Kontrollera dina känslor vid Pokerbordet

Om du har spelat online poker tidigare så har du troligtvis hört någon säga ”Jag borde inte ha synat men jag var på tilt”. Benämningen ”tilt” används för att beskriva ett argt och frustrerat tillstånd hos en spelare som kan leda till dåliga eller okontrollerade beslut.

Den del av hjärnan som först behandlar ilska är även den del som handlar om instinkt. Det är den del som tillåter dig att reagera snabbt utan att du behöver tänka. Vid online poker leder detta till snabba beslut utan noggranna överväganden.

Känslomässig kontroll är därför en viktig egenskap i poker och allt som kan påverka din beslutsförmåga kommer att få ett negativt utfall för ditt sätt att spela poker på nätet.

Ilska kommer från förväntan som går emot verkligheten

Tänk dig att du har en bra hand och du går all in redan från början. En av dina motståndare bestämmer sig för att syna så korten läggs ut på bordet. Du behåller din ledning medan dealern delar ut fler kort, men på det allra sista kortet lyckas din motståndare ändå vinna handen.

Rationellt sett är det inget otroligt med denna pokerhand. Du var i detta skede favorit till att vinna med en chans på 69%. Din motståndare däremot kommer statistiskt sett vinna 3 av 10 gånger och det här visade sig vara en av de gångerna.

Det är förståeligt att du känner dig irriterad när denna situation uppstår på grund av dina förväntningar att vinna. Du ska inte förlora kontrollen över dina känslor genom att bli besviken.

Du måste acceptera att det finns en chans att förlora och att du inte kan kontrollera utgången.

Var ärlig med vad du känner

Vi blir alla påverkade till någon punkt genom våra känslor. Det är inget fel med det. Du måste vara ärlig med vad du känner när du känner det. Du borde också identifiera vad som utlöser din reaktion.

Bara genom att erkänna din ilska och identifiera orsaken har du goda chanser att hindra att kedjereaktionen leder till ilska.  

Ta en paus

Om det inte hjälper, res dig och gå iväg från datorn. Genom att ta en kort paus borde hjälpa dig att samla din tankar.

Om du behöver ta en längre paus från ditt spelande, så erbjuder vi också valmöjligheter för självavstängning också. Ta en titt på vår sektion för ansvarsfullt spelande.

Till pokersidan