Poker handranking med fusklapp - Pokerguider för nybörjare

Du har förmodligen hört talas om uttrycket ”poker tar en dag att lära sig, men en livstid att bemästra”. Det här är troligtvis sant då det krävs mycket träning och erfarenhet för att bli bra på poker online. Hur som helst, med rätt inlärningsmetod och med goda råd om poker så kommer det ta dig mindre tid att bli bättre på poker även om du startar som en komplett nybörjare. För de som spelar bärbart rekommenderar vi att ladda ner Unibets poker-app.

I Texas Hold’em, den mest populära formen av poker, så spelar det ingen roll var korten kommer ifrån. Din slutliga hand kan utgöras av dina två kort på handen och de tre kort som ligger på bordet, med ett kort från handen och fyra kort på bordet eller med alla fem kort på bordet. Observera dock att om din bästa hand är de fem kort som ligger på bordet så har din motståndare också minst den handen och möjligtvis en bättre hand på handen.

I Pot Limit Omaha skiljer sig reglerna från Texas Hold’em. Se till att läsa vår guide och titta på videon med Pot Limit Omaha för mer information.

a4-poker-starting-hands-sv

Grundläggande rangordning av Pokerhänder

Poker följer samma grundläggande rangordning av händer som de flesta andra kortspel. Högsta kort är ett Ess, följt av Kung, Dam och Knekt. Därifrån går det ner från nummer 10 till 2. Det här betyder att ett par i Ess är högre än ett par i Kungar och att en triss i Knektar slår en triss i sjuor.

Högst kort i en stege eller färg avgör

Om du har samma hand som din motståndare, till exempel en stege, så spelar det roll vilket ditt högsta kort i stegen är. En stege som går från 10 till Ess slår en stege som går från 9 till Kung. Samma princip gäller för alla andra händer som är av samma sort.

2019 - Poker - Avatar - Black-916x200-Swedish SEO.gif

Ditt höga kort avgör handen

Om en pokerhand inte är formad med fem kort, till exempel vid triss eller fyrtal, så är det sista kortet det högsta tillgängliga kortet. Det här kan vara ett kort som du har i din hand eller ett kort som ligger på bordet. Samma sak gäller för två par och ett par.

Fusklapp för pokerhänder att ladda ner och behålla

Om du fortfarande är i processen av att lära dig spela poker online, så kan det vara en bra idé att behålla fusklappen ovan som en referens. Du kan ladda ner bilden och öppna den när du spelar poker för att hålla reda på vilka händer som slår vilka. 

Till online poker