AllsvenskanFotbollFotboll

Allsvenskan: 10 bästa nyförvärven 2019

oktober 8, 2019november 19th, 2021

Trots att det fortfarande är väldigt mycket på spel i årets allsvenska fortsätter vi att summera säsongen. Idag med de 10 bästa nyförvärven som värvats till klubbarna inför och under säsongen. Vilka klubbar har lyckats bäst med sina rekryteringar?

 

10. Sead Haksabanovic, IFK Norrköping

Kanske den spelaren som lyft sig mest i hela serien under hösten jämfört med under våren och belönades med "månadens spelare" för sina insatser under september. Haksabanovic var en av Allsvenskans mest uppsnackade nyförvärv inför säsongen men under våren fick han inte spelet att stämma och konsekensen av det blev att den fartfyllde mittfältaren blev petad. Nu en av seriens hetaste spelare. Försöker alltid skapa något när han har bollen. 

 

9. Tobias Sana, IFK Göteborg

Sana har sett väldigt bra ut sedan han återvände till IFK Göteborg i somras, en övergång som var minst sagt kontroversiell. Sana tog per omgående en plats på Göteborgs centrala mittfält och med sin speluppfattning och tempo är 30-åringen en motor för Blåvitt. 

8. Jake Larsson, Örebro

Värvades från Hammarbys U19-lag inför säsongen och i Allsvenskan har 20-åringen, med bland annat sju mål på kontot, stått för imponerade insatser vilket resulterade i att han fick en plats i U21-landslaget. En spelare som Örebro förmodligen kommer kunna sälja dyrt. 

 

7. Aslak Fonn Witry, Djurgården 

Var uppsnackad redan i vintras, trots att väldigt få hade sett honom i den norska ligan, och har imponerat under den här säsongen på högerbacksplatsen i Djurgården. Bolltrygg och farlig i offensiven. Bra poängspelare med tre mål och sex assist efter 27 spelade omgångar.

6. Giannis Anestis, IFK Göteborg

Den meriterade målvakten som bland annat vunnit ligan i Grekland har motsvarat alla förväntningar i IFK Göteborg den här säsongen. Ett ungt Blåvitt har fått välbehövlig rutin och säkerhet mellan stolparna i form av Anestis. 

 

               Läs även: Spelarbesvikelserna under 2019

5. Karol Mets, AIK

Ersättaren till Robin Jansson har varit en lyckosam värvning av AIK. Mittbacken är bra i defensiven och besitter en av seriens bästa uppspelsfötter. 

4. Alexander Kacaniklic, Hammarby

Han behövde nästan ett halvår på sig, men när den före detta landslagsstjärnan väl kom igång blev han snabbt en av Allsvenskans farligaste spelare offensivt. Kacaniklic har hittat ett fruktat samspel tillsammans med bland andra Muamer Tankovic och Nikola Djurdjic som leder Allsvenskans överlägset bästa offensiv. Parallellt med guldjakten så är Bajen bara tre mål ifrån Kalmars målrekord på 70 mål från säsongen 2008, ett rekord som med största sannolikhet kommer att slås.  

 

3. Mohamed Buya Turay, Djurgården 

Efter att Djurgården tappade båda sin anfallare Tino Kadewere och Aliou Badji förra säsongen var en ny anfallare ett stort behov för Blåränderna. Bosse Andersson lade korten på ett ett säsongslångt lån med Mohamed Buya Turay som tillsammans med Astrit Ajdarevic var de profilstarkaste nyförvärven inför säsongen. Men samtidigt som Ajdarevic floppat har Turay levererat. 11 mål har det blivit och flera matchavgörande sådana för Djurgårdens del i jakten på SM-guldet.

 

2. Christoffer "Totte" Nyman, IFK Norrköping

Symboliskt nyförvärv inför säsongen som gjort tio mål i årets allsvenska och framförallt har anfallaren levererat i de stora matcherna (hälften av målen har kommit mot topp 7-lagen). Nyman är hela tiden ett elände för motståndarlagens försvar med sin löpvilja och snabbhet. En lagspelare!

 

1. Darijan Bojanic, Hammarby

Ser inte ut som den stereotypiska fotbollsspelaren, men vilken tillgång den känsliga högerfoten varit för Hammarby! Med sitt lugn och sin precision har han avlastat de offensiva kreatörerna på ett magnifikt sätt. Hämtad från Superettan och Helsingborg inför säsongen och svår att inte tycka om.