Att välja vilken form av Poker du vill spela

Det är väldigt enkelt att ladda upp din favoritklient för nätpoker efter en lång dag på jobbet och hoppa rakt in i första bästa spel för att släcka din pokertörst. Men är det verkligen det bästa sättet att vinna pengar på och njuta av det ultimata spelet?

När vi tänker på hur vi ska bli mer framgångsrika på poker, är det de mest uppenbara faktorerna som att läsa händer, handurval och strategi som tar upp merparten av vår uppmärksamhet, medan det i själva verket är de mindre detaljerna som kan ha en stor inverkan på dina totala pokervinster. En av dessa faktorer är spelurval.

Att välja ett passande spel för nätpoker

När du försöker bestämma vilket spel som är bäst lämpat för dig behöver du kunna svara på följande frågor:

  • Vad tycker jag mest om när jag spelar nätpoker?
  • Föredrar jag spänningen av snabba resultat eller föredrar jag ett mer sakta men säkert tillvägagångssätt?
  • Hur mycket tid kan jag lägga ner?
  • Hur mycket pengar kan jag disponera för nätpoker?
  • Gillar jag mycket action eller föredrar jag ett mer säkert spel?

Skillnad mellan turneringspoker och kontantspel

Skillnaden mellan turneringar och kontantspel, No Limit Hold‘em och Pot Limit Omaha är väldigt stor både när det handlar om spelstil och den inverkan de olika spelen har på spelaren. Det är väldigt viktigt att du förstår vilken spelform som passar din skicklighetsnivå bäst, men även vilken spelform som är bäst lämpad för din personlighet.

Om du är en person som lätt blir frustrerad, så kommer spel med högre varians som Pot Limit Omaha inte bara få dig ur balans, utan det finns också en uppenbar risk att du kan förlora mycket mer pengar under de perioder då känslorna tar över.

Spela nätpoker och ha tid tillgänglig

Ett annat övervägande du måste göra när du väljer lämpligt spel är tid. Hur mycket tid kan jag spendera till att spela? Det är viktigt att inte registrera sig för en turnering om du inte har tillräcklig tid att ge den din fulla uppmärksamhet. Om du är orolig över att inte få tillräckligt med sömn inför nästa dag på jobbet när du spelat dig ner till de tre sista tre borden så kommer du inte att kunna spela ditt bästa spel. Det är vid det här skedet av turneringen som du verkligen behöver fokusera till max.

På samma sätt kommer det att fungera då du spelar ett spel där du inte riktigt är bekväm med insatserna. Detta kommer att sätta en onödigt hård ekonomisk press på dig vilket i slutändan kommer att hindra dig från att spela ditt bästa spel. Se till att du spelar på bord som du har råd med och att du är bekväm med insatserna, så behöver din hjärna endast fokusera på själva spelet och du kommer att kunna hantera det på ett mycket bättre sätt.

Nyckelfaktorer för hur du på bästa sätt kan njuta av din pokerupplevelse är att förstå hur du själv fungerar och om du är bättre anpassad för den stadiga och konsekventa naturen av kontantspel eller om du hellre föredrar spänningen och den höga variansen av turneringar eller PLO.

Se pokerturneringar