Hur anpassar jag mig till flerbordsturneringar i Poker?

Vad som skiljer flerbordsturneringar i poker från kontantspel är att spelarna inte har någon möjlighet att fylla på deras marker och de blir eliminerade när de har förlorat alla marker. Vad som gör de väldigt lockande är utbetalningsstrukturen: De bästa priserna eller de biljetter du kan vinna till större inköp för live- eller onlineturneringar är stora i förhållande till din investering.

Det här har en stor inverkan på din optimala pokerstrategi. Jämfört med kontantspel har du endast ett liv och att överleva är väldigt viktigt. I kontantspel representerar dina marker värdet på dina pengar som du köpt marker för. Det är skillnad i turneringar - här blir din markerhög mer värdefull när du börjar närma dig utbetalningarna.

Hur du spelar en pokerturnering online

Du har säkert hört uttrycket ”allt du behöver är en marker och en stol”. Det här uttrycket gäller för turneringar. Här ger vi på Unibet Poker dig ett antal pokertips om hur du anpassar dig till flerbordsturneringar och vinner stora priser.

Spela försiktigt vid början av en pokerturnering. Vid det här skedet behöver du inte ta stora risker utan ditt huvudsakliga mål är att överleva. Att riskera eliminering är ett dåligt sätt att starta pokerturneringar online. En stor stack i början av en turnering är ingen garanti för en bättre placering vid slutskedet av en turnering.

När du tar dig längre i en turnering försök då även att hantera storleken på din markerstack på bästa sätt. Välj de händer du spelar och dina lägen väl för att kunna behålla din markerstack genom att stjäla mörkarna och potter med jämna mellanrum.

När ett bra tillfälle uppstår att vinna marker genom att bluffa och du har känslan att du kan sätta press på dina motståndare, maximera då den press genom att låta han ta ett beslut för sitt turneringsliv.

Du överlevde de första pokerborden och nu är du redo att vinna

När du väl kommer till placeringar som ger dig pengar i en pokerturnering kan titta på hoppen i turneringens prisstruktur. Inse att varje hopp i din slutplacering kommer att ge en ökad utbetalning.

Det här kommer att påverka hur du spelar vid det här skedet. Med en stor stack kan du sätta mer press på spelare genom att stjäla blinds och potter. Med en liten stack vill du väldigt gärna göra ett ytterligare hopp i prisstrukturen, att spela försiktigt är att föredra. Varje gång någon annan blir eliminerad innan dig så är det gratis värde som adderas till din utbetalning.

Lycka till vid turneringsborden på Unibet Poker!

Till online poker