Spelarna

Varje EM bjuder på nya stjärnspelare som kommer från ingenstans och hjälper sitt lag på ett sätt som drar klubblagens blickar till sig. Årets EM i Frankrike har ytterligare åtta lag som tävlar om guldet vilket innebär att ännu fler spelare får möjlighet att visa upp sig i sommar.

The Usual Suspects

Som vanligt finns det en stadig uppsättning världsspelare som t.ex. Cristiano Ronaldo och Andres Iniesta som aldrig faller ur rampljuset tack vare sin oerhörda förmåga att påverka vilken match de än deltar i. Toppspelarna har en unik förmåga att plötsligt förändra hela matchbilden med sin makalösa skicklighet och därför kan det vara klokt att spela på bäste målskytt i laget.

Redo att påverka

Football Generic

Vi låter ofta anfallarna stjäla allt rampljus och stå i främsta rummet, men faktum är att anfallare är beroende av sina lagkamrater för att ha någon chans att skapa magiska ögonblick. I EM 2012 stod Mesut Özil för flest assist tillsammans med Andrey Arshavin, Steven Gerrard och David Silva. Alla dessa spelare har stått för anmärkningsvärda insatser i tidigare EM och yngre spelare som tar deras plats har alla möjligheter att påverka lika mycket om de kan hantera pressen. Att hinna påverka är långt ifrån givet eftersom varje spelare bara har 270 garanterade spelminuter om de inte skadas eller byts ut. 

Nya, lovande spelare

Det här är deras chans! Tränarna kommer att ta ut sina trupper med stor omsorg inför EM 2016 i hopp om att skapa perfekt balans mellan erfarna veteraner och unga löften som vill visa vad de går för i sommar. Danny Drinkwater har varit avgörande för Leicesters oväntat starka säsong och kan mycket väl komma att platsa i England. En annan spelare som kan hota från vänsterkanten är Tottenhams Danny Rose som hoppas slå igenom i en stor turnering som EM. Roy Hodgson har mycket att fundera över med tanke på att Englands trupp har en så stort blandning av olika kvaliteter och hoppas kunna fortsätta sin obesegrade svit långt in i EM. 

Spela på EM 2016