Omaha Poker för nybörjare

Texas Hold'em är ett superpopulärt pokerspel, men vad många pokerspelare online kanske inte inser är det fina med Omaha Poker. Omaha spel är nämligen fyllda av action och spelet kräver en hel del skicklighet. Faktum är att många Omaha Poker-spelare tidigare var inbitna Texas Hold'em-spelare som behövde lite en ny utamaning och lite spelombyte.
Det fina med Omaha är att när du väl har koll på grunderna finns det i regel mer värde här och därmed även större vinstchanser. 
Texas Hold'em är ett pokerspel som är känt för sin strategi och Omaha är ett spel baserat på matematiska beräkningar. Men låt absolut inte det skrämma iväg dig och få dig att tveka kring spelet.
Det finns ofta en föreställning om att Omaha är ett komplicerat spel, men det är det inte. Vi går till och med så långt som att säga att det är mycket enklare än Texas Hold’em när du väl har lärt dig grunderna, just för att de flesta av dina beslut är automatiska.

 

Regler för Omaha Poker

Om du är en ny pokerspelare så är det bra om du först läser kring reglerna för Omaha Poker. Reglerna liknar till stor del dom som finns för Texas Hold'em poker, så en bra ide är att lära sig några av dom för att få in en bra grund och pokerförståelse. Ta dig till vår guide kring Texas Hold'em poker här.

 

Pokerspel med en pot limit (pottgräns)

För det första spelas Omaha ofta med en pot limit. Det innebär att du inte kan gå all-in när som helst, det finns en gräns. Du kanske tror att det här gör så att det blir sämre action, men det är ofta tvärtom. Det händer alltid saker i Pot Limit Omaha (PLO), potten ökar snabbt och man går oftare all-in än i No Limit Texas Hold'em.  

Spelets struktur är standard, det finns en dealer, en liten mörk och en stor mörk. Satsningsrundorna är före floppen, efter floppen, efter turn och efter river.

 

Fyra kort i handen

Den största regelskillnaden mellan Omaha och Texas Hold'em är att du får fyra kort i handen istället för två. I slutet av handen bildar du fortfarande en kombination med fem kort. Denna kombination består alltid av två kort från din hand och tre av de gemensamma korten. 

 

Strategi för Omaha Poker

Fyra kort i handen ger spelet en ny dimension. Det förändrar värdet på händer vid visning. Riktigt bra kombinationer som kåk och färg inträffar oftare. Att ta kort för att försöka få stege eller färg är mycket vanligt. Händer som 7–8–9–10 (särskilt med två sviter) är bra starthänder i Omaha. Om du har en hand som K–K–9–4 kanske du tänker, ja, ett par i kungar, men för att den här handen ska vinna vid visningen måste du med största sannolikhet förbättra den. 

 

Spela Poker online