Hur förutser jag vilken pokerhand min motståndare har?

Handläsning kan vara ett av de svåraste momenten att lära sig i poker, särskilt när du spelar poker online eftersom du inte kan se dina motståndare i fysisk form. Hur som helst, när du har börjar bemästra den här delen av spelet så borde du se noterbara förbättringar i dina turneringsresultat.

Gissa din motståndares hand innan floppen

Handläsningen börjar redan innan floppen och det är ett antal faktorer som du kan använda när du baserar ditt beslut. Om du är observant på spelarna vid pokerbordet efter ett antal händer så kommer du börja få en känsla för hur de spelar och om du ska bedöma de som tighta eller lösa spelare. Det kommer ofta vara mycket enklare att läsa vilka händer en tight spelare har eftersom du kan begränsa hans handurval till ett mindre antal möjliga händer.

Handurval i poker online

Handurval i poker är också ett intressant ämne att beröra när det kommer till handläsning generellt. När du börjar spela poker online är det ofta frestande att sätta din motståndare på en exakt hand och basera dina framtida beslut på om du kan slå en specifik hand eller om du kan få din motståndare att lägga den.

Poker är ett spel av begränsad information, det är mycket mer vinstgivande att försöka sätta din motståndare på ett handurval och försöka komma fram till om du har en bättre eller sämre hand än din motståndares handurval.

Storleken på din motståndares satsning kan ge mycket information

Satsningsstorleken är en annan viktig faktor att ta i beräkning när du försöker läsa vad din motståndare har för hand. De flesta spelare väljer sin satsningsstorlek av en specifik anledning och det är upp till dig att försöka ta reda på varför din motståndare har valt att satsa eller höja ett specifikt belopp.

På samma sätt, om din motståndare väljer att höja innan floppen och sedan väljer att checka efter floppen då bör du försöka fundera ut varför din motståndare väljer att visa styrka innan floppen och sedan följa upp det med svaghet. Försöker han att gillra en fälla eller har han helt enkelt gett upp handen?

De flesta spelare kommer naturligt att följa särsklilda satsningsmönster baserat på styrkan av deras hand. När du har upptäckt ett visst mönster hos en motståndare så kommer det visa sig att vara värdefull information.

En spelare kanske höjer till ett särskilt belopp innan floppen när han har en bra starthand och väljer att höja med ett annat belopp när han har en något svagare starthand.

Din motståndares position är viktig vid pokerbordet

Slutligen, en spelares position kan också ge dig en ledtråd på styrkan av deras hand. De flesta spelare kommer att välja att spela fler händer från knappen, medan endast ett begränsat antal händer spelas från tidiga positioner. Om du möter en motståndare som spelar från tidig position så kan du oftast anta att hans handurval är starkare.

Om du skulle vilja testa dina färdigheter att läsa händer vid borden så kan du registrera ett konto på Unibet idag och pröva våran prisbelönta pokerprogramvara där du kan möta tusentals spelare från hela världen. 

Se pokerlobbyn