Unibet och Henrik Lundqvist – stöttar den svenska idrottsrörelsen

Unibet är stolta att presentera NHL- och landslagsmålvakten Henrik Lundqvist som ambassadör. Ambassadörskapet lanseras via det gemensamma initiativet 30/30-fonden, med syfte att ge tillbaka till idrottsrörelsen och hjälpa föreningar över hela Sverige.

30/30-fonden är ett samarbete mellan Henrik Lundqvist och Unibet vars syfte är att stödja idrottsrörelsen för allt den har givit Henrik och många andra svenska idrottare. Initiativet går ut på att uppmärksamma och belöna föreningar över hela Sverige, oavsett idrott, som verkar för sunda värderingar, trygghet och glädje.

Henrik är en av Sveriges absolut största idrottsprofiler genom tiderna och har bland annat vunnit SM guld, VM guld och OS guld, samt håller flera rekord och individuella priser i både Sverige och USA.

– Det undgår nog inte så många att hockeyn har betytt mycket för mig. Det är däremot inte lika känt att jag under mitt liv varit aktiv inom flera andra sporter som tennis, fotboll, innebandy och skidor. För mig och många andra har idrotten betytt enormt mycket, så att kunna ge någonting tillbaka till idrotten var en förutsättning för vårt partnerskap. Det känns mycket bra att göra detta tillsammans med Unibet som har en stark lokal förankring i Sverige och som lever för, och med sport varje dag, säger Henrik Lundqvist.

Namnet 30/30-fonden anspelar på Henrik Lundqvists tröjnummer och att 30 föreningar får 30 000 kr var. Alla idrottsföreningar kan ansöka till 30/30-fonden.

Nomineringar görs på www.3030.se. I nomineringen ska det framgå vad föreningen gör för att främja en schysst sportkultur, jämställdhet och fair play. Nomineringstiden är öppen till och med den 31 maj 2020. Vinnarna utses under sommaren och utses av Henrik Lundqvist tillsammans med Unibet.

Unibet och Henrik Lundqvist presenterar 30/30-fonden

Besök 3030.se