika spelarna kan underlaget vara en betydande faktor för matchbilden och är något man också kan ha i åtanke när det kommer till tennis-betting. Underlagen brukar delas in i grus, hard court och gräs vilket kan gynna/missgynna olika tennisspelare.

Populära spelformer i tennis-betting

Vinnarspel är en mycket populär och spännande spelform som innebär att du placerar ett bet på den spelare du tror kommer stå som segrare av den specifika turneringen. Ett vinnarspel fungerar mer som ett långtidsspel där du kan följa den tennisspelare du valt som mästare, under hela turneringens gång.

Matchbetting/matchodds är inget undantag för tennis-betting där du spelar på den du tror vinner matchen. En tennismatch kan inte sluta oavgjort utan leder i så fall till Tiebreak (ett avgörande game).

Game- och setspel är ytterligare två uppskattade spelformer som bland annat utgörs av Över/Under-marknaden där du antingen kan spela på på totalt antal game eller totalt antal set. En tennismatch spelas till bäst av tre eller fem set, där varje set innehåller minst sex game. För att vinna ett set krävs det sex vunna game med två games marginal. Exempel: I en match med tre set erbjuds du linan på Över 2.5 då du lägger ett bet på totalt antal set. Spelar du på Över 2.5 set tror du att matchen spelas med alla tre set. Spelare du Under 2.5 tror du på en 2-0 vinst åt något av hållen. På samma sätt fungerar det då du spelar på totalt antal game, med skillnaden att linan är högre. Inom set betting kan du även spela på vinnare utav ett specifikt set. Det fungerar som vid matchbetting, med skillnaden att du spelar per set.

Handicap-betting är vanligt förekommande inom tennisen där du kan spela på Set handicap och Game handicap. Handicap-betting handlar här om poängskillnader mellan två spelare som ger en hypotetisk fördel eller nackdel för den valda spelaren i matchen. Du kan exempelvis spela på -1.5 i Set handicap eller -1.5 i Game handicap på Roger Federer i en match mot Rafael Nadal. I det förstnämnda fallet måste Roger Federer vinna matchen med minst två set för att du skall vinna ditt bet och i det sistnämnda fallet måste Roger Federer vinna matchen med minst två fler vunna games än Rafael Nadal.

För att fördjupa dig och lära dig ännu mer om termer, uttryck och spelformer när det kommer till sportspel och betting kan du spana in våra andra bettinguider.

Unibet erbjuder marknadens bäst odds. Dessutom kan du genom Unibet se tennis live via Unibet TVs live stream – där du bland annat kan se de största tennisturneringarna. Medan matcherna pågår kan du även spana in våra Liveodds för att tillsätta ännu mer spänning.

Betting med Tennis Odds