AllsvenskanFotboll

Allsvenska Silly Season-bloggen: Kalle Holmberg till de regerande mästarna?

januari 6, 2020januari 25th, 2022

Den allsvenska Silly Season-säsong är igång! Spelbloggen uppdaterar dig med de hetaste oddsen på tänkbara övergångar inom svensk fotbolls högsta serie!

 

Alexander Milosevic – Till AIK – 3.20

AIK:s guldhjälte från 2018 bröt sitt kontrakt med Nottingham Forest och har tränat med Solna-klubben under hösten. Blir det en tredje sejour i AIK?

David Batanero – Till AIK – 4.00

Spanjoren David Batanero har imponerad på den allsvenska fotbollsscenen under de två säsongerna som mittfältaren tillbringat i GIF Sundsvall. 31-åringens kontrakt gick ut efter säsongen, men Batanero har själv bekräftat att han trivs i Sverige och kan således tänka sig en fortsättning i Allsvenskan. AIK är just nu favorit tillsammans med "någon spansk klubb" till 4.00 gånger pengarna. 

Fredrik Ulvestad – Kvar i Djurgården – 1.60

Fredrik Ulvestad var under den allsvenska säsongen 2019 en av seriens bästa mittfältare, vilket belönades med en plats i den norska EM-kvaltruppen i höstas. Ulvestad har ett år kvar på kontraktet med Blåränderna, men lär efter sin fina säsong vara attraktiv för många utländska klubbar att köpa loss. 

Jesper Karlström – Kvar i Djurgården – 6.00

Djurgårdens andra guldhjälte på mittfältet, Jesper Karlström, nobbade januariturnén och har ett kontrakt som löpt ut. Djurgården vill förlänga med mittfältaren som varit i klubben sedan 2015. 

Kalle Holmberg – Till Djurgården – 3.00

Kalle Holmberg bekräftade att Djurgården är intresserade av anfallaren, men en flytt utomlands kan också vara aktuellt. Bland annat har Aris Thessaloniki haft ett öga på Allsvenskans skyttekung från 2017. Efter att Djurgården tappat Allsvenskans skyttekung, Mohamed Buya Turay, behöver klubben söka efter nya alternativ. 

Felix Beijmo – Stannar i Malmö FF – 2.25

Felix Beijmo har fått nyttigt med speltid i Malmö under hösten, men verkar fortsatt inte vara önskad i tyska Werder Bremen. Ytterbacken följer inte med på lagets vinterträningsläger och således kan en förlängning i MFF vara aktuell. Werder Bremen har uttalat att man är kan sälja Beijmo till en klubb som är beredda att betala en liten del av de drygt 30 miljoner Bundesliga-klubben gjorde när Beijmo värvades från Djurgården sommaren 2018. 

Sead Haksabanovic – Stannar i IFK Norrköping – 1.50

Sead Haksabanovic var en av höstens bästa spelare i Allsvenskan. Efter säsongen vände den vindsnabbe yttern tillbaka till West Ham som han var utlånad ifrån men Norrköping jobbar för att få behålla Haksabanovic även 2020. Att han spelar i IFK Norrköping när Allsvenskan drar igång spelas till 1.50, att han blir kvar i West Ham till 3.00.

Simon Lundevall – Till BK Häcken – 3.00 

2017 peakade Simon Lundevalls karriär i Elfsborg. Yttermittfältaren stod då för 15 assist och sex mål på 29 matcher i Allsvenskan, men under Jimmy Thelin har 31-åringen inte fått samma förtroende och nu ska Lundevall pröva prova på ett nytt äventyr då kontraktet med Elfsborg löpt ut. BK Häcken är favorit enligt oddsen men bakom där återfinns bland annat IFK Norrköping till 5.00 gånger pengarna.

Jonathan Levi – Från Rosenborg till Hammarby – 3.00

Jonathan Levi var under 2019 utlånad till Elfsborg från Rosenborg och har ett kontrakt med den norska klubben som sträcker sig över 2021. Yttermittfältaren kopplades tidigare ihop med Hammarby som var nära att tappa Muamer Tankovic till italienska Genoa, men i dagsläget står en comeback i Elfsborg som favorit till 2.50 gånger pengarna. Att han blir kvar i Norge och i Rosenborg när Allsvenskan sparkas igång får du till 3.00 gånger insatsen. 

Texten kommer uppdateras löpande.