Fotbollövrig Fotboll

5 spelare att hålla ett öga på under Copa America

juni 13, 2019januari 27th, 2022

Strålkastarljusen är naturligtvis riktade på stjärnor som Lionel Messi och Philippe Coutinho. Men bakom dessa finns det spelare som har alla möjligheter att glänsa under Copa America. Spelbloggen har plockat ut fem spelare att hålla ett extra öga på. 

 

Richarlison, Brasilien

Med Neymar borta kommer mycket handla om Philippe Coutinho, men håll även ett öga på Richarlison som haft en väldigt bra första säsong i Everton. Den kraftfulle yttern/anfallaren slog till med 13 mål i Premier League och gjorde under 2018 debut i landslaget. Har fått en bra start på sin landslagskarriär med flera mål och nu är tanken att han även ska leverera i Copa America på hemmaplan. 

Duvan Zapata, Colombia

Har haft en målmässigt fantastisk säsong i överraskningslaget Atalanta där han bombade in hela 23 fullträffar för tabelltrean i Serie A. Blev inte uttagen till VM-truppen ifjol och trots att han är 28 år är han relativt orutinerad när det kommer till landslaget. Colombia har en urstark offensiv med Radamel Falcao, James Rodriguez och Luis Muriel och Zapata har inte fått starta i någon av genrepsmatcherna. Det hindrar oss dock inte från att slå ett extra slag för anfallaren inför turneringen. Hoppade in och gjorde mål i genrepet mot Peru, en match som Colombia vann med 3-0. 

Josef Martínez, Venezuela 

Venezuela slår ur underläge men här finns det spännande spelare. I laget finns Salomón Rondón som haft en bra säsong i Newcastle, samt rutinerade Tomás Rincón, men kanske framförallt Josef Martínez. Anfallaren vann skytteligan i MLS med hela 32 mål förra säsongen, nytt rekord för ligan och har så här långt gjort tio mål. Meriter från spel i Torino och FC Thun.

Eduardo Vargas, Chile 

Har vunnit skytteligan i turneringen två gånger i rad: 2015 på fyra och 2016 på sex mål och båda gångerna har Chile vunnit turneringen. Spelar i mexikanska Tigres och har ett förflutet i Hoffenheim och Queens Park Rangers, men det är i landslaget och i framförallt den här turneringen som Vargas skapat sig stor status. 

Giovani Lo Celso, Argentina

Har haft en väldigt stark säsong i Real Betis, vilket fått de stora klubbarna att vilja köpa honom. Var även uttagen till VM ifjol, men fick då ingen speltid. Startade genrepet mot Nicaragua och när spelare som Paulo Dybala och Angel Di Maria inte haft några särskilt bra säsonger i sina respektive klubblag har Lo Celso alla möjligheter kliva fram som en stjärna för detta argentinska lag.