FotbollPremier League

De 10 bästa övergångarna under januari

februari 3, 2019november 19th, 2021

1. Krzysztof Piątek – Från Genoa till Milan (350 miljoner kronor)

Hitintills har det blivit succé. I Piateks startdebut för Milan slog anfallaren till med två mål mot Napoli i Coppa Italia och har tidigare under säsongen noterats för 19 mål på 21 matcher i Genoa. Detta dessutom under hans första säsong i Serie A. Är bara 23 år, men har en extremt stor press på sig att leda Milan tillbaka till toppen. 

2. Christian Pulisic – Från Borussia Dortmund till Chelsea (650 miljoner kronor)

Fartfylld spelare med ett stort mervärde. Aldrig tidigare har en amerikansk fotbollsspelare spelat i en klubb av så stor dignitet, vilket kommer generera i mycket pengar för Chelsea. Fyller 21 i år och ansluter till sommaren. 

3. Gonzalo Higuain – Från Milan till Chelsea (Lån)

Visst finns det en del frågetecken här, dels efter en svag höst i Milan, dels för hans attityd, men Chelsea har varit i behov av en anfallare under hela hösten, vilket deras svaga målskörd under de senaste månaderna påmint oss om. Chelsea kämpar om en plats i Champions League till nästa säsong och argentinaren behöver direkt komma in och leverera om det ska ske. 

4. Michy Batshuayi – Från Chelsea till Crystal Palace (Lån)

Varit utlånad till Valencia under hösten, och det utan någon större framgång. Innan dess utlånad till Borussia Dortmund där det blev stor succé under våren. Crystal Palace har precis som Chelsea skrikit efter anfallsförvärv och belgaren har alla möjligheter att bli lösningen som Roy Hodgson sökt efter.

5. Frenkie de Jong – Från Ajax till Barcelona (768 miljoner kronor)

Den 21-årige mittfältaren beskrivs som en av de största talangerna i Europa och det fick Barcelona att hosta upp över 768 miljoner för de Jongs signatur. Otroligt bollbegåvad mittfältare och ska bli extremt intressant att följa den här utvecklingen. Ansluter till sommaren.image.gif

6. Luis Muriel – Från Sevilla till Fiorentina (Lån)

Ojämn med en fantastisk högstanivå, det bevisade han inte minst i debuten när han gjorde ett extremt snyggt mål mot sin gamla klubb Sampdoria och har fått en mycket bra start i sin nya klubbadress med fyra mål på fyra matcher. Frågan är om Muriel kan upprätthålla den formen – anfallaren har bara på två av sju säsonger i Italien lyckats göra tvåsiffrigt antal mål under en och samma säsong (10 respektive 11) och gjorde endast sju under fjolårets La Liga-säsong för Sevilla. image.gif

 

7. Miguel Almiron – Från Atlanta United till Newcaste (230 miljoner)

Betraktades som en av de bästa spelarna i MLS. Det fick den som vanligt sparsamme Mike Ashley att betala 230 miljoner kronor för 24-åringen. Övergången bröt ett 14 år långt transferrekord från 2005 när klubben värvade Michael Owen från Real Madrid. 

8. Denis Suarez – Från Barcelona till Arsenal (Lån)

Fått nöta mycket bänk i Barcelona och behöver en nytändning. Får han det att lyfta i Arsenal? Härligt driv och fin bollbehandling. 

9. Cesc Fabregas – Från Chelsea till Monaco (120 miljoner kronor)

"Jag anslöt mycket tack vare Henry" sade Fabregas när han anslöt till Monaco. Drygt en vecka senare hade Henry fått sparken från ett Monaco som ligger näst sist i Ligue 1. Men Monaco lär även utan Henry ha stor nytta av Fabregas i jakten på nytt kontrakt i Frankrikes högsta liga. Spanjoren som fyller 32 i år har fortfarande mycket mer att ge på högsta nivå och kommer vara en nyckelspelare för Monaco framöver.

10. Samir Nasri – Från Antalyaspor till West Ham (Lån)

Den före detta Arsenal och Manchester City-stjärnan gör en oväntad comeback i Premier League, men samtidigt väntat att det skulle bli i just West Ham. Såg pigg ut i ligadebuten mot Arsenal, men efter det har Nasri och West Ham åkt på tre raka föruster.