Sit & go - turneringar och strategier

Sit & Go-turneringar ger samma stimulans som ett finalbord vilket innebär att det förr eller senare blir mycket action. Detta har gjort denna spelform omåttligt populär i världen av online poker. Med mörkar som dubblas var tionde minut garanteras bra action och dramatik. Läs vår tidigare artikel om grunderna för Sit & Go-turneringar.

Till skillnad från flerbordsturneringar där endast 10% tar del av prispotten, så blir här de tre främsta spelarna i en Sit & Go-turnering med 10 personer belönade med priser. Detta kan vara förklaringen till varför den här typen av turneringar lockar både nybörjare såväl som erfarna pokerspelare som tjänar sina pengar på dessa spel.

Låt oss detaljerat gå igenom den typiska Sit & Go-turneringen nedan.

Det tidiga stadiet

Du behöver spela väldigt tight i det tidiga stadiet i den här typen av turnering eftersom mörkarna är låga men se dock till att försöka samla på dig så mycket marker under den här perioden som möjligt.

  • Försök aldrig att slowspela eftersom en marker i handen är värd två i potten
  • Jaga inte med draghänder
  • Riskera inte att åka ut mot någon som har mer marker än dig
  • Gå inte all-in såvida du inte har nötterna

Mellanstadiet

I det här stadiet bör omkring 5 spelare vara kvar i spelet. Det är nu du behöver öka tempot och din aggressivitet genom att göra några bluffar. Håll ett öga på de som fortfarande spelar tight och hoppas på att ta dig till placeringarna som innebär utbetalningar.

När det kommer till den här typen av spelare så är anfall bästa försvar eftersom de troligtvis inte kommer försvara sig så mycket utan helt enkelt väntar till de har en tillräckligt bra hand innan de börjar slå tillbaka.

  • Ge dig på de svaga spelarna och undvik de som är starkare.
  • Försök att slå ut de med mindre stackar. Om du tror dig ha bäst hand, gå all-in.

Det senare stadiet

Det är nu du ska ta ditt spel till nästa nivå och börja bli rejält aggressiv i ditt spel för att ta dig till toppen. Att lägga beslag på mörkarna bör vara av högsta prioritet som en del i din pokerstrategi. Stjäl med starthänder som fortfarande har lite potential att vinna en visning eftersom din motståndare också sannolikhet synar din höjning med något bra.

Men var också selektiv för att ge intryck av att du inte enbart stjäl med varje hand. Detta gör att dina motståndare kommer att tro på dina höjningar.

Är du intresserad av att gå med i en Sit & Go-turnering? Kika in på vår sektion för pokerturneringar här på Unibet för att testa dina färdigheter i online poker. 

Till alla pokerturneringar