Fotbollövrig Fotboll

10 tunga fotbollsnamn som är utan kontrakt i sommar – vem skulle du vilja se i din klubb?

januari 16, 2019januari 27th, 2022

JUAN MATA (MANCHESTER UNITED)

Mata värvades för hela fem år sedan till Manchester United och det är faktiskt den klubb som Mata nu har gjort flest matcher för. Prestationerna i den röda tröjan har varit till och från och han är längre inte en frekvent startspelare för klubben. Skulle spanjoren inte få ett nytt kontrakt med United lär det vara många klubbar som är sugna att erbjuda ett kontrakt för 30-åringens tjänster. 

MOUSA DEMBELE (TOTTENHAM)

Mousa Dembele har varit en viktig kugge för Tottenham i flera år, men i sommar kan hans tid i klubben vara över. Den här säsongen har belgaren varit skadedrabbad och han har bara spelat sju matcher från start. Konkurrensen har dessutom hårdnat med Moussa Sissoko som fått en pånyttfödelse som defensiv mittfältare, Harry Winks som blir bättre och bättre, samt unge Oliver Skipp som får sina chanser i A-laget då och då. Dembele fyller 32 i år och Thierry Henry sägs vara intresserad att redan nu vara få över mittfältaren till Monaco. Även Kina är aktuellt. 

DAVID LUIZ (CHELSEA)

Luiz blandar och ger i den blåa tröjan men är fortfarande en nyckelfigur i Chelsea, men frågan är om mittbacken blir kvar längre än säsongen ut. Chelsea har en policy att de bara erbjuder ett års förlängning till spelare som har passerat 30 år. Luiz, som blir 32 i april, lär säkerligen vara sugen på ett längre kontrakt än så, men Chelsea verkar ovilliga att göra ett undantag för brasilianaren. 

JAMES MILNER (LIVERPOOL)

Den evigt unge James Milner fyller "bara" 33 i år, men har fortfarande mycket kvar att ge. Efter att ha lämnat Manchester City för att säkra mer regelbunden fotboll på det centrala mittfältet, men under sin andra säsong i klubben fick han mest spela som vänsterback. Som det superproffs Milner är skötte han den nya rollen med bravur, och även fast engelsmannen övertid inte är en startspelare i Liverpool kommer han alltid vara pålitlig och en trygghet för supportrarna.

ARJEN ROBBEN (Bayern München)

Efter tio år i Bayern München är det i sommar tid att säga farväl. "Jag tycker att det är rätt ögonblick efter 10 år." sade yttern i december.

Det är fortfarande oklart var holländaren kommer att hamna, men bud lär komma från alla möjliga fotbollskontinenter. I Europa har Manchester United bollats upp som alternativ för 35-åringen.

DANIEL STURRIDGE (LIVERPOOL)

Efter en misslyckad utlåning till degraderade West Bromwich förra våren har Sturridge fått det svårt att ta en plats i Liverpools fruktade tremannaanfall. Men trots att han använts sparsamt har anfallaren fyllt en viktig funktion med viktiga mål både mot Chelsea i ligaspelet och PSG i Champions League, och att kvalitén finns hos 29-åringen råder det inga tvivel om. Liverpool kommer säkerligen vilja att anfallaren att stanna säsongen ut i jakten på den första ligatiteln sedan 1990, men det kan även innebära att Sturridge lämnar klubben gratis under sommaren. 

VINCENT KOMPANY (MANCHESTER CITY)

Speltiden är mer begränsad, skadorna fortsätter att gäcka och han fyller 33 under året. Belgaren startade i mindre än hälften av Manchester Citys Premier League-matcher förra säsongen, och har bara spelat 467 av 1800 minuter den här säsongen. Kompany har dock ett stort inflytande i Citys omklädningsrum, och även fast speltiden har blivit allt mer restriktiv kommer Kompany även i framtiden vara en tillgång för den himmelsblåa klubben. 

OLIVIER GIROUD (CHELSEA)

Maurizio Sarris nyligen utplacering av Eden Hazard som falsk nia är ett bevis på att tränaren inte helt litar på Alvaro Morata eller Giroud, och klubben lär jobba hårt för att hitta förstärkning på anfallspositionen. Den senare anlände till Stamford Bridge för bara 12 månader sedan men kan, med Chelseas kontraktspolicy, lämna antingen i januari eller juni, alternativt erbjudas endast ett års förlängning. Nu i 32 årsålder, kommer den tidigare Arsenal-anfallaren att vara angelägen att få mer regelbunden speltid nästa säsong och framåt – men högst osannolikt är det att det kommer ske i Chelsea.

ADRIEN RABIOT (PSG)

Rabiot hade ett relativt tungt 2018. Mittfältaren lyckades inte ta en plats i Frankrikes VM-trupp och vägrade att vara med på reservlistan. Mittfältaren valde sedan att inte förlänga sitt utgående kontrakt med PSG, vilket gör att Rabiot kommer lämna den franska jätten efter säsongen. Barcelona, ​​Chelsea och Tottenham har alla kopplats till 23-åringen, och en övergång i januari kan vara aktuell. 

ANDER HERRERA (MAN UNITED)

Herrera har varit in och ut i Manchester Uniteds startelva sedan 2014, men tränarbytet från José Mourinho till Ole Gunnar Solskjær har gett Herrera en positiv effekt. Den tidigare Athletic Bilbao-spelaren är populär bland Manchester United-supportrarna, men med tanke på tränarfrågan (oklart vem som tränar klubben nästa säsong) är Herreras framtid oviss. De senaste rapporterna från december sa att en förlängning var nära, men hittills är ingenting klart.