FotbollLa Liga

Fördel Atlético borta mot Real Betis

februari 2, 2019januari 25th, 2022

Stabila Atlético de Madrid har spelat 19 matcher i rad utan att förlora. De åtta senaste bortamatcherna har de fått med sig minst en poäng. I tabellen har de parkerat på andraplats, fem poäng efter Barça, fem poäng före Real Madrid.

Real Betis är inget dåligt lag, men betydligt svajigare än söndagens bortalag. De senaste fem omgångarna har de långsamt dalat ned från plats fem till åtta i tabellen.

I onsdags slog Betis ut Espanyol i Copa del Rey och på torsdag ska de spela första semifinalen mot Valencia. Tidningen Marca spekulerar i att tränare Setién kanske låter vissa spelare vila med tanke på cupsemin i veckan som kommer. Tello och William Carvalho saknas på grund av skador.

Gästande Atlético har haft möjlighet att vila ut ordentligt i veckan eftersom de slogs ut av Girona i förra cuprundan, efter 1-1 borta och 3-3 hemma.

Lutar åt bortalaget och målsnålt
Atlético är oddsfavorit som vinnare till 2,08, men krysset till 3,35 är också intressant. Dubbelchans X2 ger bara 1,28.

Kompakta Atlético har hållit nollan i de tre senaste ligamatcherna och släppt in sammanlagt 13 mål på 21 omgångar, färre än något annat lag.

De fem senaste inbördes mötena har totalt innehållit fem mål. Tre stycken Atléti-segrar 1-0, två oavgjorda: en mållös, en 1-1. Under 2,5 mål på Benito Villamarín söndag eftermiddag står i odds 1,57.

Real Betis har fått över 2,5 kort i sex av sina senaste sju matcher mot Atléti, 3,5 kort i tre av de fyra senaste. Fyra av de fem senaste mellan lagen har innehållit över 6,5 kort. Över 6,5 kort i matchen står i 3,60.

Januarivärvningarna Jésé Rodriguez i Betis och Alvaro Morata i Atlético känner varandra väl sedan tonåren i Real Madrid Castilla. Båda lagens tränare säger att de respektive nyförvärven kommer att få speltid. Att Morata inte gör mål står i 1,26.