FotbollLa Liga

Derby i huvudstan: Real Madrid favorit mot Atlético

september 17, 2022september 29th, 2022

Real Madrid har tagit full pott efter fem omgångar av spanska ligan, 15 poäng, 15-5 i målskillnad. Grannarna Atlético Madrid har tre segrar, ett kryss och en förlust.

I senaste ligaomgången vann Atléti över Celta Vigo med 4-1. Real Madrid mötte Celta i andra omgången 20 augusti och även de vann då med 4-1.

Båda de stora Madrid-lagen mötte tyskt motstånd i Champions League i veckan, med olika utfall. Atléti förlorade med 2-0 borta mot Bayer Leverkusen medan Real Madrid besegrade RB Leipzig med samma siffror.

Senast de möttes i ligan i maj vann Atléti hemma på Metropolitano med 1-0.

Men den segern är de rödvitrandigas enda av de tio senaste mellan lagen i ligan, där fem slutat oavgjort och los blancos alltså vunnit fyra.

Atlético Madrid har vunnit minst en halvlek i sina senaste tre matcher, att det händer nu igen går att spela till 2,04. I de tre matcherna har Atléti också gjort mål i första halvlek, odds på det nu är 2,07.

Real Madrid har i sina senaste fem matcher gjort minst två mål: över 1,5 mål av Real Madrid nu står i odds 2,17.

Unibet-Special till Madrid-derbyt: Minst ett mål i matchen totalt och minst två skott på mål av Ángel Correa och Vinicius Junior sammanlagt till odds 2,20.