Bankroll Management i Poker

Det finns många fördelar i att använda sig av bankroll management i online poker: du behöver inte bekymra dig om pengar vilket automatisk leder till att du kommer att kunna spela mer avslappnat och kunna ta bättre beslut när det kommer till din pokerstrategi.

Om du spelar med en liten bankrulle kommer det finnas en press att vinna pengar vilket vanligtvis kan leda till frustration och tilt. Hur du hanterar din bankrulle beror också på vilken typ av pokerspelare du är, vilka spel du spelar och din risktolerans.

Nöjesspelaren

Nöjesspelaren är spelaren med en liten bankrulle som lätt kan ersättas. Någon överdriven oro över bankroll management behövs inte eftersom risken att göra slut på alla pengarna är minimala. En bankrulle på cirka tio inköp är tillräckligt för den här typen av spelare.

Den seriösa amatörspelaren

Den seriösa amatörspelaren med en större bankrulle kommer att drabbas hårdare om han förlorar allt. Den här typen av spelare kommer därför behöva en större bankrulle för alla slags nivåer. Om en seriös amatörspelare förlorar allt och inte kan ersätta sin bankrulle, så behöver han eventuellt börja om igen på de lägsta nivåerna. En bankrulle på cirka 25 inköp för No Limit Hold’em, 40 för Pot Limit Omaha, 50 för MTTs och 30 för SNGs är normalt sett tillräckligt för den här typen av spelare.

Den professionella spelaren

Den professionella spelaren tjänar alla- eller det mesta av sina pengar från sin bankrulle genom att spela online poker. Om den här spelaren spelar bort alla pengar skulle resultat bli katastrofalt eftersom han skulle bli av med sitt jobb som är poker. Att ha en ordentlig bankroll management är avgörande i det här fallet för att minimera sannolikheten att detta händer. En bankrulle på 50 inköp för No Limit Hold’em, 75 för Pot Limit Omaha, 100 för SNGs och 200 för MTTs är normalt tillräckligt för den här pokerspelaren.

Försöka sig på

Att då och då försöka sig på nivåer ovanför sin nuvarande bankrulle kan vara användbart för att växa som pokerspelare och lära sig nya saker om kortspelet poker. När du försöker dig på nya nivåer är det viktigt att inte vara rädd för pengarna du spelar för så att du verkligen är redo för utmaningen.

Se till att du är avslappnad och utvilad när du spelar. Om du försöker dig på nya nivåer se då till att bordet du spelar på har något svagare spelare än normalt och att du inte kommer direkt från någon förlustsvit. Du borde också sätta upp en gräns för hur mycket du får förlora. Om din gräns är 5 inköp, så måste du gå ner i nivå när du förlorat 5 inköp. Om ditt försök blir framgångsrikt kan du kontinuerligt försöka ta fler chanser på den här nivån.

Sammanfattning

Även de bästa pokerspelarna har förlustsviter och drabbas av negativ perioder till och från. Om du låter din bankrulle diktera vilken nivå du spelar på, så kommer du kunna klara av motgångar och fortsätta gå upp i nivå och växa som pokerspelare. 

Se alla pokerturneringar