Tennisregler - Speltips för tennisbetting

Om du är passionerad för tennis och även vill ha tennis betting tips så har du kommit helt rätt. Det här är en av våra största sporter för betting och även en sport som blir allt mer populär. Därför utökar vi hela tiden vårt utbud och kan erbjuda massor av konkurrenskraftiga odds.

I den här guiden kan du förutom tennis betting tips även läsa om grundläggande tennisregler för att förstå sporten bättre. Det kan underlätta för dig att tänka ut vilken strategi du ska använda när du spelar. I vår oddslobby för tennis finns mängder av olika spelkombinationer, fasta odds och live odds. Vi bevakar givetvis de stora turneringarna som Wimbledon, ATP och WTA samt många andra spännande tävlingar under året. För en komplett spelupplevelse kan du även streama matcherna direkt via Unibet TV och ha koll på dina odds på samtidigt. 

Betting på tennis online har aldrig varit enklare och vi hoppas att du även ska få hjälp av den här guiden. Så passa på att ta del av våra tennis bet tips och utforska allt vi kan erbjuda inom betting på tennis.

 

Vårt utbud av tennis tips betting

Matchvinnare är vår mest populära kategori och här handlar det helt enkelt om att förutspå vem du tror vinner en enskild match. Många bettar också på hur många över/under antal set det blir eller på matchens resultat. Att lägga bets på vinnarspel är en mer långsiktig spelform då du satsar på utkomsten av en hel turnering. 

Ett annat tennis bet tips som drar stort intresse är betting på tennisstjärnor. Namn som Serena Williams, Novak Dokjovik, Rafael Nadar och Roger Federer, ger ofta höga odds som är spännande att spela på. Ännu ett alternativ för tennis tips betting är att satsa på vilket land vinnaren av exempelvis Wimbledon kommer ifrån. Eller exempelvis vilka två spelare som kommer stå mot varandra i finalen.  

På Unibet har vi med andra ord ett enormt utbud för dig som är intresserad av tennis tips betting. Det finns nästan ingen begränsning för hur många olika spelkombinationer du kan spela med.

 

Grundläggande tennis termer och tennisregler

Det kommer gå bättre för dig att betta på tennis om du förstår hur sporten fungerar. Därför kan det vara bra att ha lite koll på tennis regler och tennis termer. Det gör det framför allt lättare för dig att hänga med i matcherna och förstå vad som händer, särskilt om du spelar med live odds. Vi har satt ihop några grundläggande tennisregler för nybörjare som ger en liten överblick av hur sporten spelas. 

Tennis ser ut som en enkelt sport men här finns väldigt specifika regler om hur spelet ska gå till. När man först börjar läsa på kan de till och med verka komplicerat. Tennis är en sport som går ut på ett intensivt fotarbete, snabba armrörelser, tajming och strategisk problemlösning under spelets gång. Tennis spelas både som singel och dubbel, för både damer och herrar. Tennis är också en sport som håller hårt på etiketten och exakt hur noga det är skiljer sig från klubb till klubb. 

För att förstå grundläggande tennisregler bör du ha koll på vad planlinjerna har för funktion, hur poängsättningen fungerar och vad olika tennis termer betyder. En tennismatch består av 3 set vilka kan bli fler om det slutar oavgjort. För att ett set ska anses som avslutat måste den ena spelaren slå den andra i sex omgångar.

Poängsystemet består av 0 poäng, kallas love på engelska. 1 poäng motsvarar 15, 2 är detsamma som 30 och 3 poäng 40, följt av 4 poäng som kallas matchboll. 

Om något oklart sker under matchen kan man utropa “let”, vilket betyder att man räknar om poängen och det blir ny serve. 

 

Odds tips för betting på tennis live

Att spela med live bets och samtidigt streama matcherna är en riktigt spännande kombination som ger en actionfylld spelupplevelse. Under matchen uppdaterar vi kontinuerligt med aktuell statistik. Vi fyller också hela tiden på med odds som sätts utifrån unika situationer. Till skillnad från fasta odds där du förutser utkomsten innan matchstart, måste du här hänga med i alla vändningar som påverkar resultatet. Så håll koll på våra tennis tips betting när det händer live för att tippa på rätt vinnare. 

 

Streaming och odds tips tennis

Passa på att använda dig av vår streamingtjänst Unibet TV där du kan se alla de stora tennisturneringarna och även många av de mindre både i Sverige och internationellt. Här får du ta del av tennis live resultat och massor av olika speltyper för live odds. Att ha både live streaming och betting på tennis på samma ställe ger dig en smidig och enkel spelupplevelse som vi hoppas du ska tycka är komplett. 

Vår streaming av tennis funkar såklart lika bra i mobilen och på surfplattan. Vi har utvecklat en dedikerad betting app som du kan ladda ner via Google Play eller App Store. Där har du samma utbud som på Unibet.se med massor av odds, olika marknader och tennis betting tips. 

 

Populära tennisturneringar med odds hos Unibet

Några av de mest kända turneringarna inom tennis är Grand Slam som består av 4 tävlingar. De är Wimbledon i London, Franska Öppna i Paris, US Open i New York och Australian Open i Melbourne. De arrangeras varje år vid olika tider på året och följs av miljontals människor runt om i världen. Eftersom dessa tävlingar genererar ett så stort intresse kan vi också erbjuda ett brett odds tennis utbud där du har olika speltyper att välja mellan. 

Här finns massor av spelkombinationer och du kan spela med både fasta odds innan matchstart och med live odds under tiden matcherna spelas, plus vinnarspel för hela säsongen. Även för turneringar som ATP och WTA har vi förstås mängder av bet tennis tips och spännande odds för dig att ta del av. 

 

Wimbledon

Wimbledon är i full gång och är en av de mest påpassade och anrika Grand Slam turneringarna med stora prispengar i potten för spelarna. Bara genom att ta sig igenom första omgången garanterar 750 000 kr. Tävlingen har spelats ända sedan 1877 och anordnas alltid varje år på England Lawn & Cricket Club i London. Wimbledon är också en av de tävlingar där det är oerhört viktigt att hålla på etiketten, både när det kommer till klädsel och uppträdande. I år spelas den mellan 3 och 16 juli och regerande mästare är Novak Djokovik i herrar och Elena Rybakyna i damer, vilka är bland de favorittippade spelarna även i år. 

 

ATP

ATP är en mycket prestigefylld tennistävling som också anordnas varje år där världens bästa spelare inom tennis för herrar deltar. Turneringen i olika delar av världen och delar ut prispengar på drygt 90 miljoner till en ensam vinnare. Vi har gott om tennis tips betting för ATP inom både live odds och pre-match. Titta in i vår oddslobby för ATP så hittar du allt du behöver där.

 

WTA

Du hittar även massor av odds tips tennis för WTA turneringen som går av stapeln i januari och håller på till slutet på året. WTA är en förkortning för Women’s Tennis Accossiation och här finns många spännande matcher att följa under säsongen. Just nu spelas en del av turneringen för fullt under damveckan i Båstad, ett mycket populärt event för oss svenska tennis entusiaster.