Lär dig grunderna för Sit & Go

Om du är en nybörjare på online poker så är Sit & Go-turneringar perfekta för dig. De kostar inte mycket att gå med i och kommer att spelas klart på under en timma. I dessa turneringar kommer du få en känsla för skiftande handvärden, storlekar på markerhögar, positionering och även aggressiva och passiva spelsätt.

Fördelar med Sit & Go

  • Tillgängligt varje timma dagligen.
  • Väldigt kort väntetid.
  • Du behöver inte sätta av mycket tid till skillnad från andra pokerturneringar. 
  • Större chans att vinna tack vare prisstrukturen.  
  • Fasta inköp på olika nivåer med början på låga insatser vilket gör att du har råd att spela, vilket underlättar för spelare med begränsad bankrulle.

Grunder för Sit & Go

Precis som i andra pokerturneringar är inköpsstrukturen uppdelad i två delar: Pengar som går in i prispoolen och pokerrummets inträdesavgift.

Sit & Go består av 6 eller 9 spelare men kan också spelas man mot man eller som flerbords-turnering där många spelare ställer upp.

Sit & Go former

Sit & Go kan förekomma i flera olika format vilket ger en intressant variation av spel för dig att välja mellan. Nedan ser du några olika format av Sit & Go:

  • Double or Nothing: Till skillnad från de flesta traditionella pokerturneringar är utbetalningsstrukturen konstruerad så att 50% av spelarna tar sig till utbetalningarna under ett spel av Sit & Go. Priset för att komma på den övre halvan av fältet är ett dubbelt inköp (minus avgift), medan andra hälften inte får någonting.
  • Knockout/Bounty: I den här typen av turnering är delar av inköpet också en del av spelarnas bounty. Om du slår ut en spelare vinner du deras bounty och om du vinner hela turneingen kommer du fortfarande kunna samla bountyn.
  • Sattelit: Istället för kontantpriser belönas spelare i dessa turneringar med inköp till större turneringar som har högre inköp. Det här tillåter spelare att delta i dyrare turneringar utan att behöva riskera allt för mycket.

Spana in Unibets pokerguider för fler artiklar och information om poker.

Till pokerlobbyn