Olika varianter av bingo online

Det bästa med bingo online är att det finns olika varianter av spelet som gör att du både kan ha kul och att det blir riktigt spännande att spela. Bara för att det finns olika typer av bingospel online betyder det inte att det är svårt. Snarare tvärtom då du faktiskt får fler vinstmöjligheter och en ännu bättre spel upplevelse.

När du väl har köpt din online bingobricka behöver du inte pricka av den själv eftersom Unibets programvara gör allt detta för dig och mer därtill, den meddelar till och med dig när du har fått en vinnande kombination.

Här går vi in i detalj på vart och ett av de olika bingospelen online som Unibet har att erbjuda.

 

75-bollars bingo

I 75-bollars bingo har varje ruta på 5x5-rutnätet ett nummer, utom mittenrutan som är ’gratis’ för alla.

Det finns fem priser att vinna i varje bingospel; 1 rad, 2 rader, 3 rader, 4 rader och 5 rader. Den spelare som först har fått alla sina nummer uppropade, antingen på en vågrät, lodrät eller diagonal linje, vinner priset för 1 rad.

75-bollar variant

75-bollars bingo är ett klassiskt bingospel, även känt som mönsterbingo, som har funnits länge och förmodligen är det vanligaste och mest populära bingospelet som finns.

Till skillnad från 90-bollars bingo så använder man i 75-bollars bingo bollar numrerade från 1-75. Man har även en annan typ av bricka. Varje bricka består av ett mönster med 5x5 rutor, där mittenrutan är fri. Var och en av de fem kolumnerna på brickan är markerad med en bokstav  ur ordet BINGO, vilket gör det mycket lättare att hitta dina nummer!

Den största skillnaden mellan 90- och 75-bollars bingo är vilka mönster man ska fylla på brickan.

90-bollars bingo

Det mest populära bingospelet i England är 90-bollars bingo med 3 rader och 9 kolumner.

Det finns 3 priser att vinna per spel: för 1 rad, för 2 rader samt ett för hela brickan.  Det är förstås den spelare som först fyller hela sin bricka med de utropade numren som vinner priset för hela brickan. Om 2 eller fler spelare vinner samtidigt, så delar man på priset.

Om du är nybörjare på nätbingo så är 90-bollars bingo det bästa att börja med. Det finns bara 3 mönster att fylla i på brickan för att vinna ett av priserna. Och det blir bara bättre – om du får alla nummer på en rad på brickan, så vinner du.

Känn dig som en riktig bingovinnare med Unibet.

 

Spela Bingo online