FotbollPremier League

Chelseas svaga målfacit – vänder det mot Newcastle?

januari 11, 2019november 19th, 2021

Ska Chelsea få igång målproduktionen när Rafa Benitez Newcastle kommer på besök?

 

Chelseas målproduktion har gått i stilltje under de senaste månaderna. I jämförelse med de tio första ligamatcherna då Chelsea noterades för 27 mål så har de blåklädda i de tio senaste ligamatcherna endast noterats för elva mål. I tisdags föll man dessutom mot Tottenham i ligacupens semifinal med 0-1, trots spelövertag av Chelsea under stora delar av matchen. Det som är illavarslande för lagets del är slutprodukten. Nästan allt kretsar kring Eden Hazard, medan Willian och Pedro är formsvaga och längst fram har varken Alvaro Morata eller Olivier Giroud hittat någon kontinuerlig målform. Det är med andra ord hög tid för Chelsea att investera i en slagkraftig anfallare redan nu i januarifönstret.

Chelsea är dock fortfarande kvar på en fjärdeplats och har tre poäng ner till Arsenal som skuggar som femma. Under lördagskvällen gästar femtonplacerade Newcastle. Gästerna har tagit 18 poäng i ligaspelet och hela elva har kommit på bortaplan. Dock har man förlorat samtliga sex matcher mot "The big six", men det ska nämnas att förlustmarginalen i majoriteten av matcherna inte varit mer än ett mål. Rafa Benitez vet hur man organiserar ett lag och räkna med ett lågt stående bortalag som kommer på besök till Stamford Bridge. Oddset på att Newcastle vinner med 1.5+ mål hcp (asian) spelas till 2,16 gånger insatsen. 

 

Blir Hazard den som visar vägen?

Hazard har varit briljant under stora delar av den här säsongen, men misslyckats att göra mål i de sju senaste hemmamatcherna på Stamford Bridge. Här finns det dock god förhoppning för belgaren att vända den trenden. Newcastle är nämligen den klubb tillsammans med West Bromwich som Hazard trivs bäst mot. Mittfältaren har gjort sju mål mot Newcastle, varav sex har kommit på hemmaplan. Oddset på att Hazard hamnar i målprotokollet spelas till 1,87 gånger insatsen.