Grunderna för pokerturneringar med Bounty

Bountyturneringar, även kända som utslagsturneringar, uppskattas av många. Den enda viktiga skillnaden mot andra typer av turneringar är att du här får pris för varje spelare du slår ut – ett pris som ligger på mellan 20-50% av deras inköp.

Eftersom det är vanligt att många spelare gör allvarliga misstag i den här typen av turneringar, så har vi skapat en lista för att hjälpa dig att förbättra din strategi när du spelar poker bounty.

Var på din vakt och anpassa dig för att spela bättre

Eftersom spel med Bounty är underhållande så attraherar det en hel del nöjesspelare som troligtvis har en begränsad kunskap om poker online och strategi. Så förvänta dig att se några galna all-ins tidigt i turneringen. Om du anpassar ditt spel kommer du ha en bättre chans att få värde från dina starka händer och det kan vara bra att känna till att bluffar därmed kommer vara mindre framgångsrika.

Säg nej till samarbetande spel

När bubblan närmar sig i vanliga pokerturneringar kommer spelare att vilja checka ner en hand när en mindre stack är all-in. I Bountyturneringar inträffar detta inte lika ofta annat än i slutskedet av en turnering.

När mindre stackar finns i potten

När en mindre stack är inne med alla marker i mitten är det ett ypperligt tillfälle att skrämma bort större stackar för att själv lägga beslag på potten ensam mot den mindre stacken. Om du själv ser en stor stack som satsar allt med svaga händer mot en mindre stack kan du vänta in ett bra läge att få in dina marker.

Se till att vara över snittstacken

Håll aggressiviteten uppe tillräckligt mycket för hålla dig något över majoriteten av fältet så att du kan täcka de flesta stackar när du är inne med alla marker, detta för att du ska kunna vinna både bountys och marker.

Håll ett öga på prispoolen

Kom ihåg att de stora pengarna finns på finalbordet. Se till att du inte blir vilseledd av alla utslagningsdueller i början av turneringen.

Om du fortfarande håller på att lära dig att spela poker online så bör du spana in våra guider för poker online där du kan hitta allt från en fusklapp i poker, till pokerranking och pokerhänder.

Till pokerturneringar