AllsvenskanFotboll

Stockholmsderby och stormatch i Malmö

augusti 30, 2023

Bland de sista allsvenska matcherna innan landskampsuppehåll finns bland annat de laddade fajterna Hammarby – AIK och Malmö – Göteborg, med hemmalagen som oddsfavoriter.

HAMMARBY – AIK  15.00
Bara Värnamo har besegrat Bajen på hemmaplan den här säsongen, och bara Mjällby har lyckats nå oavgjort: Hammarby har sju vinster av nio på nya Söderstadion, nu fyra i rad. Att Hammarby vinner minst en halvlek erbjuds till odds 1,58.

Gnaget har lyft sig poängmässigt utan att övertyga: av de första 18 möjliga poängen på bortaplan fick AIK med sig bara ett. Efter sommaruppehållet har AIK vunnit nio poäng av 15 möjliga borta.

Varje derby lever sitt egna liv men Hammarby ses logiskt som favorit idag: odds 2,20 på vinst för hemmalaget, 3,35 på gästerna. Båda mötena förra säsongen slutade med kryss, oavgjort resultat nu kan spelas till 3,70.

Mål av Jusef Erabi står i odds 2,88 medan sannolikheten att Ioannis Pittas nätar för AIK värderas till odds 3,35. Kolla oddset på Unibet-Dubbeln mål av Erabi eller Pittas här!

I samtliga de fyra senaste hemmamatcherna gjorde Bajen matchens första mål, odds på att det händer nu igen är 1,65. Å andra sidan gjorde AIK matchens första mål i de tre senaste mot Hammarby, odds på att Gnaget nätar först är 2,12.

I de tre senaste mot Hammarby gjorde AIK mål i båda halvlekarna: att det händer nu går att spela till 4,70.

Spelbyggaren: Delad poäng, båda lagen gör mål, över 2,5 mål i matchen totalt? Odds 12,50.

MALMÖ FF – IFK GÖTEBORG  17.30
På Ullevi i april vann Malmö med 1-0 men Blåvitt är bättre nu än då – kan IFK Göteborg överraska också på Malmö Stadion? MFF är klar favorit enligt oddsen: 1,40 mot 8,00 på bortalaget. Kryss är ett ovanligt resultat mellan lagen, i Allsvenskan har det inte hänt sedan maj 2019, så kanske är det dags: odds 5,40 på oavgjort.

Malmö FF har i fem av de sex senaste mot Blåvitt gjort högst två mål: under 2,5 mål i matchen av MFF nu kan spelas till 1,54.

I tre matcher på raken har Göteborg vunnit minst en halvlek, att det händer nu igen står i odds 3,65.

Malmö FF har å andra sidan vunnit andra halvlek i fem av de sex senaste hemmamatcherna, odds nu 1,62.

I IFK Göteborgs tre senaste matcher blev det mål av båda lagen, odds på det nu är 1,92.

I nio av de elva senaste mellan lagen slutade det med högst tre mål – under 3,5 mål nu kan spelas till odds 1,49.

DEGERFORS – HÄCKEN 15.00
Degerfors IF och BK Häcken har två kryss gemensamt: Tillsammans med Värnamo och BP är de lagen som spelat bara två oavgjorda efter 21 omgångar. Större skillnad är det i vinst- och förlustkolumnerna: Degen har sex segrar, Häcken 14. Men Häcken har torskat två av de senaste fem och tappat något i toppkampen mot Elfsborg och MFF. Kanske är det Europa-spelet som kostar poäng i serien?

Häcken är oddsfavorit på Stora Valla till 1,52 mot 6,50 på Degen. Det finns alltså anledning att tycka att kryss är det minst sannolika resultatet, men det kan spelas till 4,90.

Mötet på Hisingen i maj slutade 6-1 till Getingarna. Förra året var det jämnare, 2-2 på Bravida, Häcken-vinst 2-1 på Valla.

I de tre senaste lagen emellan blev det mål för båda; att båda lagen gör mål nu kan spelas till odds 1,55.

I de tre senaste lagen emellan nätade Häcken i båda halvlekarna, odds på det nu är 1,98.

Degerfors gjorde minst ett mål i fyra av de fem senaste matcherna, över 0,5 mål av Degen kan spelas till 1,41.

I nio av de tio senaste borta gjorde Häcken högst två mål: under 2,5 mål av Häcken kan spelas till odds 1,58.

Båda lagen gör mål och under 3,5 mål i matchen kan kombineras med Spelbyggaren för totaloddset 3,80.

NORRKÖPING – DJURGÅRDEN 17.30
Täta matcher mellan Peking och Diffen har det varit de senaste åren: Allra senast 2-2, förra säsongen blev det två uddamålsvinster för Djurgårn, säsongen innan det ett kryss och en uddamålsvinst för DIF. Oavgjort nu igen kan spelas till odds 3,60.

Men Djurgården är favorit att vinna om än knappt: 2,40 på blåränderna mot 3,00 på hemmalaget på Parken.

Som tabellen ser ut nu måste nog Norrköping vinna för att ha chans att haka på i toppen men DIF tre poäng före har bättre chans.

Samtidigt är Djurgården ett av seriens sämsta bortalag även om laget lyckats vinna åtta poäng av de senaste 15 på spel på bortaplan.

I två av Djurgårns senaste tre och i Norrköpings samtliga tre senaste allsvenska matcher gjorde båda lagen mål – odds på att det blir så nu igen är 1,63.

Norrköping vann minst en halvlek i de fyra senaste matcherna, odds på det nu är 1,92.

Mot Norrköping vann Djurgårn minst en halvlek de tre senaste gångerna, odds på att DIF vinner minst en halvlek är 1,67, och i samtliga dessa tre var det andra halvlek som DIF vann, odds på det nu är 2,65.

I fem av de sex senaste borta mot Norrköping gjorde Djurgårn högst ett mål, under 1,5 mål av DIF kan spelas till odds 1,66. Norrköping å andra sidan gjorde högst ett mål i fyra av de fem senaste mot Djurgården, under 1,5 mål av Peking står i odds 1,50.

Spelbyggaren: oavgjort, under 1,5 mål av Norrköping och under 1,5 mål av Djurgården ger totalodds 4,60.